26. بهمن 1396 - 7:36   |   کد مطلب: 6590
خیانت مدیران فرهنگی ضدفرهنگ در همدان
پشت پرده‌ ممنوعیت برگزاری کنسرت!
چندی است دیگر شهر همدان روی برگزاری کنسرت را به خود ندیده و گویا سیاست ممنوعیت غیرعلنی برگزاری کنسرت در همدان در دست اجراست، شهری که در حال حاضر در رده سوم ممنوعیت برگزاری کنسرت از سنتی گرفته تا پاپ قرار دارد، اما مشخص نیست چه کسی و کسانی این سیاست را دنبال می‌کنند؟

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، روزگاری در این شهر کنسرت برگزار می‌شد تا اهالی این شهر غم‌زده ساعتی شاد شده و هیجان خود تخلیه کنند اما متاسفانه بنا به دلایلی نامعلوم ریشه برگزاری هر چه کنسرت بود در این شهر زدند.

آنقدر مسیر دریافت مجوز برای برگزاری کنسرت در همدان دشوار و صعب‌العبور شد که کسی توان عبور از آن را ندارد، متاسفانه نبود زیرساخت‌های فرهنگی مناسب و کمبود فضاهای تفریحی برای گذراندن اوقات فراغت جوانان، سبب شده تا امروز شاهد تفریحات پرخطر دهه هفتادی و هشتادی باشیم.

برگزاری کنسرت علاقمندان بسیاری از پیر و جوان، دختر و پسر و زن و مرد را به خود جذب می‌کند تا حداقل زمانی هر چند اندک هیجان تلنبار و سرکوب شده خود را تخلیه کنند.

دوره‌ای برگزاری کنسرت در همدان بسیار عادی و از روی روال منطقی در حال برگزاری بود اما پس از برگزاری کنسرت سیروان خسروی همه چیز تغییر کرد و هر کنسرتی که مجوز گرفته بود لغو شد یا دیگر مجوزی صادر نشد.

کنسرت محسن یگانه در حالی که دارای مجوز بود و حتی بلیت‌فروشی آن انجام شده بود به یکباره لغو شد تا ورق‌های این پرونده سیاه و سیاه‌تر باشد.

متاسفانه مدیران فرهنگی ضدفرهنگ این شهر خود عاملی شدند تا امروز جوانان شهر روز به روز افسردگی بیشتر را تجربه کنند و همدان به عنوان یکی از شهرهای افسرده شهر تبدیل شود.

نکته قابل توجه این است که یکی از مدیران اداره فخیمه فرهنگ و ارشاد اسلامی زمانی که در پشت میز مدیریتی حضور داشتند برای صدور مجوز برگزاری کنسرت انواع کارشکنی‌ها را ایجاد کردند ولی امروز که دیگر بازنشسته شده است در ردیف اول بیشتر کنسرت‌ها حضور دارد.

جناب مدیر، مصلحت‌اندیشی و محافظه کاری تو آسیبی شاید جبران ناپذیر به نسل جوان بوده است و امروز این سیاست‌های محافظه‌کاری به مدیرکل فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی به ارث رسیده است و مدیرکل نیز چون فرزندان خلف به رسم و آیین گذشتگان خود ادامه داده است و حتی در بیشتر مواقع روی آنها را نیز سفید کرده است.

امروز بهانه‌های بسیاری برای جلوگیری از برگزاری کنسرت در این شهر وجود دارد و تفاوتی میان کنسرت سنتی و پاپ نیز نیست.

بهانه‌هایی همچون ایمن نبودن سالن، نداشتن مجوز موسسه تهیه و تکثیر و عدم صدور مجوز از سوی اداره نظارت بر اماکن عمومی برای سنگ قلاب کردن تهیه کنندگان کنسرت‌ها استفاده می‌شود.

اگر سالن‌های شهر همدان از ابن سینا، سیما قدس و مرکز همایش‌های علوم پزشکی گرفته تا تالار فجر برای برگزاری کنسرت ایمن نیستند چرا سازمان آتش نشانی اجازه می‌دهد مردم در سینما قدس به تماشای فیلم بنشینند.

چندی پیش جشنواره فیلم فجر در سینماهای قدس و فلسطین برگزار شد آیا جان مردم در خطر نیست، مگر این ساختمان‌ها فاقد ایمنی برای برگزاری کنسرت نبودند چطور شده که برای تماشای فیلم ایمن شدند.

اگر سالن ابن سینا ایمن نیست چراکه انواع برنامه‌های اداره کل ارشاد همچون اختتامیه بی‌حال و سرد جشنواره تائتر کودک و نوجوان در آن برگزار شد؟ اگر به فتوای برخی مدیران برگزاری کنسرت در این شهر حرام است چرا برخی ارگان‌ها به راحتی برای کارکنان خود کنسرت برگزار می‌کنند و کسی نیست از ایمن بودن سالن‌ها سخن بگوید؟

برگزاری کنسرت ارگانی هیچ ایرادی ندارد اما سوال اینجاست که چرا سایر اقشار و شهروندان این شهر نباید از چنین برنامه‌هایی بهره‌مند شوند؟

مسوولان ارشاد کلاه خود را بالاتر بگذارید شاید چشمانتان باز شود و کمی در کاهش رتبه همدان در زمینه افسردگی قدم بردارید.

البته استاندار همدان با سخنی که در جمع خبرنگاران به زبان آورد اهالی فرهنگ و هنر، خبرنگاران و فعالان فرهنگی این شهر را امیدوار کرد که شاید سال 97 مدیری جدید به کار گرفته شود تا شاید فشل بودن فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان کمی رفع شود.

یکی از تهیه‌کنندگان کنسرت در استان همدان به خبرنگار فارس گفت: از سال 93 اتفاقات و بروز مشکل برای کنسرت‌ها در همدان با کنسل شدن برنامه محسن یگانه شروع شد.

حامد رستمی بیان کرد: ابتدا مجوز صادر شده بود ولی بعد از آن به سبب فشارهایی که به بنده و موسسه وارد شد مسئولیت کنسل کردن کنسرت به گردن بنده و موسسه انداخته شد و و از ما خواستند که مسئولیت را گردن بگیریم البته این اتفاق با وعده وعیدهای شخص مدیرکل همراه شد.

وی با اشاره به اینکه پس از آن برای برگزاری کنسرت فرزاد فرزین در همدان درخواست کتبی ارائه داده‌ایم که تعداد آن به 4 تا 5 درخواست می‌رسد، عنوان کرد: جالب این است هیچ کدام از نامه‌ها و درخواست‌های ما را پاسخ کتبی نداند و همه شفاهی و ضمنی بوده است.

تهیه‌کننده کنسرت همدانی با بیان اینکه آنقدر نامه‌نگاری شده که آمار آن از دست بنده درآمده است، تصریح کرد: البته این مساله در اداره فرهنگ و ارشاد همدان قابلیت پیگیری دارد چون نامه‌ها در دبیرخانه ثبت شده است.

وی درباره کنسرت‌های سنتی در این شهر نیز گفت: برای برگزاری کنسرت همایون شجریان دوبار و شهرام ناظری یک بار درخواست ارائه شده است که برای جلوگیری از برگزاری آن نیز بهانه‌های واهی داشتند.

رستمی عنوان کرد: با استدلال بر اینکه سالن گواهی آتش نشانی ندارد و سالن‌های بزرگ شرایط ندارد هر بار یک نوع سنگ‌اندازی کردند.

وی افزود: آقایان ایراد نداشتن مجوز آتش نشانی برای سالن‌‎های بزرگ شهر همدان را مطرح می‌کنند ولی همان سالن  500 نفره ارشاد خود این مجوز آتش نشانی را ندارد ولی در آن برنامه‌های بزرگی انجام می‌شود.

این تهیه‌کننده همدانی با بیان اینکه سیاست یک بام و دو هوا در ارشاد همدان مشهود است، گفت: یک موضوعی که در بین مدیر برنامه‌های خوانندگان جا افتاده این است که وقتی نام همدان می‌آید برخی قطع کرده و طوری رفتار می‌کنند که تمایلی برای اجرای برنامه در همدان ندارند.

رستمی با اعلام اینکه بعد از مشهد و قم در همدان به صورت غیرعلنی کنسرت ممنوع است، گفت: همان ایامی که برای برگزاری کنسرت همایون شجریان در نمایشگاه بین‌المللی همدان درخواست داده بودیم به ما اعلام شد امنیت سالن قابل تامین نیست و براین اساس مجوز صادر نشد.

وی افزود: اما بعد از چند ماه جشنواره کودک در آذرماه برگزار شد و آقایان از طرح بنده الگوبرداری کرده و افتتاحیه را در آن سالن برگزار کردند، برنامه‌ای که هزاران کودک خردسال در سالن حضور داشت و امنیت آنها تامین شده بود.

به گزارش فارس؛ اما پس از این همه سخن، چه کسانی پشت پرده ممنوعیت برگزاری کنسرت در شهر همدان هستند؟ چه سیاستی وجود دارد که نباید در شهر همدان خواننده‌ای روی سن رفته و علاقمندان خود را شاد کند؟ چه کسانی در این شهر از شادی مردم ضرر می‌کنند که اجازه برگزاری کنسرت نمی‌دهند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار