به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،به نقل از آناج، این روزها طرفداران محصولات ارگانیک به طور چشمگیری در دنیا افزایش پیدا کرده است و مردم ایران نیز از این قافله به دور نیستند و حاضرند مبلغ بالایی برای این محصولات پرداخت کنند زیرا از سلامت آنها اطمینان دارند و ترجیح میدهند در ازای پرداخت مبلغ بیشتر موادغذایی سالم و بدون کودها و سموم شیمیایی مصرف کنند.
در برخی پاساژهای تبریز نیز این روزها فروش مرغ ارگانیک طرفداران زیادی دارد در حالیکه علی رغم قیمت بالای این محصول خیلی زود به فروش میرسد و دسترسی به این محصولات مثلا ارگانیک پروسهای سخت به نظر میرسد!
تا بدین جا مشکلی وجود ندارد زیرا تولید چنین محصولاتی محدود، قیمت آنها بالا و خرید آن سخت به نظر میرسد اما قسمت جالب این ماجرا جایی است که چیزی به اسم مرغ ارگانیک که به طور متوسط کیلویی یازده هزار تومان در برخی فروشگاه های تبریز به فروش میرسد وجود ندارد.
یکی از اساتید کشاورزی دانشگاه تبریز درباره فروش مرغ ارگانیک در تبریز بیان میکند: "اساسا چیزی به اسم محصول کشاورزی ارگانیک و علی الخصوص مرغ ارگانیک در ایران وجود ندارد زیرا تمام نهاده های طیور در ایران وارداتی است که نمیتوان هیچگونه تضمینی در ارتباط با عدم استفاده از سموم شیمیایی در این محصولات داد."
وی ادامه میدهد: "مرغی که این روزها در بازار ایران و تبریز عرضه میشود مرغ سبز است یعنی مرغی که در فرآیند رشد آن آنتی بیوتیک استفاده نشده است و میتوان چنین مرغی پرورش داد اما پرورش مرغ صنعتی ارگانیک در ایران غیر ممکن است زیرا نهادههای دامی ما وارداتی است که قطعا کود و سموم شیمیایی در آنها افزوده شده است"
چنین صحبتهایی نشان میدهد که استفاده از نا آگاهی مردم نسبت به تشخیص تفاوت مرغ ارگانیک راه را برای سودجویی عده باز کرده است و نهادهای نظارتی نیز ظاهرا حساسیتی درباره این موضوع ندارند که فروشگاههای عرضه این محصولات به راحتی با برچسب ماده غذایی ارگانیک و قیمتی نجومی به فروش میرسانند.
نیاز به آگاه سازی مردم توسط رسانهها نیز مسالهای است که در کنار نظارت مسئولان میتواند دست سودجویی برخیها را کوتاه کند تا کسانی که هزینهای بالا برای خرید این محصولات متحمل میشوند تفاوتهای میان مرغ ارگانیک و مرغ سبزی که امروزه در بازار به جای مرغ ارگانیک عرضه میشود را متوجه شوند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما