به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، علی اصغر خرازی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در استان همدان تولید کرم ابریشم در همدان از مردادماه سال 94 آغاز شدهاست، اظهار داشت: سال 94 معاون مرکز توسعه نوغانداری کشور به همدان سفر کرد و استان همدان از مناطق مستعد پرورش کرم ابریشم تشخیص داده شد.
وی با بیان اینکه نیاز کشور طبق برآورد انجامشده 700 تا 750 تن ابریشم است، افزود: اکنون در ایران 100 تا 150 تن ابریشم تولید و بیشتر ابریشم موردنیاز کشور از طرق واردات تأمین میشود و بر این اساس مقرر شده تا 18 استان در عرصه نوغانداری فعالیت داشته باشند که یکی از این استانها، همدان است.
خرازی عنوان کرد: یک دوره آموزشی در فروردین 95 با حضور اساتید منطقه نوغانداری کشور در همدان برگزار شد و در طی آن یک هزار اصله نهال درخت توت اصلاحشده و 20 جعبه تخم نوغان در بین متقاضیان توزیع شد.
مسؤول پرورش کرم ابریشم در جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه پرورش کرم ابریشم بهعنوان شغل جانبی در نظر گرفتهمیشود گفت: بانوان روستایی که به خانهداری یا قالیبافی مشغول هستند، میتوانند در این حوزه نیز ورود کنند ضمن اینکه دوره نوقان داری 45 روز است.
خرازی با اشاره به اینکه پرورش کرم ابریشم نیاز به کارگاه خاصی ندارد، اظهار داشت: یک جعبه تخم نوغان که شرایط مناسب حرارت، مسائل بهداشتی و سایر موارد لازم را داشته باشد بین 20 تا 30 کیلوگرم پیله تولید میکند و پرورشدهنده در یک اتاق که بتواند دما و رطوبت آن را تنظیم کند میتواند کرم ابریشم تولید کند.
وی با بیان اینکه سه عامل رطوبت، حرارت و روشنایی در پررش کرم ابریشم اهمیت زیادی دارد گفت: اگر پرورشدهنده کرم ابریشم رطوبت، حرارت و دستورالعملهای تولید را رعایت کند با مشکلی مواجه نمیشود اما مشکل اصلی تهیه درخت توت اصلاح شده است که باید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
معاون مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: سیاستهای اجرایی نوغانداری امسال ابلاغشده که با توجه به نیاز مبرم به کرم ابریشم، استفاده آن در صنعت فرش، صادرات، جلوگیری از خروج ارز از کشور، اشتعالزایی و غیره، مقرر شدهاست که جهاد کشاورزی بتواند اقدام به صدور مجوز کند.
خرازی با اشاره به اینکه درخواست 10 هزار اصله نهال توت را داشتیم بیان کرد: برای واحد تولیدی با حداقل 6 و حداکثر 200 جعبه تخم نوغان، پروانه صادر میشود که شامل پروانه تأسیس، پروانه بهداشتی و پروانه بهرهبرداری است و این موضوع به سازمان نظاممهندسی اعلام شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط منطقه استان همدان دو بار در سال میتواند پرورش کرم ابریشم داشته باشد، افزود: در چند سال اخیر وزارت جهاد کشاورزی در راستای اشغالزایی، اقدام به ترویج پرورش کرم ابریشم کردهاست.
خرازی با اشاره به اینکه هر پیله بین 1.5 تا 2.5 گرم وزن دارد، افزود: کرم ابریشم 300 تا 900 متر ابریشم را تولید و به دور خود میتند.
وی با بیان اینکه برای تهیه هر کیلو ابریشم 4 تا 6 هزار پیله نیاز است، افزود: هر بسته تخم نوغان نیز دارای 22 هزار تخم کرم ابریشم است و هر جعبه 40 کیلو پیله تَر تولید میکند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما