به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،ابراهیم کارخانهای در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: 20 فروردین یادآور اقتدار نظام جمهوری اسلامی است که باوجود تحریم توانست با تکیه بر توان داخلی به فناوری صلحآمیز هستهای دستیافته و بر قله اقتدار بنشیند.
وی با اشاره به تاریخچه فعالیتهای هستهای ایران گفت: این برنامه پیش از انقلاب و بهوسیله غربیها آغاز شد و قرار بود 8 رآکتور اتمی در ایران راهاندازی کنند زیرا آمریکا اعتقاد داشت ایران باید برق هستهای تولید کند.
کارخانهای افزود: بر اساس قرارداد کشورهای غربی با ایران، ساخت نیروگاهها آغاز شد و یکی از آنها تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما باوجود صرف هزینههای بالا برای ساخت این مراکز با پیروزی انقلاب اسلامی، کار را رها کردند.
وی اعلام کرد: در سالهای بعد که ایران میخواست برنامه هستهای را ادامه دهد؛ آمریکا که روزی آن را پیشنهاد داده بود با ایران مخالفت کرد.
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سالهای 64 و 65 که کشور درگیر عراق جنگ با عراق بود؛ مقداری برای ادامه فعالیتهای هستهای برنامهریزی کرد و در سال 68 بهطور رسمی آن را دنبال کرد که با مخالفت شدید آمریکا روبرو شد.
کارخانهای گفت: ایران که میخواست سوخت موردنیاز برای رآکتورها را خود تولید کنه نه اینکه آن را از سایر کشورها وارد کند، تلاش خود را به کار گرفته و پس از 7 سال توانست با استفاده از روش مهندسی معکوس، نمونهای از یک سانتریفیوژ که قطعاتش از خارج وارد کشور شده بود را بسازد و سپس وارد مرحله انبوهسازی شد.
وی بیان کرد: سرانجام سال 82 توانستیم 20 سانتریفیوژ بسازیم، اما پیش از رسیدن به این مرحله، منافقان در گفتوگو با یک رسانه آمریکایی اعلام کردند که ایران درصدد دستیابی به سلاح هستهای و انجام فعالیتهای محرمانه در نزدیکی اراک و نطنز است.
دستیابی به چرخه کامل سوخت هستهای در شرایط تحریم/ اروپا آن زمان هم عهدشکنی کرد
رئیس سابق کمیتهای هستهای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این جوسازی در حالی بود که بر اساس قوانین آژانس بینالمللی اتمی، هر کشور باید 6 ماه پیش از بهرهبرداری، فعالیت خود را اعلام کند و ایران هنوز به آن مرحله نرسیده بود.
کارخانهای بیان کرد: جوسازی شدید منافقان موجب شد تا "البرادعی" مدیرکل وقت آژانس بینالمللی اتمی به ایران سفر کرده و از تأسیسات هستهای بازدید کند.
وی با اشاره به جریان مذاکرات وقت ایران با برخی کشورهای اروپایی بر سر فعالیتهای هستهای گفت: اشتباه استراتژیک دولت وقت ایران این بود که پس از این شایعات باید طرف مقابل خود را آژانس قرار داده و مسئله را با آن حل و فصل میکرد، اما دولتمردان تصمیم گرفتند با فرانسه، انگلیس و آلمان وارد مذاکره شوند که نتیجه آن امضای سه توافقنامه در سعدآباد، بلژیک و پاریس به فاصله سالهای 82 تا 84 بود.
رئیس سابق کمیته هستهای مجلس تصریح کرد: ریاست تیم مذاکرهکننده با اروپا بر عهده حسن روحانی بود و محمدجواد ظریف هم بهعنوان "مذاکرهکننده ارشد" حضور داشت و باوجودآنکه جمهوری اسلامی ایران، همه فعالیتهای خود را به حالت تعلیق درآورده بود؛ بازهم شورای حکام 8 قطعنامه بر ضد ایران صادر کرد.
کارخانهای افزود: سپس اروپا برای واردکردن فشار بیشتر، پرونده را به شورای امنیت واگذار کرد درحالیکه ایران به تعهدات خود عمل کرده بود، اما انگلیس، آلمان و فرانسه به تعهدات خود در برابر ایران عمل نکردند.
وی بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران در سال 84 به دلیل عهدشکنی اروپا به تعلیق پایان داده و فعالیتهای هستهای خود را از سر گرفت تا اینکه در 20 فروردین 1385 ساخت نخستین آبشار غنیسازی اورانیوم را بهطور رسمی اعلام کرد.
بیشتر بخوانید
چه کسانی میگفتند انرژی هستهای نمیخواهیم؟
خواسته آمریکاییها کنترل قدرت منطقهای ایران است
ناگفتههای سردار کوثری از ماجرای انرژی هستهای در دوران طاغوت و پس از انقلاب
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس مطرح کرد: دستیابی به چرخه کامل سوخت هستهای با تکیه بر توان داخلی در شرایط تحریم، نشانگر اوج قدرت ایران بود زیرا آن زمان تنها 9 کشور از این توانایی برخوردار بودند.
کارخانهای گفت: این موضوع موجب حیرت همگان شده و آمریکا را عصبانی کرد زیرا آنها نمیخواستند ایران به قدرت هستهای دستیافته و همواره به آنها وابسته باشد و به مخالفت خود ادامه دادند.
وی مطرح کرد: باوجود همه تلاشها برای شکوفاشدن فعالیتهای هستهای، دولت یازدهم از سال 92 بهطور عجولانه وارد مذاکره با 1+5 شد زیرا در کمال خوشبینی تصور میکردند که اگر با اروپا کنار بیایند؛ دست از شیطنت برمیدارند و نخستین توافقنامه را در آذر همان سال امضا کردند.
خروج آمریکا از برجام، فرصت طلایی برای ادامه فعالیتهای هستهای بود
رئیس سابق کمیته هستهای مجلس شورای اسلامی افزود: توافقنامه "ژنو" زیرساخت برجام بود و در اینجا هم ایران به همه تعهدات خود عمل کرد و طبق معمول، غربیها بدعهدی کردند، اما تیم مذاکرهکننده درس نگرفت و برجام را مطرح کرد.
کارخانهای تصریح کرد: در برجام هم ایران به همه تعهداتش عمل کرد، اما تعهدات طرف مقابل روی کاغذ ماند و اروپا و آمریکا به هیچیک از وعدههای خود عمل نکردند؛ ازاینرو آمریکا که به هدف اصلی خود یعنی توقف فعالیتهای هستهای و اعمال تحریمهای شدید دست یافته بود از برجام خارج شد.
وی با بیان اینکه دولت دوازدهم زمان طلایی خروج از برجام و پاسخ متقابل به رفتار آمریکا را بهراحتی از دست داد، گفت: ایران هم باید در اقدامی قاطع و قدرتمندانه از برجام خارج شده و فعالیتهای هستهای خود را ادامه میداد.
کارخانهای اعلام کرد: متأسفانه برخی مسئولان گفته بودند تحت هر شرایط حتی خروج آمریکا در برجام میمانند و همین مسئله موجب شد تا ترامپ با آرامش خاطر از برجام خارج شود.
وی تأکید کرد: پس از خروج آمریکا، مذاکرات با اروپاییها ادامه پیدا کرد و پس از گذشت چند ماه، آنها مسئله کانال مالی را مطرح کردند که بازی و فریب دیگری بود و مقام معظم رهبری آن را "شوخی تلخ" دانستند.
با اجرای FATF به جایی نمیرسیم؛ بهانههای اروپا و آمریکا بیپایان است
کارخانهای خاطرنشان کرد: هدف از اجرای برجام و مذاکرات هستهای این بود که اروپا و آمریکا تحریمها را بردارند، اما باوجود توقف فعالیتهای هستهای نهتنها تحریمها برداشته نشد که شدیدتر هم شد.
وی بیان کرد: آمریکا و اروپا با برنامههای خود موفق شدند فعالیتهای هستهای که حاصل مجاهدتهای علمی دانشمندان ایران و شهدای هستهای بود را متوقف کنند و حال قصد تسلط بر نظام مالی و اقتصادی کشور با اجرای FATF را دارند.
کارخانهای تأکید کرد: در صورت پذیرفتن این شرط، آنها نهتنها تحریمها برنداشته که به بهانهتراشی خود ادامه داده و در مرحله بعد خروج ایران از منطقه و سلب قدرت دفاعی و موشکی ایران را مطرح میکنند.
وی با بیان اینکه حد نهایتی برای بهانههای آمریکا و اروپا وجود ندارد، افزود: درحالیکه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرده که هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها به تحریمها پایان دهند؛ چرا باید اجازه نظارت غرب بر فعالیتهای اقتصادی ایران را دهیم و این کاری اشتباه است.
کارخانهای بیان کرد: البته محمدجواد ظریف در جای دیگری بهصراحت اعلام کرده که اجرای FATF بهانه را از غربیها میگیرد و جای تأسف دارد که وزیر امور خارجه بهجای طرح سخنان هوشمندانه و درحالیکه میداند نهایتی برای بهانههای اروپا و آمریکا وجود ندارد؛ چنین سخنی را مطرح میکند.
وی تصریح کرد: تا زمانی که قدم به قدم، شرطهای غربیها را میپذیریم؛ بهانهگیریهایشان ادامه مییابد و برای پایان دادن به این روند باید منویات مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی را اجرا کرد تا موفق به دور زدن تحریمها و کوتاه کردن دست آنها از عرصه اقتصاد ایران شویم.
مذاکره با اروپا دردی از کشور دوا نمیکند/ چاره مشکلات اقتصادی را در داخل باید جستجو کرد
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس خاطرنشان کرد: دستیابی به چرخه کامل سوخت هستهای در شرایط تحریم، درس بزرگی برای ایران بود که اگر آن را سرمشق خود قرار داده و در هر زمینهای که ما را تحریم میکردند؛ همه توان خود را به کار میگرفتیم؛ امروز جمهوری اسلامی ایران دارای مقاومت بالا در عرصه اقتصادی بود.
کارخانهای گفت: همانطور که جمهوری اسلامی ایران در عرصه دفاعی و موشکی قدرتمند بوده و این قدرت، عامل بازدارندهای در برابر تهاجم دشمن شده؛ در عرصه اقتصادی هم باید آنقدر قدرتمند شویم که تحریمها نتواند مؤثر باشد.
وی بیان کرد: ایران در عرصه اقتصاد هم میتواند قدرتمند شود زیرا ظرفیتها، توانمندیها و منابع خوبی دارد که با مدیریت قوی میتواند شکوفا شده و مشکلات اقتصادی را پشت سر بگذارد.
کارخانهای تصریح کرد: بهتر است بهجای مذاکره با اروپا و آمریکای عهدشکن که همیشه از پشت خنجر میزنند به داخل تکیه کرد تا اقتصاد کشور بر پایه توانمندیهای داخلی شکوفا شود.
گفتوگو: سمیه مظاهری
انتهای پیام/ش
دیدگاه شما