به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، حمیدرضا حاجی بابایی ظهر امروز در نشست شهر اندیشی با تقدیر از شورای شهر همدان اظهار داشت:در سالهای 88 دو همایش در مورد کلانشهر همدان برگزار شد،در کلانشهر شدن نکته این نیست که انتخاب کنیم کلانشهر بشویم یا کلانشهر نشویم چراکه ویژگی ذاتی شهراست که زمانی که بزرگ میشود، خوبهخود به کلانشهر تبدیل می شود.
وی با بیان اینکه در این بستر باید تمام فرصتها و تهدیدها شناسایی شود و به استفاده از فرصتها و تبدیل تهدیدها به فرصت با برنامهریزی صحیح حرکت کنیم ، افزود: ادغام روستاها ربطی به کلانشهر شدن همدان ندارد چراکه در اثر توسعه شهر در طول 20 سال گذشته روستاهایی مانند دره مراد بیک،کوی مزدقینه خوبه خود در شهر ادغام شدند.
حاجی بابایی با بیان اینکه روستاهایی مانند قاسم آباد نیز در داخل شهر قرار گرفتند، گفت: برای مثال در قاسم آباد فاضلاب شهری در یک قسمت کوچه وجود دارد و قسمت مقابل فاقد آن است، وقتی علت را جویا میشویم، پاسخ داده میشود که این قسمت شهر است و کوچه مقابل روستاست،کوی نبوت نه روستاست و نه شهر است، مردم این مناطق سرگردانند و بخاطر این وضعیت هر قسمتی خدماترسانی به مردم این مناطق را به دیگری واگذار می کند، اما اگر در محدود شهری تعریف شود باید از امکانات شهری استفاده کند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی افزود: تا شهر تعریف نشود، وضعیت وخیم در حاشیه وجود دارد، امروزه در دنیا تعریفها از شهرسازی باید صورت گیرد،آخرین تحقیقات نشان میدهد با تعریف دقیق نقشه جامع شهر میتوان مدیریت کارآمدی اعمال نمود.
وی با تاکید بر اینکه که هر شهری که قدرت بیشتری دارد امکانات و اعتبارات بیشتری را میتواند جذب کند، گفت: بعضی از شهرهای همسایه ما فقط100 میلیارد برای راه آهن شهری اعتبار گرفته است.
عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: باید این مولفه را نیز در نظر داشت که اگر بخواهیم در غرب کشور مرکزیت پیدا کنیم که اقتدار و اشتغال مولد و توسعه اقتصادی و ثروت برای شهر ایجاد شود، نیاز است که کلانشهر کاملا تعریف شود و در این صورت است که مروادات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی وسیعتری خواهیم داشت که منجر به پیامدهای مطلوبی در این حوزهها برای همدان میشود.
وی افزود: روستاهایی مانند ابرو تبدیل به باغ شهر میشوند و هم از امکانات روستایی و امکانات شهری بهره خواهد برد، امروز بخشدار مرکزی نمیتواند پاسخگوی نیازهای مردم روستاهای شورین و علی آباد و قاسم آباد وحیدره باشد این مردمی که در این مناطق زندگی میکنند تفاوتی با مردم سایر نقاط همدان ندارند، همه توقعات بحقی دارند که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
حاجی بابایی گفت: امروز از باید و نباید کلانشهر گذشته است، موقعیتی است که وجود دارد و باید از آن استفاده کرد مرکزیت غرب کشور با مدیریتی مقتدر که بتواند از این فرصت استفاده کند به گونهای که بیشترین مزایا را برای مردم به دنبال داشته باشد.
وی افزود: وضعیت شهری همدان مناسب نیست، چرا در مناطق پایین شهر خیابان وجود ندارد، چرا در این مناطق پارک نیست، چرا در چند سال گذشته این همه زمین از محدوده شهر کم شده است، چرا سلیقهای یک خیابان کم و یک خیابان اضافه شده است، پاسخ روشن است چون تعریف مشخصی نداریم، برنامه وجود نداشته است البته به دنبال مقصر نیستیم اما وضع موجود انفجاری است.
نماینده مردم همدان افزود: مشکل آبرسانی همدان را پیگیری کردهایم،250 میلیارد تومان برای این پروژه نیاز است که 150 میلیارد تومان آن پیش بینی شده است .
وی با طرح این سوال که چه کسی گفته است که کلانشهر نباید طراحی شود؟ادامه داد، در نشست با شورای عالی مسکن وشهرسازی اعلام شده است که وضعیت بسیار نامناسبی را در بین مراکز استانهای کشور داریم،در شهر همدان مدیریت های متعدد پیشرفت کار را گرفته اند،وضعیت موجود عده ای را میلیارد کرده وعده ای را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.
حاجی بابایی خاطر نشان کرد: رینگ سوم شهر و نقشه جامع شهر را باید تعریف شود برای مثال با ساماندهی میتوان مناطق مختلف را مدیریت کرد و از وضعیت نابهنجار فعلی برون رفت
وی گفت: تاکید میکنم وضع همدان خوب نیست،در یک کوچه شش متری برج برپا میشود و مردم تحت فشار قرار می گیرند مناطق پایین شهر رها شده است.
وی با تشکر از شورای شهر همدان تاکید کرد: شورای شهر با وضع موجود جهاد میکنند اما باید در نظر داشته باشیم اوضاع شه، از محدوده کنترل ما خارج است چه بخواهیم و چه نخواهیم افزایش جمعیت داریم شهر بزرگ شده است، کل اعتبارات شهر همدان 450 میلیارد تومان تعریف شده است که اگر 80 درصد تخصیص باشد می شود 360 میلیارد تومان در حالی که میبینیم کمک به قطار شهری یک کلانشهر از کل اعتبارات همدان بیشتر است.
حاجی بابایی با انتقاد از کسانی که نشستهاند تا وزارت کشور وضعیت را سامان دهد گفت: ما نشستهایم که وزیر کشور و رئیس جمهور وضعیت ما را سامان دهد اما هنوز خود ما قدم برنداشتهایم و انتظار بیهودهای داریم چراکه مصوبه کلانشهر همدان سال 88 گرفته شد تا سال 95 خاک میخورد امروز من در جایگاه یک مطالبهگر صحبت میکنم که چرا حریم شهر تعریف نشده است.
دیدگاه شما