به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، محمدرضا خدابندهلو ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: با وجود مشکلات کشور در صنعت طیور خوشبختانه وضعیت پرورش طیور استان در سال جاری به مراتب بهتر از سالهای گذشته است.
وی با بیان اینکه در استان همدان 525 واحد مرغ گوشتی دارای پروانه با ظرفیت هر دوره 9 میلیون و 500 هزار قطعه وجود دارد، ادامه داد: 43 واحد مرغ تخمگذار در استان همدان با ظرفیت یکمیلیون و650 هزار قطعه در هر دوره وجود دارد.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه 19 واحد مرغ مادر گوشتی و یک واحد مرغ مادر تخم گذار در استان فعالیت میکند، بیان کرد: 19 واحد مرغ مادر گوشتی450 هزار قطعه و یک واحد مرغ مادر تخمگذار 30 هزار قطعه ظرفیت دارد.
وی با بیان اینکه در بخش واحدهای مرغ گوشتی پایان بهمن ماه سالجاری جوجهریزی 16 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، افزود: سال گذشته در بخش مرغ گوشتی 48 هزار تن و در کل 54 هزار تن تولید گوشت مرغ انجام شد.
خدابندهلو تصریح کرد: گوشت مرغ از دو محل واحدهای مرغ گوشتی و برخی واحدهایی که به پایان دوره رسیدهاند تهیه میشود.
وی با بیان اینکه در واحدهای مرغ تخم گذار 35 درصد پولتریزی افزایش داشته و به همین میزان تولید تخم مرغ افزایش پیدا میکند، ادامه داد: سال گذشته 9 هزار و 313 تن تخم مرغ در استان تولید شد.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه استانهایی از قبیل آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، البرز، قزوین، تهران، قم و اصفهان قطب تولید تخم مرغ کشور هستند و همدان استانی میانه است، بیان کرد: استانهای تولیدکننده انبوه تخم مرغ دچار مشکل شدند.
وی با اشاره به اینکه استان از نظر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک است، افزود: نظر وزارت جهاد کشاورزی بر این است که با تغییر کاربری برخی از واحدهای مرغ گوشتی غیر فعال به مرغ تخمگذار کسری کشور در تامین تخم مرغ را جبران کند.
خدابندهلو با اشاره به اینکه در زمینه مرغهای مادر که تولید جوجه یک روزه دارند حدود 70 درصد ظرفیت در استان فعال است، افزود: از 450 هزار قطعه ظرفیت واحدهای مرغ مادر در استان بیش از 301 هزار قطعه ظرفیت این واحدها فعال است.
وی با بیان اینکه در استان سه واحد رزرو جوجه مادر دارند که تا پایان فروردین ماه فعال خواهند شد، ادامه داد: سال گذشته 12 میلیون قطعه جوجه گوشتی تولید و در 9 ماه امسال 16 میلیون و 500 هزار قطعه جوجه مرغ گوشتی تولید شده است.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه 360 هزار قطعه در چهار واحد پرورش پولت جوجهریزی انجام میشود و پولتها در حال پرورش است، یاد آور شد: صنعت مرغ تخمگذار در کشور با توجه به وجود بیماری آنفلوآنزای پرندگان وضعیت خوبی ندارد.
وی با بیان اینکه در زمینه تامین گوشت مرغ هم در استان با افزایش تولید مواجه هستیم، افزود: برای تامین مرغ آخر سال به صورت گرم در استان مشکلی وجود ندارد و شرکت پشتیبانی به اندازه کافی مرغ منجمد ذخیره کرده که در صورت وجود مشکل در بازار توزیع خواهد شد.
خدابندهلو در ادامه به موضوع نهادهها اشاره کرد و با بیان اینکه 90 درصد نهادههای طیور در کشور وارداتی است، افزود: با توجه به نوسانات ارز در ماههای اخیر نهادههای طیور دچار تغییرات قیمت شده و افزایش قیمت داشته است.
وی با بیان اینکه در کشور تعداد تولید کننده بیشتر از مصرفکننده است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی از دو یا سه سال پیش ابلاغ کرده که در صنعت طیور هم در بخش مرغ مادر و هم بخش مرغ صنعتی مازاد ظرفیت داریم.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه همدان در بخش مرغ تخمگذار و مرغ گوشتی مازاد ظرفیت وجود دارد، ادامه داد: ارائه مجوز برای ایجاد واحد مرغداری ممنوع بوده و برای سالهای آینده این روال ادامه دارد چراکه به اندازه کافی سرمایهگذاری در صنعت طیور شده است.
وی با بیان اینکه ارائه مجوز برای واحد تولید بلدرچین، کبک، شتر مرغ و بوقلمون آزاد است، افزود: اکنون ظرفیت خالی در این حوزهها وجود دارد.
خدابندهلو با بیان اینکه در بخش مرغ گوشتی، مرغ تخم گذار و مرغ مادر واحدهای تعطیل به خط تولید بر میگردند، یاد آور شد: از 525 واحد مرغداری در استان همدان 80 درصد فعال و 20 درصد تعطیل است.
وی با بیان اینکه در زمینه مشکل صنعت مرغ تخمگذار به واحدهای گوشتی متقاضی به صورت دورهای مجوز پرورش پولت داده میشود، افزود: هر ساله سیاستهای همان سال در ماههای نخست در اداره کل پرورش طیور تهیه و برای ما ابلاغ میشود.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در صنعت طیور تولید مرغ سایز است، ادامه داد: تولید مرغ ساز یکی از زمینهها فرهنگ سازی در زمینه مصرف است.
وی با بیان اینکه مرغ سایز زیر 42 روز سن دارد و وزن زنده آن بیش از 2.5 کیلوگرم نیست، افزود: مرغ سایز از نظر گوشت کیفیت بهتری دارد چراکه در 42 روز کمترین واکسن و دارو را مصرف میکند.
خدابندهلو با بیان اینکه لاشه مرغ سایز زیر دو کیلو گرم است که نیاز دارویی و واکسن پایینتری دارد و در بافت آنها ذخیره چربی وجود ندارد، تصریح کرد: بیشترین میزان مصرف پروتئین طیور در جامعه است.
وی با بیان اینکه ظرفیت صادرات گوشت طیور در همدان وجود دارد اما برخی زمینهها و شرایط مناسب صادرات نیست، افزود: کشورهای آلوده به آنفلوانزای پرندگان براساس قوانین بینالمللی باید آلودگی خود را اعلام کنند اما در مورد کشوری مانند ایران نمیتوان کل کشور را لحاظ کرد چراکه برخی از نقاط پاک است.
انتهای پیام/89045/
دیدگاه شما