7. آبان 1396 - 18:03   |   کد مطلب: 5433
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان از تولید ۵ میلیون ۲۰۰ تن محصولات کشاورزی در استان همدان خبر داد و گفت: سالانه ۷۰۵ تن گیاهان دارویی در همدان تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،محمدشهرام پرورش بعدازظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه استان همدان 1.2 درصد وسعت کشور و 2.4 دهم درصد از جمعیت کشور را دارد، اظهار داشت: 4.5 درصد از بخش تولیدات کشاورزی کشور به استان همدان اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه میزان تولید محصولات کشاورزی در استان همدان 5 میلیون 200 تن است، افزود: این محصولات شامل محصولات زراعی، باغی و دامی می‌شود و بخش تولیدات زراعی و باغی نزدیک به 4 میلیون تن تولید در استان انجام می‌شود.

پرورش با تأکید بر اینکه استان همدان در تولید سیب‌زمینی با 970 هزار تن تولید رتبه اول در سطح کشور را دارد، تصریح کرد: همدان در تولید سیر خشک اول با بیش از 55 هزار تن و گردو با بیش از 53 هزار تن تولید رتبه اول کشور را دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه همدان در تولید جو با 245 هزار تن رتبه دوم و یونجه رتبه سوم با 400 هزار تن تولید دارد، بیان کرد: همدان در تولید گیاهان دارویی با 16 هزار تن تولید و انگور با بیش از 397 هزار تن تولید رتبه سوم را در کشور دارد.

پرورش با بیان اینکه در بخش مکانیزاسیون ارتقای ضریب مکانیزاسیون در همدان انجام شده است، ابراز کرد: ظرف 4 سال گذشته بیش از 200 میلیارد تومان اعتبار در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی جذب شده است که امسال نیز 64 میلیارد تومان اعتبار در حوزه مکانیزاسیون صرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشت پاییزه سه محصول در استان همدان انجام می‌شود، بیان کرد: نخستین محصول از 10 شهریور تا پایان شهریورماه کشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه کشت کلزا در بیش از 4 هزار و 348 هکتار از اراضی استان انجام شده است، عنوان کرد: کلزا محصولی استراتژیک در تولید روغن است که با تولید این محصول به دنبال ارتقای ضریب خوداتکایی در تولید روغن هستیم.

پرورش با تأکید بر اینکه بیش از 21 تن بذور تولید داخل و بذور وارداتی در استان کشت شده است، ابراز کرد: امسال وضعیت محصولات کشاورزی استان همدان از نظر کیفیت بهتر از سال‌های قبل بوده است.

وی با اشاره به اینکه کلزا محصولی کم آب بر است، تأکید کرد: هدف ما از کشت این محصول کمک به ضریب خوداتکایی در تولید روغن است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه از دیگر محصولات کشت پاییزه استان که با تمام سرما و مشکلات موجود در سال زراعی گذشته 379 هزار و 569 تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزیان در استان خریداری شد، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته 580 هزار تن گندم در استان همدان تولید شد.

پرورش با تأکید بر اینکه تأمین و توزیع بذر از مهم‌ترین دغدغه‌های در بین کشاورزیان است که در این راستا تمهیدات لازم از سوی سازمان جهاد کشاورزی اندیشیده شده است، تأکید کرد: 5 هزار تن بذر گندم آبی و 7 هزار تن بذر گندم دیم در بین کشاورزان استان توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش تغذیه‌های گیاهی جهاد کشاورزی قصد دارد علاوه بر کودهای پایه کودهای غیر پایه را نیز تهیه و در اختیار کشاورزان قرار دهد، بیان کرد: از ابتدای امسال تا چهارم آبان ماه 42 هزار تن انواع کود ازوته، فسفوره و غیره در بین کشاورزان توزیع شده که از این میزان 8 هزار تن فقط در مهر و اوایل آبان ماه توزیع شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: اگر به دنبال تولیدات مناسب هستیم باید از کودهای پایه و غیر پایه در کشت محصولات استفاده شود.

پرورش با بیان اینکه جو محصولی است که علوفه مورد نیاز بخشی از واحدهای دامی استان را تأمین می‌کند، گفت: برنامه ابلاغ شده کشت جو در 110 هزار هکتار از اراضی استان است از این میزان 42 هزار هکتار آبی و 66 هزار هکتار به صورت دیم کشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه همدان در سطح کشور در خصوص تولید گیاهان دارویی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: بخشی از گیاهان دارویی در همدان زراعی شده و کشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه 95 درصد از کشت رازیانه کشور در همدان و شهرستان رزن تولید می‌شود، ابراز کرد: این میزان رازیانه در قالب 2 هزار و 400 هکتار از اراضی کشت می‌شود که میزان تولید 6 هزار و 250 تن است.

پرورش با بیان اینکه گیاهان دارویی در 16 هزار هکتار از اراضی استان همدان کشت می‌شود، تأکید کرد: میزان تولید در این اراضی 705 تن است که بیشترین تولیدات در ملایر، اسدآباد، رزن، نهاوند، فامنین و همدان است.

وی با تأکید بر اینکه 50 درصد از گشنیز کشور در همدان تولید می‌شود، افزود: استان همدان در تولید گشنیز رتبه اول را در سطح کشور داشته و بیشترین محصول تولیدی رازیانه و گشنیز صادر شده و یا توسط تاجران ترکی خریداری می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه کشت زعفران در 87 هکتار از اراضی استان همدان انجام می‌شود که از این میزان 62 هکتار بارور است، بیان کرد: میزان تولید در این اراضی 270 کیلو و بیشترین کشت نیز در ملایر است.  

پرورش با بیان اینکه 55 درصد از مطالبات گندم کاران استان همدان معادل 2 هزار و 702 میلیارد ریال پرداخت شده است، عنوان کرد: 45 درصد از مطالبات گندم کاران معادل 2 هزار و 253 میلیارد ریال هنوز پرداخت نشده است.

وی با تأکید بر اینکه مساحت گلخانه‌های استان همدان 93.4 هکتار است، افزود: بیشترین محصولات کشت شده در گلخانه‌ها سبزی جات و صیفی‌جات است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در گلخانه‌ها میزان تولید 10 برابر شده است، تأکید کرد: اما با این وجود میزان صرفه‌جویی در مصرف آب نیز 10 برابر بوده است.

پرورش با بیان اینکه توسعه کشاورزی حفاظتی از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی، حفاظت از منابع آب‌وخاک و افزایش بهره‌برداری از منابع تولیدی، کاهش هزینه تولید و افزایش تنوع زیستی را به دنبال دارد.

وی با تأکید بر اینکه از سال 87 تا سال گذشته میزان کشاورزی حفاظتی استان همدان 8 هزار و 650 هکتار بود، اظهار داشت: در سال 95 سطح کشاورزی حفاظتی در استان همدان به 40 هزار هکتار در اراضی دیم و آبی رسیده است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار