به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، جلسه علنی امروز (یکشنبه 7 آبان) مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست دکتر علی لاریجانی و راس ساعت 8 و 8 دقیقه برای بررسی برنامه پیشنهادی رضا اردکانیان و منصور غلامی وزرای پیشنهادی نیرو و علوم،تحقیقات و فناوری آغاز شد.
رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد
حسن روحانی رئیس جمهور دولت دوازدهم دقایقی پیش به منظور دفاع از غلامی و اردکانیان وزرای پیشنهادی علوم و نیرو وارد صحن علنی مجلس شد.
لازم به ذکر است اسحاق جهانگیری معاون اول، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، حسینعلی امیری معاونت پارلمانی رئیس جمهور، محمدجوادظریف وزیر امور خارجه و محمود علوی وزیر اطلاعات رئیس جمهور را برای حضور در مجلس همراهی کردند.
روحانی: معاملهای بر سر دانشگاه نخواهم کرد
حسن روحانی که در جلسه علنی امروز (یکشنبه 7 آبان) مجلس شورای اسلامی برای دفاع از منصور غلامی و رضا اردکانیان وزرای پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و نیرو در مجلس حاضر شده، نطق خود را آغاز کرد.
وی در بخشی از سخنان خود درباره وزیر علوم گفت: من بر سر دانشگاه، آزادی دانشگاه، فضای دانشگاه، امنیت دانشجویان و آینده دانشجویان، خطی را که دولت از ابتدا اعلام کرده، ادامه خواهم داد و با هیچکس معامله نکرده و نخواهم کرد.
روحانی افزود: آنچه وعده من با ملت ایران بوده، به حول و قوه الهی و به شرط حیات ادامه خواهد داشت.
تأخیر در معرفی وزرای علوم و نیرو خواصی به همراه داشت
به گزارش خانه ملت روحانی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: خوشحالم باز فرصتی پیش آمد در محضر نمایندگان باشم و راجع به وزرای دو وزارتخانه ای که تعیین تکلیف آنها متأسفانه اندکی به تأخیر افتاد، صحبت کنم.
وی ادامه داد: البته شاید این تأخیر خواصی به همراه داشت و نشان داد که فضای جامعه به ویژه دانشگاهیان نسبت به آینده و سرنوشت دانشگاه، علم، دانشجویان، محیط دانشگاه، آینده علم و پژوهش در کشور حساسیت دارند.
رئیس جمهور افزود: همه نکاتی که در روزهای اخیر در فضاهایی راجع به دانشگاه و لزوم حساسیت دولت نسبت به استقلال و محیط دانشگاه، آینده دانشجویان و شیوه فعالیت تشکلهای دانشجویی مطرح شد بیانگر زنده بودن دانشگاه و اساتید فعال بوده و توجه آنها به سرنوشت خود است.
دولت در زمینه غیر امنیتی بودن محیط دانشگاه ذرهای کوتاه نخواهد آمد
روحانی ادامه داد: از کسانی که مقاله و نقد نوشتند سپاسگزارم؛ مفهوم آن سرزنده بودن نسل جوان در دانشگاهها است؛ لازم میدانم به ملت ایران به ویژه دانشجویان و اساتید یادآور شوم دولت در راه و مسیر خود در زمینه احترام به علم و دانشگاه، غیر امنیتی بودن محیط دانشگاه، احترام به دانشجویان و آزادی اندیشه و بیان در دانشگاهها ذرهای کوتاه نخواهد آمد.
وی یادآور شد: در انتخابات 92 و 96 در مورد محیط دانشگاهها، امن بودن و نه امنیتی بودن، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و استاد همچنان رئیس جمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود.
دولت هر سه ماه یکبار عملکرد وزرا را پایش میکند
رئیس جمهور با بیان اینکه مبنای من در نحوه سلوک با وزرای انتخاب شده و دو وزیری که امروز انتخاب خواهد شد پیوست حکم است، تصریح کرد: تمامی وزرا و دولت دوازدهم در کنار حکم وزیری پیوست حکم دارند البته دقیقا مشخص شده است که قدم به قدم اولویت دولت دوازدهم در اجرای مأموریت آنها چیست. به طور منظم دولت این پیوست را پایش خواهد کرد و هر سه ماه یک بار آن را ارزیابی خواهد کرد.
پروسه انتخاب وزیر طولانی است اما معامله نکردیم
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه وزیر علوم در کشور افزود: مبنای من با وزرای من برای ادامه یا توقف کار پیوست احکام آن هاست که از برنامه دولت استخراج شده که ملت ایران به آن رأی دادند و نیز اسناد بالادستی قانونی که نسبت به وزارتخانه ها و دولت در اختیار همه ما قرار دارد. دانشگاه و وزیر علوم از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: البته نیازی به گفتن ندارد چرا که همه شما نمایندگان می دانید که هماهنگ کردن برای معرفی وزیر به مجلس در برخی موارد پروسه طولانی را می طلبد و این در حالی است که هماهنگی برای برخی وزارتخانه ها آسان تر است بنابراین برای تحقق این مهم صبر، تحمل و تعامل کردیم اما معامله نکردیم.
برای انتخاب وزیر علوم پای اصول خویش ایستادهام
رئیس جمهور تاکید کرد: من بر سر دانشگاه، آزادی و فضای حاکم بر آن و امنیت و آینده دانشجویان خطی را که دولت از ابتدا اعلام کرده بود پی گرفتم و در این مسیر با هیچ کس معامله نکرده و نخواهم کرد. آنچه وعده من با ملت ایران بوده به قوه الهی و شرط حیات تا آخرین روز فعالیت دولت ادامه خواهد یافت و شما نمایندگان و مردم ایران نیز شاهد آن خواهید بود.
وی اظهار کرد: نیازی نیست که با عجله راجع به افراد قضاوت کنیم.
روحانی ادامه داد: همه معیارهایی که برای انتخاب وزیر علوم مورد نیاز بوده کوتاه نیامده ام ممکن است انتخاب ها و زمان برای انتخاب وزیر علوم طولانی شده باشد چرا که برای ایجاد هماهنگی به فرصتی 60، 70 روزه نیاز بود اما در عین حال پای اصول خویش نیز ایستاده ام.
برای وزارت علوم با افراد دیگری صحبت کرده بودم ولی نشد که معرفی شوند
رئیس جمهور در بیان مواردی که به وزیر علوم پیشنهادی خود متذکر شده است، یادآور شد: من با آقای دکتر غلامی که استادی با تجربه و دارای مراحل علمی طی شده در علم و پژوهش بوده و از اساتید به نام و برجسته است ضمن اینکه کار مدیریت لازم را در ستاد دانشگاه در سمت مدیریت دانشکده و دانشگاه انجام داده با وی صحبت کردم و همه شرایطم را با وی در میان گذاشتم کمااینکه با افراد دیگری هم برای فعالیت در وزارت علوم صحبت شده بود اما نشد که آن ها به مجلس معرفی شوند اما این شرایط را با آن ها نیز مطرح کرده بودم.
شرط رئیس جمهور برای وزیر علوم؛ محیط دانشگاه به همه جناحها و تفکرات مختلف اختصاص دارد
وی ادامه داد: اولین شرط من با وزیر علوم این بود که محیط دانشگاه به همه دانشجویان، احزاب، جناح ها و تفکرات مختلف اختصاص دارد و بر این مهم تاکید کردم هیچ کس یا انجمنی، جمعی و جناحی در داخل دانشگاه نباید احساس بی پشتوانگی کند ضمن اینکه هیچ جمعی نباید احساس کند که در این فضا برای دیگران امنیت وجود داشته اما برای وی وجود ندارد، هیچ جمعی در دانشگاه نباید احساس کند که نظر وزارتخانه نسبت به جناح های مختلف متفاوت است.
اکثریت حاکم باشد؛ اقلیت از حقوق برخوردار باشد
روحانی تاکید کرد: مبنای ما از اول، اعتدال بوده، مبنای ما این بوده که اکثریت باید حاکم باشد اما اقلیت نیز باید به طور کامل از حقوق خود برخوردار باشد چرا که نه اسلام و نه قانون و نه شرایط امروز کشور به ما اجازه می دهد که در مورد مسائل جزئی رو در روی هم بایستیم اگر هم در دو سال پیش بروز برخی اختلافات جزئی جایز بود، امروز باید بگویم حرام است و گاه گناه کبیره محسوب می شود چرا که امروز از شرایط خاصی برخوردار هستیم بنابراین نیاز به وحدت بیشتری داریم.
مسئولیت بزرگ دانشگاه در ایجاد وحدت و انسجام ملی
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به شرایط سیاسی امروز کشور و نوع روابط خارجی که دولت در پیش گرفته، افزود: هم اکنون یک بار بزرگ مسئولیت در وحدت، انسجام ملی و ایستادگی ملت در برابر دیگران، دانشگاه است. آن روز که ما در مسیر نهضت اسلامی بودیم بار اول بر دوش دانشگاه بود که در کنار حوزویان و سایر اقشار مردم پرچم نهضت و انقلاب را بر دوش کشیدند، اساتید بزرگ دانشگاه بودند که در کنار عالمان و مدرسان حوزه نهضت و انقلاب را برای مردم تبیین و رهبری کردند.
وی با یادآوری نحوه همکاری دانشگاهیان در زمان جنگ تحمیلی اظهار کرد: آن روز هم که وارد جنگ تحمیلی شدیم و دشمن بر ما هجوم آورد باز هم دانشگاه نقش بزرگی را ایفا کرد و دانشجویان، اساتید و محققانمان نقش مهمی در این زمینه داشتند.
دست دولت به سوی دانشگاه و دانشگاهیان دراز است
روحانی ادامه داد: در زمان جنگ، وزارت علوم در بسیاری از موارد از جمله دانشگاه شریف به ما یاری و علاوه بر اینکه دانشجویان و اساتید در جبهه های جنگ بوده و پزشکان در بیمارستان های خط مقدم بودند، هر جا مشکلی برای کشور پیش آمده دانشگاه در صف مقدم بوده است و امروز هم برای اداره دولت دست نیاز به سوی فارغ التحصیلان دانشگاه ها است و فردا هم برای اداره کشور دست ملت ما به سوی دانشجویان امروز دراز خواهد بود.
تحقق اقتصاد مقاومتی راهی جز اقتصاد دانش بنیان ندارد
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه اگر ما به فکر اقتصاد مقاومتی هستیم راهی جز اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد، عنوان کرد: اگر به فکر روابط سیاسی با عزت هستیم راهی به جز داشتن دیپلمات های متخصص وجود ندارد و اگر می خواهیم از حقوق ملت ایران در دادگاه ها و داوری های بین المللی دفاع کنیم، راهی جز داشتن متخصصان برجسته حقوقی نخواهیم داشت و برای مدیریت کشور، اقتصاد و حقوق ملت نیازمند دانشگاه هستیم.
دانشگاهی موفق است که کرسیهای آزاداندیشی برای دانشجویان با تفکرات مختلف سیاسی داشته باشد
وی اضافه کرد: دانشگاهی که بتواند آزاداندیش بوده، کرسی های آزاداندیشی داشته باشد و دانشجویان با تفکرات مختلف سیاسی فضا را برای فعالیت سیاسی خود آماده و باز ببینند، موفق خواهد بود لذا وزیر علوم باید شرایط را برای فعال تر شدن دانشگاه ها، دانشجویان، اساتید و همچنین سیر مراتب علمی در سطح جهان و رقابت با کشورهای پیشرفته را فراهم کند.
روحانی در ادامه درخواست مقایسه فضای دانشگاهی امروز نسبت به سال 91 را کرد و افزود: ببینید آیا فضای دانشگاه امروز نسبت به سال 91 بهتر شده یا نه، آیا فضای دانشگاه های ما آزادتر شده یا نه؛ آیا دانشجویان ما در اجتماعات و بیان نظرات خود آزادتر شده اند یا نه؛ آیا در مسیر رشد علمی، دانشگاه ها نسبت به 5 سال پیش پیشرفت کرده اند یا نه؛ آیا شرکت های دانش بنیان که در سایه تلاش وزارتخانههای علوم، بهداشت و معاونت علمی و فناوری امروز هزاران از آنها مورد حمایت دولت قرار گرفته، حلقه اتصال بین دانشگاه و تولید برقرار کرده اند یا نه و آیا با سال های قبل قابل مقایسه است؟
از غلامی خواستم دانشجوی با مهارت تربیت شود
رئیس قوه مجریه ادامه داد: یکی از نکاتی که به صراحت از آقای غلامی خواستم که در دانشگاه ها مد نظر قرار دهد این بود که دانشجوی ما باید صاحب علم و مهارت باشد و اینکه صرفا بگوییم دانشجویی فارغ التحصیل شده و کاغذی به نام مدرک در دست داشته باشد، نمی تواند برای ما افتخار چندانی باشد بلکه روزی که دانشجوی ما مدرک کارشناسی یا مراتب بالاتر را در دست دارد و یک مهارت را در صحنه جامعه به خوبی یاد گرفته است می تواند مورد جذب مراکز تولیدی قرار گیرد.
ایجاد800هزار شغل نسبت به تابستان سال گذشته
وی در ادامه با تأکید بر اینکه دانشجو باید با تولید، صنعت، خدمات و کشاورزی متصل باشد، خاطرنشان کرد: دانشجو از سال دوم باید به دنبال کسب مهارت باشد و کارآموزی کند و از سال سوم باید فردی کاردان در صحنه عمل باشد و بعد از همان دوره اول کارشناسی، باید بتواند شغلی قابل قبول متناسب با علم و دانش و مهارتی که آموخته به عهده بگیرد.
روحانی در ادامه با بیان اینکه امروز شرایط کار در جامعه ما ایده آل نیست، اظهار داشت: با این حال دولت این افتخار را دارد اعلام کند که در فصل دوم سال جاری دارای رشد کم نظیر یا بی نظیر در مسأله اشتغال بوده است و اینکه نزدیک 800 هزار نفر تابستان امسال نسبت به سال گذشته مشغول به کار شدند که این رقم بسیار امیدوارکننده است گرچه هنوز تا رسیدن به رقم مطلوب فاصله داریم اما این به آن معنا است که مسیر ما مسیر امید است.
اساس وزارت علوم بر امید باشد؛ وزارت نیرو بر تدبیر
رئیس جمهور بار دیگر وزیر علوم آینده را خطاب قرار داد و بیان داشت: اساس وزارت علوم باید بر مبنای امید باشد کما اینکه در ادامه خواهم گفت اساس صنعت آب و برق ما نیز باید بر مبنای تدبیر باشد لذا وزارت علوم و دانشگاه های ما باید به گونه ای باشد که دانشجوی امروز امیدوار باشد و نگوید چون تفکر سیاسی خاصی دارم به شغل فردا امید ندارم و یا فرقی میان تفکرات سیاسی خاص در دانشگاه ها ایجاد شود بلکه باید فضا برای بیان این تفاوت ها آماده باشد و دانشجو به عدالت نظام و دولت متکی شود.
روحانی در ادامه نطق خود با اشاره به وضعیت وزارت نیرو در دفاع از رضا اردکانیان، گفت: اگر در وزارت علوم از امید به امروز و فردا بیشتر سخن گفتم، در وزارت نیرو باید از تدبیر سخن بگویم، یکی از مسائل مهم ما مسئله آب کشور است که از آن برای نیازهای ضروری آشامیدن، صنعت، کشاورزی و آبادانی کشور استفاده میشود.
رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه همه میدانیم که یکی از مسائل مهم امروز و فردای ما، مسئله آب است، تصریح کرد: در زمینه آب کشور بعد از جنگ، اقدامات فراوانی انجام گرفته و سدهای زیادی ساخته شد و تلاش زیادی شد تا آب مهار شود و پایدار بماند تا به مصرف ضروری برسد، در زمینه عرضه آب نیز بیشترین کارها انجام گرفته است.
روحانی با بیان اینکه دورانی در جهان وجود داشت که دوران سدسازی بود و هزاران سد در دنیا ساخته شد که تعداد آنها ۴۶ هزار و سد بزرگ بود، متذکر شد: که از تعداد ۴۶ هزار سد بزرگ، ۲۳ هزار آن در چین ساخته و بقیه سدها در کشورهای دیگر احداث شد.
زمانی بحث واردات آب مطرح بود
رئیس جمهور با بیان اینکه بعد از جنگ تحمیلی برای مهار آب ساختیم، امروز در برخی از سدهایی که ساختهایم به اندازهای آب نداریم که پشت سد ذخیره شود، گفت: از این به بعد دیگر دست ما خیلی باز نیست، یک روزی به بحث بود که وارد کننده آب باشیم و مذاکرات فراوانی شده و امروز نیز صورت میگیرد و این مورد منطقی نیست ولی آنچنان که روی آن امید بسته شده بود، نیست.
وی افزود: برخی کشورها آب فراوانی دارند ولی همسایه ما نیستند که اگر بخواهیم آب را از آن کشورها بیاوریم باید از کشورهای دیگری عبور کنند که معمولاً مشکلاتی با یکدیگر دارند و مسائلی در حوزه آب دارند.
رئیس جمهور پس از ایراد نطق خود در دفاع از وزرای پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و نیرو جلسه علنی مجلس را ترک کرد.
بررسی صلاحیت منصور غلامی وزیر پیشنهادی علوم
غلامی فرد بی حاشیه ای است
موافق/ عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مجلس
اساسا نوع نگرش و نگاه یک فرد تصمیم میگیرد و بر اساس آن اقدام میکند. بنابراین آن جهتگیری فرد مهم است که ما را به سوی تمدن نوین اسلامی هدایت میکند یا به سمت توسعه غربی.
آقای غلامی وزیر پیشنهادی علوم در جلساتی که در حضور اعضا حاضر شد با توضیحات خود اثبات کرد که وی فرزند انقلاب است و ادبیاتی که در برنامهریزیها دارد همان ادبیات انقلاب است.
دانشگاه نباید سیاسی باشد. از ویژگیهای خوب آقای غلامی این است که فردی بیحاشیه، دارای تعامل و سعه صدر است. مدیریتی که وی در دانشگاه داشته اثبات کرده اهل استفاده از تمام گرایشات سیاسی و ظرفیتها و نیروهای جوان است.
بله! دانشگاه باید سیاسی باشد اما دانشگاه یک محیط علمی است. ما نباید دعواهای سیاسی را وارد محیط دانشگاه کنیم. دانشگاه باید گرههای اقتصادی کشور را باز کند.
غلامی نمیتواند وضعیت فعلی دانشگاهها را مدیریت کند
مخالف/ عبدالکریم حسینزاده نماینده مردم نقده در مجلس
انتخاب فردی که دانشجویان دانشگاه همدان از مدیریت وی رضایت ندارند در وزارتخانهای که بیشترین حاشیه را دارد نمیتواند تأثیرگذار باشد.
آیا چنین ناکارآمدیای سبب عدم مشروعیت مدیریتی برای یک وزیر در مجموعه وزارت علوم نخواهد شد؟ در حال حاضر جایگاه وزارت علوم در ساختارهای جهانی کجاست؟ من از شما نمایندگان مجلس سوال میکنم که آیا اگر شما در مدیریت اجرایی کشور مسئول بودید منصور غلامی را برای چه سمتی انتخاب میکردید؟
به منظور تأمین خواستههای جامعه مدنی و مطالبات به حق مردمی که پای صندوق رأی آمدهاند از نمایندگان میخواهم که به غلامی رأی ندهند.
رفع فاصله دانشگاه و صنعت در برنامههای غلامی نیست
مخالف/ سید حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین در مجلس
آقای رئیس جمهور شما که برنامههایتان را فراموش نمیکنید، استفاده از زنان و جوانان در کابینه چه شد؟ آیا قرار است حرفها با عملکرد یکی نباشد؟
اگر نگوییم کابینه امیدتان همه را ناامید کرد باید با صدای بلند تکرار کنیم که حرفها و برنامههایتان آنچنان که گفتید اجرا نشد.
سوابق غلامی نشان میدهد که وی در راستای رفع فاصله صنعت و دانشگاه تلاش اندکی داشته و موفق نبوده است.
مرجعیت علمی و وضعیت دانشگاهها در این برنامه لحاظ نشده و مشخص نیست چشمانداز علم و مرجعیت علمی چگونه خواهد بود، فقدان رویکرد درست نسبت به اسلامی شدن دانشگاهها و نبود نهادهای مستقل در هیچکجا از برنامههای پیشنهادی غلامی نیست.
غلامی را فردی سالم میدانم
موافق/ قاسم احمدیلاشکی نماینده مردم نوشهر در مجلس
در بررسیها و سوالاتی که دررابطه با منصور غلامی وزیر پیشنهادی علوم داشتم هیچ کسی نگفت این شخص توانایی این کار را ندارد. آن چه که امروز من به آن رسیدم این است که غلامی را فردی سالم دیدم که سلامت در وجود وی است.
آقای غلامی مشکلات حوزه تخصصی دانشگاهها را میشناسد.
با اتحاد به غلامی رای بدهید
موافق/ نبی هزارجریبی نماینده مردم گرگان
دوستان در داخل صحن به ما میگفتند شما با این کار خودتان را تخریب میکنید. اما من معتقدم وظیفه دارم از گزینه خوب و پیشنهادی رئیسجمهور و یک فرد تحصیلکرده دفاع کنم.
یکی از ارکان اقتدار و پیشرفت دولتها توسعه علم و فناوری است که این امر فقط از کانال دانشگاه و نخبگان میسر خواهد شد.
دانشگاهها محل تولید علم هستند و دولتها باید از جامعه دانشجویی به دور از مسائل سیاسی و جنجالهای اجتماعی دفاع کنند و بدانند دانشجویان افرادی ولایی و مذهبی در سنگر علم میتوانند از کشور دفاع کنند.
آقای غلامی برنامههایی که من از شما میخواهم در این ارتباط است. دانشگاهها بر اساس نیاز دانشجو جذب نمیکنند و متاسفانه ما شاهد مدرکگرایی در کشور هستیم.
تحول در علوم انسانی برنامه غلامی است
موافق/ حبیبالله دهمرده نماینده مردم زابل
حمایت از خیرین در ایجاد زیرساختهای علم و فناوری کشور که جزو سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است، حمایت از زیرساختهای دانشگاههای مناطق محروم و جدیدالتاسیس، فراهم کردن زمینه اجرای طرح آمایش آموزش عالی و برنامه ششم از دیگر ویژگیهای برنامه وزیر پیشنهادی علوم است.
در برنامههای آقای غلامی به مواردی همچون روانسازی ارتباط بین دانشگاه و صنعت، پذیرش دانشجوی خارجی، تولید علم و تبدیل به فناوری، تقویت پارکهای علم و فناوری برای تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، پرداخته شده است.
انتقال دانش فنی و توسعه شرکتهای دانشبنیان، ارتقاء کیفی آموزش با تاکید بر افزایش مهارتآموزی دانشآموختگان، حذف رشتههای ناکارآمد و راهاندازی رشتههای جدید بینرشتهای متناسب با نیاز جامعه، تاسیس زیرنظامهای آموزش عالی از قبیل علمی کاربردی، فنیحرفهای و آموزشهای از راه دور،مجازی و غیردولتی از دیگر محورهای برنامههای وی است.
نزدیک به یک ربع قرن است که من آقای غلامی را میشناسم. فردی است متدین، ولایی، با مدیریت بیحاشیه در دانشگاه،اعتدال در مشی، باور و اعتقاد و توجه به منویات مقام معظم رهبری در دانشگاهها.
آقای غلامی استاد تمام و فردی معتقد به اقتصاد مقاومتی است و به انتخاب مدیران شایسته و شایستهسالاری معتقد است و یکی دیگر از نقاط قوت وی این است که چندین سال رئیس دانشگاه بوده است و سابقه ریاست دانشگاه شهرستان را در کارنامه دارد که خود نوید شناخت دانشگاههای دور از پایتخت و مشکلات کل آموزش عالی را دارد.
منصور غلامی وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
برآمده از جریان اصلاحات هستم/ هرگز از امتیاز ویژهای برخوردار نبودم
منصور غلامی وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
خدمت را از پایینترین سطوح مسئولیت آغاز کردهام و اکنون با تجربه 12 سال مدیریت در یکی از دانشگاههای بزرگ کشور نامزد مسئولیت وزارت شدم. خوشحالم که افتخار نمایندگی مناطق محروم و دور از مرکز را در دولت یافتم اما باید بگویم از دل دانشگاهی برآمدهام که نخستین تجربه ایرانی را در نظام آموزش عالی برای مساله بنیادی آموزش برمنبای نیاز به در نظام اسلامی دارد.
اندیشه تحول در دانشگاه ایرانی با دانشگاه بوعلی سینا آغاز شد و امروز طرح تاسیس دانشگاه مورد توافق کشورهای در حال توسعه جهان اسلام موسوم به گروه D8 است در همدان شکل گرفته است.
من دانشگاه را عقل نقاد جامعه و محل اصلی گفتوگو و تضارب اندیشه و مکان امن رشد و توسعه علمی میدانم. آزادیهای علمی و اجتماعی و رعایت همه حقوق شهروندی و احساس امنیت استاد و دانشجو و کارکنان خدوم آموزش عالی و فراهم نمودن محیط با نشاط و سرشار از امید و اعتماد از نظر اینجانب لازمه حیات علمی در دانشگاهها است.
وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: من با وجود اینکه برآمده از جریان اصلاحات هستم اما معتقدم که اصلاحطلب و اصولگرا میتواند دور یک میز با تکیه بر حق انصاف و قانون و مدارا بنشیند و برای سربلندی ایران عزیز بکوشند.
غلامی ادامه داد: بر همین اساس تلاش خواهم کرد گوش شنوا برای همه حرفها و نقدها باشم و چشم را بر هیچ حق و حقیقتی نبندم. در این روزها که پس از معرفی پشت سر نهادهام جلسات فراوانی با فراکسیونها و نمایندگان محترم همچنین با استادان و دانشجویان عزیز داشتهام. نقدها و نگرانی آنها را در رسانهها و تشکلها دنبال کردهام.
غلامی در این باره افزود: با عمده نگرانیها نظرات منتقدین احساس همدلی میکنم اگرچه در بسیاری از موارد به اعتبار اعتقادات و پیشینهام خود را مصداق آنها نمیبینم ولی به صراحت میگویم اصولگرا و اصلاحطلب، استاد،دانشجو و نماینده و مدیر در هر جا حق دارند حساس و منتقد باشند.
بررسی صلاحیت رضا اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو
جای خالی پروژههای آبشیرینکن در برنامه اردکانیان
مخالف/ سید راضی نوری نماینده مردم شوش دانیال
در زمانی که اردکانیان در دو سال آخر مسئولیت را پذیرفتند مسائل و مشکلات مدیریتی زیادی را برای برخی استان ها به وجود آورد.
کنترلی بر برداشت غیرمجاز و بی رویه سفره های آب زیرزمینی وجود ندارد به گونه ای که در کشور شاهد وجود 350 هزار چاه غیرمجاز هستیم و مشکلات زیادی را در زمینه آب به همراه داشته است.
وزیر باید با همراهی میان مجلس و دولت معضل ریزگردها که امروزه استان خوزستان را درگیر کرده و نفس شهروندان را بریده است را رفع کند.
اگر هم اکنون به فکر رفع مشکلات دریاچه ارومیه نباشیم در آینده طوفان های نمکی تمامی مناطق کشور را در بر گرفته و حیات آیندگان را نیز تهدید می کند.
تمهیدات لازم برای پروژه های آب شیرین کن ها و خرید تضمینی آب شیرین نیز در برنامه های وزیر وجود ندارد.
اردکانیان برای جذب سرمایه خارجی اعتبار دارد
موافق/ عبدالله رضیان نماینده مردم قائمشهر
آقای اردکانیان تحصیلات دانشگاهی با رتبه بالا در حوزه مرتبط و نیز کرسی دائمی در فرهنگستان را دارد.
وزیر پیشنهادی نیرو با دعوت دانشگاه سازمان ملل مدیر انستیتوی این دانشگاه در حوزه آب و پسماند است.
در این مقطع نیازی به مدیر قاطع برای وزارت نیرو داریم و با شناختی که از آقای اردکانیان دارم این ویژگی در ایشان ملموس است.
امروز نیاز به وزیری داریم که اعتبار لازم را در عرصه بینالمللی برای جذب سرمایهها داشته باشد.
عملیاتی کردن اسناد بالادستی نقطه قوت اردکانیان
موافق/ غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس
گزینه پیشنهادی برای وزارت نیرو یکی از متخصصان و صاحب نظران حوزه آب در داخل و عرصه بینالملل است.
از ایشان میخواهم جهت رفع دغدغه نماینده شوش که به عنوان مخالف سخن گفت اولین سفر استانی خود را به استان خوزستان انجام دهد.
عملیاتی کردن اسناد بالادستی و توسعه و مشارکت بخش خصوصی از دیگر نقاط قوت برنامه آقای اردکانیان است.
میان مدیران بخش آب و برق کشور و نیز وزرای گذشته نیرو توافق وجود دارد که آقای اردکانیان از مدیران شایسته عرصه نیرو در کشور است.
پایان نشست صبح ادامه بررسی در شیفت عصر
نشست علنی نوبت صبح امروز یکشنبه هفتم آبان مجلس شورای اسلامی به پایان رسید.
این نشست که به بررسی صلاحیت رضا اردکانیان و منصور غلامی دو وزیر پیشنهادی نیرو و علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داشت، با اعلام مسعود پزشکیان نایبرئیس دوم مجلس که اداره جلسه را برعهده داشت پایان یافت.
براساس اعلام نایبرئیس مجلس نشست نوبت بعد از ظهر مجلس که به ادامه سخنان مخالفان و موافقان وزیر پیشنهاد نیرو میپردازد، ساعت 14:00 آغاز خواهد شد.
آغاز نوبت عصر بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی
جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه 7 آبان) مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش راس ساعت 14 و 2دقیقه آغاز به کار کرد.
گفتنی است ادامه بررسی برنامه پیشنهادی رضا اردکانیان و منصور غلامی به عنوان وزرای پیشنهادی نیرو و علوم،تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار دارد.
اردکانیان از تجربه جهانی برخوردار است
موافق/ محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران
آب یکی از پرچالش ترین مسائل کشور است.
بحران آب آنچنان است که کرمانی ها و یزدی ها و مشهدیها نگران نیستند بلکه ارومیهایها، بندرعباسیها، مازندرانیها و ... هم دغدغه مشترکی دارند.
اردکانیان از تجربه جهانی و دانش کافی برخوردار است و پشتوانه دانشی اردکانیان ما را امیدوار میکند.
مدیریت آب در برنامه اردکانیان وجود ندارد
مخالف/ سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر و گتوند
در برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو مدیریت آب به صورت جدی دیده نشده و به اصلاح آن نپرداخته است.
امروز به عنوان یکی از بحرانیترین مسائل در خوزستان به شمار میرود و بیش از 7 میلیون متر مکعب نمک در پشت این سد حل شده و با خطری بزرگ از گتوند تا شوشتر را تهدید میکند.
بسته ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو دیده نشده است و این در حالیست که وزارت نیرو در ایجاد زیرساختها برای اشتغال مؤثر است.
نابرابری و گاها برخی رفتارهای ظالمانه با کشاورزان صورت میگیرد و 7 برابر قیمت پول آب از آنها دریافت شده که رفتاری نادرست و ناسالم است.
رضا اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو
از همه مخالفان و موافقان که با نقد برنامه های اینجانب مرا در مسیر پیش رو یاری می کنند، تشکر می کنم.
در خلال سه هفته گذشته از بامداد تا پاسی از شب با نمایندگان جلسات مختلفی داشتیم.
به عنوان یک کارشناس بین المللی در کشورهای در حال توسعه و گاه توسعه یافته حضور داشتم و در مورد مسائل آب نشستهای مختلفی داشته ام.
امروز سطح آگاهی و همکاری نمایندگان برای حل مشکلات قابل توجه است، در سرفصل مربوط به آب و پساب برنامه، اصلیترین کار ما تدوین طرحهای آمایش سرزمین با تعریف محور آب است.
توسعه شبکه، تولید، جمع آوری و پردازش اطلاعات پایه به عنوان پیش نیاز برنامههای ماست، ساختار مدیریت آب باید متناسب با اصول عرضه و تقاضا طراحی شود.
گزارش ملی آب با تکیه بر چشم اندازه آینده و حرکات اصلاحی ارائه خواهد شد، کاهش برداشت از منابع زیرزمینی به اندازه ۸ میلیارد مکعب در دستور کار برنامههای ما قرار دارد، همچنین تامین پایدار آب شرب سالم و بهداشتی به خصوص در 13 روستای کشور مورد توجه ماست.
دیدگاه شما