13. اسفند 1396 - 20:02   |   کد مطلب: 6738
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان با بیان اینکه سال ۹۷ چند خوشه صنعتی در همدان راه‌اندازی می‌شود گفت: ناحیه صنعتی فراموش شده فرسفج به قطب دارویی کشور تبدیل شد.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، کیوان گردان ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال با توجه به تجربیات سالهای گذشته قرار شد تا سرمایه گذاران خوبی جذب استان شوند. در کشور منابع محدودی برای توسعه زیرساختها و اقتصادی داریم.

وی با بیان اینکه وضعیت درآمدی کشور و هزینه های جاری عمرانی مشخص است گفت: به جز درآمدهای نفتی و فروش صادرات غیر نفتی که عمدتا صنایع پایین دستی است توجه به بخش سرمایه گذاری خارجی از برنامه‌های مهمی است که باید در کشور به آن اهمیت داده شود.

گردان بیان کرد: تا قبل از سال 92 تنها دو طرح سرمایه گذاری خارجی در استان لقب گرفته بود که مجموعه کیان کردسا در ملایر در قالب تولید نخ تایر و غیره بود، اکنون در چند نقطه استان سرمایه گذاران آلمان، انگلیس و غیره وارد عمل شدند و نیروگاه های خورشیدی را ایجاد کردند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان اعلام کرد: دو هزار و 700 هکتار عرصه صنعتی در استان داریم که 1100 هکتار آن جهان آباد است و و به تبع آن ساخت چنین مجموعه عظیمی به اعتبارات بالایی نیاز دارد.

گردان با اشاره به سرمایه گذاری‌های خارجی انجام گرفته در سطح استان گفت: در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد نیز تولید برق را داشتیم و سرمایه گذار ایتالیایی نیروگاه خورشیدی 90 مگاواتی را در این مکان احداث می‌کند.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری خارجی پیوند‌های مختلفی در حوزه سیاست خارجی و امنیتی ایجاد می‌کند، گفت: در شهرک رزن دو طرح سرمایه گذاری خارجی را داریم که یک مورد آن تولید بخاری‌های کم مصرف گازی بود که به بهره برداری رسید و شرکت دوم نیز در حال تکمیل است.

گردان عنوان کرد: به دلیل عدم سرمایه گذاری صندوق‌های مهم کشور همچون صندوق‌های تامین اجتماعی و بازنشستگی در این بخش با ضعف رو به رو بودیم که با پیگیری‌های استاندار و مجموعه استان این دغدغه مرتفع شد و با شرکت آتیه پاک صبا مذاکرات را شروع کردیم و مطالعات آنها بر روی معادن استان به خوبی انجام گرفته است.

وی گفت: مطالعات فنی و مهندسی از معادن استان خوب بوده و پروژه آتیه پاک صبا با بیش از 90 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری با 280 نفر اشتغال، 28 درصد پیشرفت فیزیکی دارد ضمن اینکه در مورد شستا صندوق تامین اجتماعی نیز در حال اخذ زمین در شهرک نهاوند در خارج از شهرک صنعتی برای تولید اکسید منیزیوم است و تولید شمش منیزیم پیگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان افزود: امسال طرح فرآوری آندولوزیت دهه فجر در ملایر افتتاح شد و سالها دغدغه این بود تا از این معادن استفاده شود و این ظرفیت استان به کار گرفته شود.

گردان با بیان اینکه تولید پروژه کاغذ از کربنات کلیسم از پروژه‌های اقتصادی و صنعت پاک در استان همدان است، عنوان کرد: پروژه تولید کاغذ از کربنات کلسیم پروژه نوینی در دنیاست.

گردان در مورد تکمیل زنجیره ارزش فولاد در کشور نیز بیان کرد: همه استان‌ها به دنبال تکمیل زنجیره فولاد در استان‌های خود بودند که در این راستا در استان همدان اقدماتی انجام شد. در استان پیشنهاد تکمیل زنجیره فولاد ارائه شد و اکنون استان همدان از زنجیره ابتدایی یعنی سنگ‌آهن از معدن اسدآباد تا تولید کنسانتره سنگ آهن، گندله سنگ آهن، فروسیلیس تا مجموعه فولاد ویان را به عنوان هد اصلی و سه طرح بزرگ تولید میلگرد را ایجاد کرده به نحوی که همدان به یک استان ممتاز در تامین زنجیره فولاد تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه امسال وزارت پروژه‌های مهم را به عنوان برنامه‌های اصلی خود قرار داد تا به بهره‌برداری برسند گفت: در استان همدان نیز چهار طرح که یک طرح آن در خارج از شهرک و سه طرح در داخل شهرک‌ها قرار دارد آماده بهره برداری است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان تصریح کرد: توسعه شرکت فروسیلیس غرب پارس در جوکار ملایر را نیز در برنامه داریم که فاز نخست با حضور معاون اول رئیس جمهور افتتاح شد و اکنون به به 25 هزار تن توسعه یافته و آماده بهره برداری است ضمن اینکه فروسیلیس دیگری نیز در آنجا انجام گرفت.

گردان با اشاره به اینکه چند خوشه در سال آینده راه‌اندازی خواهد شد بیان کرد:  42 خوشه صنعتی را در استان شناسایی کردیم که در شهرستان کبودراهنگ خوشه کردآباد از بین 400 خوشه به عنوان خوشه ملی انتخاب شد.

وی اظهار داشت: 850 واحد در شهرک‌های صنعتی همدان مجوز دریافت کرده و دارای پروانه هستند که این میزان 13 هزار و 900 نفر اشتغال را به همراه داشته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه قانون رده بندی از یک تا هفت را در مورد واحدها در کشور داریم افزود: رده هفت نمی‌تواند در شهرک استقرار یابد. امسال 50 واحد با سرمایه بیش از 500 میلیارد تومان در شهرک‌های صنعتی به بهره‌برداری رسیده است.

گردان با بیان اینکه یکی از مسائلی که در توسعه صنعتی استان‌های کشور به عنوان یک شاخص مورد بررسی قرار می‌گیرد موضوع میزان مصرف انرژی الکتریکی است، تصریح کرد: تا ابتدای سال 92 در استان 100 مگاوات برق در حوزه صنعت استفاده می‌شد اما اکنون فقط دو طرح فروسیلیس 45 مگاوات مصرف دارند.

گردان با بیان اینکه خوشبختانه امسال تعداد واحدهایی که در استان به تملک بانک‌ها در آمدند محدود بودند گفت: از اتفاقات خوب دیگر در یک سال گذشته این است که ناحیه صنعتی فراموش شده در تویسرکان فرسفج به قطب دارویی کشور تبدیل شده و سه واحد تولیدی بزرگ دارویی در آنجا استقرار پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان به پتروشیمی ابن سینا اشاره کرد و گفت: در رابطه با رفتن پتروشیمی ابن سینا از استان همدان نامه مکتوبی با این عنوان از دریافت نکردیم.

وی بیان کرد: در استان همدان از آیتم‌هایی که در توسعه صنعتی به عنوان شاخص مدنظر است میزان مصرف الکتریسیته است که تا ابتدای سال 92 به میزان 100مگاوات برق در استان آماده شده بود و دو پروژه فروسیلیس نزدیک به 50 درصد توان الکتریکی را دارد.

گردان اظهار داشت: مجموعه فولاد راد و شرکت ارابه نسیم هگمتانه در شهرک ویان به عنوان زنجیره فولاد مطرح بوده و ظرفیت 500 هزار تن تولید آزمایشی را آغاز کرده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان گفت: ناحیه صنعتی فراموش شده فرسفج را در تویسرکان داشتیم که امروز آن ناحیه به قطب دارویی کشور تبدیل شده است و سه واحد بزرگ تولیدی دارویی در آن مستقر شدند و در حال توسعه این ناحیه هستیم.

وی با بیان اینکه در مورد کم آبی در کبودراهنگ سیاست استفاده از پساب ها را به کار گرفتیم، افزود: سال‌های سال پساب‌ها براساس استاندارد‌های محیط زیستی برای تغذیه منابع زیرزمینی رها می‌شدند و به زنجیره تولید برنمی‌گشت اما در شهرک صنعتی ویان پروژه‌ای برای استحصال مجدد ایجاد شد و اردیبهشت ماه این پروژه به اتمام می‌رسد.

گردان اعلام کرد: شهرک بنکداران تا اواسط سال آینده راه‌اندازی خواهد شد و کار شهرک به بنکداران نازک‌کاری کشیده شده و به صنف لوازم خانگی در آنجا زمین واگذار شده و بعد از عید ساخت و ساز در آن شروع می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان اعلام کرد: برخی واحدها به صورت مقطعی تعطیل می‌شوند و آمار آن جز واحدهای تعطیل قرار نمی‌گیرد، برخی سوله‌ها مثل شرکت زمرد سرام خود نمی‌خواهند تولید داشته باشند و پروانه آن باطل شده و از دید ما واحد محسوب نمی‌شود.

وی با بیان اینکه تعداد واحدهای تعطیل بسیار پایین است، گفت: یکی از حوزه‌هایی که به اقتصاد کشور آسیب زد صنعت ساختمان بود و بخشی از واحدهای تعطیل به عدم تحرک واحدها به بخش ساختمان بر می‌گرند.

گردان تصریح کرد: در مورد بازارهای صادراتی که از مشکلات اساسی ما است می‌توان گفت بازار داخلی تا میزان زیادی اشباع شده و باید تلاش کنیم تا واحدها فروش بیشتری داشته و درآمدهای بیشتری کسب کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه در مورد مباحث داخلی مردم استان بسیاری از واحدهای تولیدی داخلی را نیز نمی‌شناسند، گفت: شرکت سحر به عنوان مثال مورد اقبال مردم همدان قرار گرفته و بریا حمایت از واحدهای کوچک و داخل استان نمایشگاه توانمندی های صنایع کوچک را ایجاد کردیم.

گردان با بیان اینکه در حوزه بازار صادراتی برای حمایت از صنایع کوچک، وارد بازارهای خارجی شدیم اظهار داشت: سال گذشته برای نخستین بار در استان دو پاویون اختصاصی از تولیدات استان را در دو نمایشگاه بین المللی داشتیم، این دو نمایشگاه در world food مسکو و نمایشگاهی نیز در عراق برگزار شد و تنها استانی در کشور بودیم که پاویون اختصاصی داشت.

وی گفت: در بازارهای روسیه، عراق، افغانستان، قطر و غیره توانمندی از واحدهای خود را دیدیم و این واحدها می‌توانند در این بازارهای هدف کار کنند، ضمن اینکه صادرات نیاز به حمایت‌های دیپلماتیک و آموزش دارد و باید به تولیدکنندگان این موضوع را آموزش دهیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به فعالیت مرکز خدمات کسب و کار همدان نیز بیان کرد: ظرفیت این مرکز استقرار 32 واحد و شرکت است که 26 مورد از این دفاتر در اختیار مجموعه‎های مختلف قرار دارد و این مرکز در سال 92 محل متروکه‌ای بود و اکنون 112 پروژه را با مجموعه‌های مختلف اجرا خواهند کرد.

گردان افزود: اگر شرکتی مستقر شود و در مدت 6 ماه به خوبی فعالیت کند بعد از اقدام رایگان انجام می دهیم. اجاره ای که از آنجا دریافت می کنیم در حد شارژ آن مکان نیز نیست ضمن اینکه دولت و ما به دنبال درآمدزایی نیستیم.

دیدگاه شما

آخرین اخبار