به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،به نقل از بلاغ، پیش از ظهر امروز، جلسه کارگروه تخصصی اشتغال مازندران با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار، رفاه و امور اجتماعی، محمد اسلامی استاندار، رضیان و نانواکناری نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی و مدیران و مسئولان دستگاهها و ارگانهای استان در محل استانداری برگزار شد.
علی ربیعی در ابتدای سخنانش با بیان اینکه مازندران با توجه به مهاجرپذیری و ظرفیتهای گردشگری برای ما مهم است، گفت: این ظرفیتها مازندران را به استان مهمی تبدیل کرده است.
وی افزود: فارغالتحصیلان و تحصیلکردههای این استان بهصورت شهر به شهر و بخش به بخش مشخص است و همه اینها مطالعه شده است و ما میدانیم که در کجاها باید چه کرد.
تحقق بودجهریزی عملیاتی و بحث خصوصی-دولتی؛ دو هدف اصلی
وزیر کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: ما در بحث ملی دو جهتگیری، دو هدف اصلی و برنامه مهم را دنبال میکنیم که موضوع اول خرید خدمت و بودجهریزی عملیاتی است که باید مشخص شود قیمت تمام شده کار در دستگاههای گوناگون دولتی چقدر است.
ربیعی خاطرنشان کرد: بحث بعدی موضوع خصوصی، دولتی است که چطور میشود بخش خصوصی را به پروژهها بیاوریم و دولت در کنارش بایستد و در واقع در حال انتقال مزایای دولتی به مزایای خصوصی هستیم.
وی عنوان کرد: سیاست اشتغال فراگیر با هدف اشتغال برای قشر کم درآمد و آسیبپذیر برای مبارزه با فقرزدایی در دست اجرا است.
نیمه دوم دهه 90؛ نیمه سر باز کردن چالشها
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طی دولت اخیر، بحرانهای نهفتهای که حتی به 50 سال قبل برمیگردد سر باز کرد، بیان کرد: در واقع نیمه دوم دهه نود، نیمه سر باز کردن چالشهایی است که از کف به سطح آمده است و فشارهای بزرگی را به دولت وارد کرده است.
پایدارسازی صندوقها، اشتغال و رفاه وظایف اصلی ما است
ربیعی با بیان اینکه بحث صندوقها یکی از وظایفی است که سهم وزارت خانه ما است و در جلسه اخیر ما به 17 سیاست غلط در خصوص صندوقها اشاره کردیم، اضافه کرد: در حالیکه در سال 1384 بیش از یکمیلیون نفر مستمریبگیر داشتیم، این تعداد در سال 1392 به 3 میلیون نفر افزایش یافت که در واقع طی هشت سال اخیر به میزان کل این سالها، مستمریبگیر داشتیم.
وی متذکر شد: کار پایدارسازی صندوقها کار سختی است که باید برای نسل آینده انجام دهیم و این دولت برای امروز خود تصمیم نمیگیرد و به آینده میاندیشد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اشتغال و رفاه دو وظیفه دیگر ما است که در بحث اشتغال، آثارش را در آینده خواهیم دید. چندین برنامه را در حال پیگیری هستیم.
تثبیت شغل اولویت اول ما است
ربیعی تصریح کرد: در درجه نخست موضوع حفظ و تثبیت شغل را دنبال میکنیم و در درجه بعدی به ایجاد اشتغال جدید میپردازیم. بنگاههای خط قرمز را استخراج کردیم و هر کدام هم بسته خاص خود را میطلبند. یکی مشکل نقدینگی، یکی بحث مدیریتی، دیگری مواد اولیه، آن یکی تکنولوژی و همه به یک درد، دچار نیستند.
740 میلیارد اعتبار برای رشد پایدار در مازندران
وی یادآور شد: برنامه دوم ما در ایجاد اشتغال، سیاستهای ناشی از رشد است که تقریبا 6 تا 8 سال طول میکشد تا اثرات آنرا در جامعه مشاهده کنیم. در حوزه رشد پایدار در استان مازندران، 740 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که عموما در بخش صنعت است.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با بیان اینکه قیمت تمام شده شغل در بخشهای گوناگون متفاوت است، گفت: اشتغال از نوع رشد فراگیر بیشتر قابل دستیابی است و ما 6 برنامه ایجاد اشتغال را از 6 مسیر دنبال میکنیم تا ایجاد اشتغال کنیم و پیشبینی میشود تا 600 هزار شغل را داشته باشیم.
اختصاص 100 میلیون تومان اعتبار به بخش کارورزی
ربیعی با اشاره به اختصاص 100 میلیون تومان اعتبار برای بخش کارورزی، افزود: وقتی ما استراتژی و سیاستمان را تغییر میدهیم، ابزارمان هم تغییر میکند. باید تغییرات ساختاری را لحاظ کنیم. باید استاندارهای کاریمان را تغییر دهیم. باید شیوههای هماهنگیمان را تغییر دهیم.
اگر میخواهیم از پس بیکاری بر آییم، باید جهادی کار کنیم
وی با بیان اینکه ما امروز به یک تغییر جهادی نیازمندیم، تأکید کرد: اگر میخواهیم از پس بیکاری بر آییم، باید جهادی کار کنیم.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه پول و تسهیلات، اشتغال ایجاد نمیکند و ما باید در ساختارمان تغییر ایجاد کنیم، اظهار کرد: دهه شصتیهای ما باید در دهه 80 به اشتغال میرسیدند که هنوز نرسیدهاند و به نارضایتی ذهنی رسیدهاند و متأسفانه برخی رسانههای ما هم جوانان ما را نا امید میکنند.
گلایه وزیر کار از تزریق نا امیدی در جامعه
ربیعی با بیان اینکه ما هم میدانیم فساد وجود دارد اما واقعا چهره نظام و دولت ما این شکلی نیست، اضافه کرد: برخیها مدام چهره ناامیدی را به جامعه تزریق میکنند. مدام داریم میگوییم این دولت هم نمیتواند کاری کند. برجام پوچ بود، هیچ اثری نداشت و این تفکرات را به جامعه تزریق میکنیم.
وی با بیان اینکه ما نباید بگذاریم معلولیت و سالمندی با فقر گره بخورد، خاطرنشان کرد: ما امکان بیمه مهندسان را دنبال میکنیم و در خصوص وضعیت کارگران فولاد هم عقب افتاده نداریم.
ICT و گردشگری ظرفیتهای نخست ایجاد اشتغال در مازندران
وزیر کار و رفاه اجتماعی بیشترین حوزه ایجاد اشتغال در مازندران را در بخش ICT و گردشگری عنوان و اعلام کرد: در گذشته هر دو شغل رسمی یک شغل غیررسمی داشته است که در سالهای اخیر، مشاغل غیررسمی ما در حال برابری با مشاغل رسمی است.
ربیعی در پایان اذعان کرد: ما باید با کارشناسی در این موارد نگذاریم حتی برای یک تومان هم، اشتباه تصمیم بگیریم.
دیدگاه شما