30. تير 1397 - 8:59   |   کد مطلب: 7067
مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان خبر داد
2 روستا در قهاوند با تانکر آبرسانی می‌شوند
وی با بیان اینکه هنوز اعتبارات سال 97 در بخش آبرسانی به روستاها ابلاغ نشده است، تصریح کرد: امسال با توجه به تلاش‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی فقط آبرسانی به سه روستای حیران، قبچاق و خیرآباد با تانکر انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، کمال حسنی ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان همدان  در ارتباط با آبرسانی به روستاهای شهرستان همدان اظهار کرد: همدان و قهاوند دارای 107 روستا و 24 روستای زیر 20 خانوار است که 75 روستا زیر پوشش آب و فاضلاب روستایی قرار دارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه طی امسال و سال گذشته فرمانداری، بخشداران و آب و فاضلاب روستایی خیزش خوبی برای تامین آب شرب روستایی داشته است، افزود: در حال حاضر در بخش مرکزی 13 پروژه فعال و در حال اقدام وجود دارد.

مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان ادامه داد: در روستای ارزانفود 12 کیلومتر خط انتقال آب و در روستای باغچه با 420 میلیون قرارداد کار آبرسانی و انتقال آب منعقد شده و تا 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان اینکه در روستای شیرآباد در روزهای آتی تاسیسات انتقال آب به بهره‌برداری کامل می‌رسد، گفت: در روستای تفریجان نیز هشت کیلومتر شبکه آبرسانی با اعتباری بالغ بر 1.5 میلیارد تومان و در روستای حیران نیز انتقال خطوط برق و آب در حال اجراست.

حسنی با اشاره به اینکه تاکنون 7 میلیارد تومان پروژه آبرسانی به روستاها هزینه شده است، خاطرنشان کرد: همزمان با هفته دولت احداث بخش فاضلاب روستاهای ارزانفود، ابرو و یلفان با انعقاد قرارداد 5 میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه هنوز اعتبارات سال 97 در بخش آبرسانی به روستاها ابلاغ نشده است، تصریح کرد: امسال با توجه به تلاش‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی فقط آبرسانی به سه روستای حیران، قبچاق و خیرآباد با تانکر انجام می‌شود.

مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان اضافه کرد: تاکنون حدود 2 میلیارد تومان اعتبارات استانی برای آبرسانی به روستاهای شهرستان همدان ابلاغ شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان نیز با بیان اینکه براساس جلسه محافظت از آب در تاریخ 29 خردادماه تقسیم حق‌آبه روستاهای پایین دست سد اکباتان مشخص شده است، بیان کرد: روستای آبشینه با حق برداشت 240  هزار متر مکعب، روستای سنگستان با 240 هزار متر مکعب و روستای شروین با حق برداشت 265 هزار متر مکعب حق آبه مشخص شد.

حسین فضلی در خصوص سطح زیرکشت اراضی و تغییر الگوی کشت نیز افزود: اغلب کشت‌ها به صورت دیمی است و کشاورزان با رغبت به کشت سیر به دلیل کم آب بر بودن این کشت توانسته در دو سه سال گذشته برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی همدان در حال توسعه کشت نشائی و ایجاد کشاورزی حفاظت شده در اراضی زیر کشت این شهرستان است، تصریح کرد: در تجهیز اراضی مستعد به آبیاری تحت فشار فقط 20 تا 25 درصد از این اراضی باقیست.

فضلی در خصوص ساماندهی شبکه انتقال آب به روستاهای پایین دست سد اکباتان نیز ادامه داد: برای اجرای این پروژه دو تا سه میلیارد تومان اعتبار نیاز است و تاکنون 800 متر از این شبکه احداث شده است.

وی در مورد شناسایی کشاورزانی که اقدام به انجام کشت دوم در اراضی خود کرده‌اند، گفت: با ایجاد یک اکیپ گشت‌زنی تا 35 مورد که اقدام به کشت دوم کرده‌اند مورد شناسایی قرار گرفته است.

دیدگاه شما

آخرین اخبار