25. دى 1396 - 8:57   |   کد مطلب: 6255
رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای همدان خبر داد
برگزاری دوره‌ آموزشی «خطرات استفاده از تلفن همراه» در همدان
رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای همدان از برگزاری دوره‌های آموزشی «خطرات استفاده از تلفن همراه» در همدان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،حسینعلی نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به خطرات استفاده از تلفن همراه، اظهار کرد: امواجی که از تلفن همراه منتشر می‌شود از نوع امواج اکترومغناطیسی است که از نوع امواج غیر یون‌ساز به شمار می‌آیند به این منظور که وقتی با بافت بدن یا جسمی برخورد کند یون‌سازی اتفاق نمی‌افتد.

وی با اشاره به تاثیرات امواج غیر یون‌ساز که امواج تلفن همراه نیز جزئی از آنهاست،گفت: وقتی بدن در معرض این امواج قرار می‌گیرد دمای بافتی از بدن که در معرض امواج است، افزایش پیدا می‌کند.

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای همدان با تاکید به خطرات امواج الکترومغناطیسی روی سلامتی افراد، افزود: مقدار و میزان آسیب به افراد بستگی به شدت امواج، مدت زمان استفاده از تلفن همراه و شرایط استفاده از این وسیله دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از تلفن همراه جزو ملزومات زندگی افراد است و قطعا نمی‌توان از آن گذشت، خاطرنشان کرد: باید تمهیداتی به کار برد که کمتر از آن استفاده کرد و کمتر آسیب دید.

نوروزی با تاکید به اینکه باید استفاده از تلفن همراه را به حداقل رساند و این یک اصل مهم است، افزود: تا جایی که اجبار و لازم نیست باید در برابر پرتوها قرار نگیریم.

وی با بیان اینکه تا حد ممکن از خطوط تلفن ثابت استفاده کنیم چراکه هر آنچه کمتر از تلفن همراه استفاده شود کمتر فرد آسیب می‌بیند، تصریح کرد: اصل دوم این است که مدت زمان مکالمه را به حداقل برسانیم.

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای همدان با اشاره به اینکه مضرات استفاده از تلفن همراه تجمعی است و با افزایش مکالمه تاثیرات بد به صورت تصاعدی بالا خواهد رفت، افزود: باید استفاده از تلفن همراه در وقت ضروری و مدت زمان مناسب و کوتاه و نه طولانی باشد.

وی با تاکید به اینکه سعی کنیم برای مکالمه از دو گوش و از دو سمت بدن استفاده کنیم، گفت: افراد چپ‌دست به دلیل عادت با دست چپ و گوش چپ و افراد راست‌دست با دست راست و گوش راست صحبت می‌کنند و بنابراین یک قسمت از سر بیشتر در معرض تابش پرتو قرار گرفته و آسیب‌ها افزایش پیدا می‌کند.

نوروزی تصریح کرد: اگر عادت به استفاده از دو گوش به صورت متناوت در مکالمه داشته باشیم خطرات و آسیب‌ها کمتر خواهد شد چراکه باعث کاهش تجمع شدت پرتو در یک ناحیه از سر می‌شود.

وی بیان کرد: وقتی ارتباط با فرد دیگری برقرار و مدام تلفن‌همراه قطع می‌شود این نشان‌دهنده آن است که از فرستنده و دکلی که ارتباط می‌گیریم بیشترین فاصله را داریم و در این موقعیت تلفن همراه با حداقل توان و انرژی کار می‌کند تا بتواند سیگنال‌های ضعیف را تبدیل به صوت کند، در این مرحله فرد بیشترین آسیب را خواهد دید که توصیه به عدم برقراری ارتباط است.

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای همدان ادامه داد: هنگامی که ارتباط برقرار نمی‌شود و با صدای بلند سعی به این مسئله داریم در واقع بیشترین آسیب را به خود وارد می‌کنیم.

وی دور نگه داشتن تلفن همراه در مواقعی که نیازی به آن نیست را ضروری دانست و افزود: باید تلفن همراه را در داخل خودرو روی داشبورد و در منزل در دورترین نقطه قرار دهیم.

نوروزی با بیان اینکه تلفن همراه نباید مرتب در دسترس باشد، گفت: شب‌ها عادت بدی که وجود دارد این است که افراد تلفن همراه خود را برای ساعت خواب و بیداری تنظیم می‌کنند و آن را نزد خود می‌گذارند که خطرناک‌ترین عادت است، سعی کنیم از ورود تلفن همراه به اتاق خواب جلوگیری کنیم و آن را در دورترین نقطه قرار دهیم.

وی با تاکید به اینکه تا حد امکان دسترسی و استفاده کودکان و زنان باردار نسبت به تلفن همراه کاهش یابد، افزود: زنان باردار کمتر در مکالمات از تلفن همراه استفاده کنند و گوشی تلفن همراه را وسیله بازی برای کودکان ندانیم و در اختیار آنها قرار ندهیم.

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط  و حرفه‌ای همدان با بیان اینکه تمهیدات لازم برای به حداقل رساندن آسیب‌های تلفن همراه مورد توجه باشد، گفت: تحقیقات فراوانی روی آسیب‌های تلفن همراه انجام شده اما اینکه در مورد آنها به یقیق برسند هنوز اطلاعی وجود ندارد و بازرسی‌ها همچنان ادامه دارد.

وی بیان کرد: شدت پرتوهایی که به طور روزمره با آن در ارتباط هستیم می‌تواند تاثیراتی روی سلامتی افراد بگذارد از جمله اینکه مبتلا به سرطان شوند.

نوروزی با بیان اینکه ارتباط مستقیم تشعشعات تلفن همراه روی سلامتی و بیماری نظیر سرطان نه انکار شده و نه تایید شده است، خاطرنشان کرد: قطعاً تمام امواج تاثیرات مخربی روی بدن انسان دارند و امیدواریم از تجهیزات چون تلفن همراه کمتر استفاده شود تا کمتر شاهد آسیب‌ها باشیم.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مرکز بهداشت به این موضوع در جامعه پرداخته تا آگاهی‌هایی به مردم در راستای کاهش آسیب‌ها بدهد؟ افزود: سازمان انرژی اتمی متولی نظارت، آموزش و اطلاع رسانی است اما مرکز بهداشت براساس وظیفه خود و حساسیتی که روی سلامتی مردم دارد تا حد ممکن اطلاع‌رسانی را از طریق رسانه‌های جمعی، رادیو و تلویزیون و پخش پمفلت و برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری برای اصناف و عمومی مردم مورد توجه قرار داده است.

دیدگاه شما

آخرین اخبار