15. اسفند 1396 - 23:37   |   کد مطلب: 6772
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد منابع تأمین آب روستایی در فصل گرم دچار تنش آبی می‌شوند، گفت: ساخت مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی به ۱۴۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،سید مصطفی هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: 620 هزار نفر از جمعیت استان معادل 190 هزار خانوار در روستاها زندگی می‌کنند که شامل 36 درصد جمعیت استان می‌شود.

وی افزود: متوسط جمعیت روستایی در کشور 26 درصد بوده که این رقم در همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی و کشاورزی بودن استان بیشتر است.

هاشمی بیان کرد: هزار و 62 روستا در استان وجود دارد که 773 مورد آن شامل 85 درصد جمعیت روستایی از آب شرب بهره‌مندند و بقیه شامل روستاهای کوچک و کم‌جمعیت می‌شود که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی نیستند.

وی اعلام کرد: هزار و 162 منبع تأمین آب روستایی در استان همدان وجود دارد که شامل478 حلقه چاه عمیق، 384 حلقه چاه دستی، 229 چشمه و 69 قنات می‌شود.

60 درصد منابع تأمین آب روستایی دچار تنش آبی می‌شوند

مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان با اشاره به کمبود بارش‌ها در سال آبی 96-97 افزود: بخش عمده‌ای از منابع تأمین آب روستاها چاه‌های دستی و قنات‌هایی با حجم کم آب است که به دلیل کمی بارندگی بیش از 60 درصد آن‌ها در فصل گرم دچار تنش آبی می‌شوند.

هاشمی گفت: 20 تا 30 روستاهای کوچک شامل یک درصد جمعیت روستایی استان نیز که تجهیزات فرسوده آب‌رسانی یا آب ناسالم دارند بر اساس جمعیت و مقدار نیاز با تانکر آب‌رسانی می‌شوند.

وی با بیان اینکه تأمین آب عمده‌ترین چالش آب و فاضلاب روستایی به شمار می‌رود، اعلام کرد: برنامه‌های سالیانه ما بر اساس چشم‌انداز 20 ساله تدوین می‌شود که در برنامه سال آینده باید برای نزدیک به 99 درصد روستاها تأمین آب داشته باشیم.

هاشمی مطرح کرد: این کار با انجام کارهایی چون کف‌کنی، عملیات لایروبی و ایجاد منابع تأمین آب امکان‌پذیر است.

وی تصریح کرد: برای عبور از تنش خشکسالی و ایجاد نشدن مشکل باید 270 کیلومتر خط انتقال آب،343 کیلومتر شبکه توزیع و 8 هزار و 400 متر مکعب مخزن در استان ایجاد شود.

ساخت مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی 144 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

مدیر شرکت آبفار استان همدان اعلام کرد: از برنامه‌های مهم آبفار، برخورداری استان از 58 مجتمع آب‌رسانی است که هر یک از آن‌ها به بیش از یک روستا آب‌رسانی می‌کند.

هاشمی بیان کرد: در حال حاضر 31 مجتمع آب‌رسانی روستایی در استان وجود دارد که به 443 روستا شامل 46 درصد جمعیت روستایی استان خدمت‌رسانی می‌کند و بقیه نیز در دست اجرا و مطالعه قرار دارد.

وی تأکید کرد: برای سال آینده 19 مجتمع اولویت‌دار انتخاب شده که شامل 205 روستا با 25 درصد جمعیت روستایی استان می‌شود و ساخت آن‌ها به 144 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

هاشمی در مورد مقدار بهره‌مندی روستاهای استان از شبکه جمع‌آوری فاضلاب نیز گفت: در سطح کشور برای تأسیسات فاضلاب روستایی کار چندانی انجام نشده و عملکرد این بخش در سطح کشور کمتر از نیم درصد است.

وی مطرح کرد: در استان همدان نیز تنها 68 صدم درصد جمعیت روستایی دارای شبکه جمع‌آوری فاضلاب بوده و جمع‌آوری فاضلاب در روستاها با استفاده از روش‌های سنتی و با هدایت به چاه‌های جذبی انجام می‌شود.

هاشمی با تأکید بر اینکه ایجاد تأسیسات جمع‌آوی فاضلاب در روستاها مستلزم برنامه‌ریزی کلان است، افزود: مقدار پساب روستایی آن‌قدر نیست که بتوان با مدیریت و تصفیه از آن در بخش کشاورزی استفاده کرد به‌طوری‌که روستاهای بزرگ کمتر از 10 لیتر در ثانیه پساب دارند.

مشترکان 6 میلیارد تومان به شرکت آبفار بدهی دارند

هاشمی درباره طلب شرکت آب و فاضلاب روستایی استان از مشترکان نیز گفت: مشترکان 6 میلیارد تومان به این شرکت بدهی دارند که این رقم از سال‌های گذشته تاکنون باقی مانده است.

وی بیان کرد: هر دو ماه یک‌بار برای مشترکان قبض صادر می‌شود و قرار است به زودی روش جدیدی اجرا شود که در این روش، کار قرائت، چاپ، توزیع و وصول آب‌بها به‌طور همزمان در منزل روستاییان امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/ش

دیدگاه شما

آخرین اخبار