به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، حمیدرضا الوند عصر امروز در مراسم روز جهانی معلول با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی معلول"جامعه پایدار و انعطاف پذیر برای همه بسازیم" اظهار داشت: تحقق این شعار فرایندی است که تا رسیدن به آن باید مسیر بلندی را طی کرد که ورود به این کار بسیار سخت و سنگین است.
وی با بیان اینکه 150 سال طول کشید تا سازمانهای مردم نهاد در کشورهای توسعه یافته شکل گیرند، افزود: تمرین این اقدام در ایران و شکلگیری سازمانهای مردم نهاد کمتر از 50 سال سابقه دارد که پس از پیروزی انقلاب و تصویب لایحه شکلگیری نهادهای غیر دولتی این نهادها در حال شکل گیری و توسعه است.
الوند با تأکید بر اینکه حداقل تا 100 سال دیگر شاهد ثمره واقعی این سازمانها میشویم، تصریح کرد: دست آوردهای اقتصادی سریع به دست میآیند این در حالی است که دست آوردهای اقدامات اجتماعی دیرتر به دست میآید.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه توانیابان اقلیت بزرگی هستند که باید در تمامی دنیا و همه اقدامات مدنظر قرار گیرند، ابراز کرد: مناسبسازی و دسترسی آسان به تردد و تحرک از جمله مواردی است که نیروی انتظامی، شهرداری و دیگر ادارات و سازمان ها باید در برنامهریزی برای محیطهای شهری برای این اقلیت مهم جامعه در نظر گیرند.
الوند با بیان اینکه کمکرسانی در رفع نیازهای درمانی توانیابان از جمله وظایف به عهده وزارت بهداشت است، ابراز کرد: در بخشهای دیگر باید به امور فرهنگی و هنری، کارآفرینی و اشتغال، مسکن، فرهنگ سازی، حمایت های غذایی، تسهیلات اداری، ارتقای فرهنگ بهداشت و غیره این اقلیت جامعه توجه شود.
وی با تأکید بر اینکه شعار امسال شعار بسیار مهمی است تا ذهن انسانها نسبت این قشر تغییر کند، اظهار داشت: تا ذهن انسانها تغییر نکند هرگز در زندگی آنها تغییری ایجاد نمیشود.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه شعار و لایحه حمایت از حقوق معلولان نگاه مسئولان ما را به شدت نسبت به اقلیت توانمند جامعه تغییر داده است، تأکید کرد: اگر بخشی از مشکلات این قشر اشتغال است باید بدانیم که نیازمند افرادی باسواد و دانش است و باید معلولان تحصیل کرده و متخصص باشند که بتوانند به خود و جامعه خدمت کنند.
الوند با بیان اینکه شعار معلولان توسعه و گسترش سازمانهای مردم نهاد است تأکید کرد: یکپارچه شدن سازمانهای مردم نهاد به توانیابان کمک میکند تا به خواستههای خود برسند.
وی با تأکید بر اینکه جامعه پایدار تنها با تغییر ذهنیت مردم محقق میشود، اظهار داشت: بدون تغییر ذهنها حتی با تصویب لایحههای در مجلس نیز نمیشود تغییری در جامعه ایجاد کرد.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه 370 تشکل مردم نهاد در استان همدان فعال و 70 سازمان نیز در حال تشکیل است، بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد استان همدان به مجمع عمومی سمنهای فعال در استان تبدیل میشود که با هم در راستای یک هدف در کنار هم جمع شده و میتوانند در تصمیم گیریها برای استان و کشور موثر باشند.
وی تأکید کرد: امیدوارم که به سه نیاز مناسب سازی، اشتغال و حمایتهای اجتماعی و توانبخشی معلولان در جامعه برای رفاه حال این اقلیت توجه شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما