7. آبان 1396 - 18:03   |   کد مطلب: 5434
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان:
۸۴ هزار تن محصولات کشاورزی در همدان تولید شد
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان از تولید ۸۴ هزار تن محصولات کشاورزی در سال زراعی گذشته در همدان خبر داد و گفت: تغییرات جوی سالانه سبب از دست رفتن اراضی آبی همدان می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،جواد رشیدی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه همدان دارای 126 هزار هکتار اراضی است، اظهار داشت: از این میزان 35 هزار هکتار از اراضی آیش است.

وی با بیان اینکه عمده اراضی همدان اراضی دیمی است، افزود: 36 هزار هکتار از اراضی همدان آبی که شامل اراضی زراعی و باغات می‌شود.

رشیدی با بیان اینکه تغییرات جوی سالانه سبب از دست رفتن اراضی آبی می‌شود، عنوان کرد: این موضوع به نوعی در صورت عدم رعایت هشدار محسوب می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان با تأکید بر اینکه در همدان سالانه بین 40 الی 60 هکتار از اراضی دیمی به کشت غلات اختصاص داده می‌شود که به میزان بارش بستگی دارد، تصریح کرد: کشت غلات در همدان در اراضی آبی نیز در 10 الی 15 هکتار انجام می‌شود.

رشیدی با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته 4 الی 8 هزار هکتار از اراضی همدان زیر کشت جو آبی و همین میزان نیز زیر کشت جو دیم است، بیان کرد: در سال زراعی گذشته 61 هزار تن تولید گندم از 53 هزار هکتار اراضی همدان برداشت شد.

وی با بیان اینکه 16 هزار و 500 تن جو از 11 هزار هکتار از اراضی همدان برداشت شده است، ابراز کرد: 37 هزار و 753 تن خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده که قسمتی از گندم‌های برداشتی همدان به استان‌های هم‌جوار صادر می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان با تأکید بر اینکه امسال 2 هزار تن جو مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته نرم آلودگی غلات همدان بسیار کمتر بوده است.

رشدی با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته 84 هزار تن محصول کشاورزی در همدان تولید شد، گفت: در سال زراعی گذشته 190 هزار تن سیب‌زمینی از 4 هزار و 500 هکتار از اراضی همدان برداشت شد.

وی با بیان اینکه از 6 هزار هکتار اراضی یونجه کاری همدان 90 هزار تن یونجه برداشت شده است، افزود: 19 هزار تن سیر از 4 هزار و 500 هکتار و یک هزار و 500 تن حبوبات از اراضی همدان برداشت شد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان با تأکید بر اینکه در همدان نسبت به اهلی کردن سیر اقدام شده و در این خصوص کشت موسیر در مناطق مطلوب انجام می‌شود، بیان کرد: موسیر در یک هزار و 200 هکتار از اراضی همدان کشت شده است که سقف برداشت از هر هکتار 8 تن است.

رشیدی با اشاره به اینکه در صنایع غذایی و صنایع لبنی و پروتئینی نیاز به سیر به وضوح مشاهده می‌شود، عنوان کرد: سالانه بیش از 50 هزار تن موسیر در صنایع غذایی مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه بیش از 30 گلخانه در همدان فعال است، تصریح کرد: در سال زراعی گذشته 9 هزار و 600 تن محصول از گلخانه‌های همدان برداشت شد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان با تأکید بر اینکه گل شاخه بریده"گل رز" در 4/1 دهم هکتار کشت می‌شود، اظهار داشت: 1 میلیون 680 هزار شاخه گل رز در این گلخانه تولید شده است که به استان‌های دیگر و کشورهای شمال ایران صادر می‌شود.

رشیدی با اشاره به اینکه محل احداث یکی از 15 گلخانه بزرگ، مکانیزه و مدرن در سطح جهان در همدان کلنگ زنی شده است، تأکید کرد: این گلخانه در 6 هکتار برای تولید گل شاخه بریده احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه دو گلخانه به مساحت 7 هزار مترمربع در حال احداث هستند، عنوان کرد: سرعت همدان در ساخت گلخانه‌ها اصلاً مناسب نیست.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان افزود: نیاز است که میزان برداشت محصول در هر مترمربع را افزایش دهیم و این میسر نمی‌شود مگر اینکه میزان تولید محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ها را افزایش دهیم.

رشیدی با تأکید بر اینکه امسال کشت کلزا در 253 هکتار از اراضی انجام شده است، اظهار داشت: پیش‌بینی برداشت محصول در این اراضی 404 تن است.

وی با اشاره به اینکه در سال زارعی گذشته کشت دانه روغنی کاملینا به صورت آزمایشی در همدان انجام شد، گفت: با تغییرات جوی، عدم بارش، خشکی زمین میزان تولید کم بود اما آنچه که مشخص است همدان می‌تواند در تولید محصول کاملینا موفق باشد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه در راستای تولید گوشت سفید 3 هزار قطعه بچه ماهی کپور در بین کشاورزان توزیع شد، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته 5 کیلو نوقان توسط کشاورزان همدان فرآوری و به کارخانه‌ها تولید ابریشم فروخته شد.

رشیدی با تأکید بر اینکه 34 فقره پرونده به میزان 110 هزار و 274 میلیون ریال برای دریافت تسهیلات معرفی شده‌اند، اظهار داشت: اغلب این پرونده‌های معرفی شده تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار