23. شهريور 1398 - 7:29   |   کد مطلب: 7642
در آستانه سال تحصیلی دو برابر شدن قیمت لوازم‌التحریر در همدان بازار فروش را از تب و تاب انداخته است به‌گونه‌ای که والدین ترجیح می‌دهند تنها به تهیه لوازم ضروری بسنده کنند.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، با ورود به شهریورماه و آخرین ماه از تعطیلات تابستانی خانواده‌ها برای خرید ابزار و لوازم تحصیل فرزندانشان آماده می‌شوند و در نیمه دوم شهریورماه در بازار لوازم‌التحریر دیگر جای سوزن انداختن پیدا نمی‌شود.

اما امسال بر خلاف سال‌های گذشته ازدحام جمعیت در بازار لوازم‌التحریر همدان که معروف به صحاف خانه است دیده نمی‌شود. وقتی به سراغ فروشندگان این بازار می‌رویم دل و دماغی برای حرف زدن ندارند و می‌گویند کسادی بازار درآمد ما را به شدت کاهش داده است.

یکی از فروشندگان لوازم‌التحریر به خبرنگار تسنیم گفت: خود مردم شاهد بی‌رونقی بازار هستند بنابراین لازم به شرح دادن این وضعیت نیست. اگر چه سود حاصل از فروش کالاها را نسبت به سال‌های گذشته کاهش دادیم ولی هیچ تغییری در میزان خرید مردم احساس نکردیم.

 

وی افزود: وقتی قیمت کالایی مانند لوازم‌التحریر افزایش می‌یابد میزان تقاضای مردم کاهش‌ می‌یابد و ترجیح می‌دهند بخش کوچکی از نیاز دانش‌آموزان را تامین کنند. بسیاری از خانواده‌ها فقط به خرید دفتر و قلم بسنده می‌کنند و لوازمی مانند مداد رنگی، ماژیک، برگه یادداشت و غیره را نمی‌خرند.

این فروشنده با تاکید بر اینکه میزان فروش ما نسبت به دو سال گذشته به نصف رسیده است، ابراز کرد: قیمت لوازم‌التحریر نسبت به سال گذشته دو برابر شده و مردم قدرت خرید ندارند.

وی گفت: دولت باید فکری به حال دانش‌آموزان کند و با توزیع دفتر و لوازم‌التحریر دولتی و ارزان‌ قیمت به خریداران و فروشندگان کمک کند.

پای حرف خریداران

مادری که به همراه دو فرزندش برای خرید لوازم تحصیل به‌ بازار آمده به خبرنگار تسنیم‌ گفت: قیمت‌ها به اندازه‌ای بالاست که با دیدن آن فرار می‌کنیم. فرزندانم دوقلو هستند و بار سنگین هزینه‌ها را بیش از دیگران احساس می‌کنم.

وی با بیان اینکه این روزها انواع تبلیغات و فضای مجازی توقع کودکان را از نظر تنوع لوازم‌التحریر بالا برده است، تصریح کرد: از طرفی وقتی فرزندم به مدرسه می‌رود و لوازم دانش‌آموزن دیگر را می‌بیند بدون شک به وسایل مختصر خود راضی نمی‌شود و خانواده را در تنگنا قرار می‌دهد.

این مادر از گرانی دفتر گلایه کرد و گفت: قیمت دفتر صد برگ از 13 تا 20 هزار تومان متفاوت است، حال فرض کنید اگر بخواهم برای هر فرزندم 5 عدد دفتر صد برگ با حداقل قیمت موجود در بازار بخرم باید 130 هزار تومان بپردازم‌.

وی اظهار داشت: ما که جزو قشر متوسط جامعه هستیم آن گونه که باید قدرت خرید لوازم‌التحریر فرزندانمان را نداریم، پس تکلیف دانش‌آموزان قشر ضعیف جامعه چه‌ می‌شود؟

قیمت دفتر دو برابر شده است

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم‌ اظهار داشت: قیمت هر جلد دفتر نسبت به سال گذشته صد درصد افزایش یافته و کتاب‌های کمک درسی نیز 70 تا 80 درصد گران شده است.

عباس ستاره تصریح کرد: امسال بازار لوازم‌التحریر افتضاح است و مردم خیال خرید ندارند. نیمه دوم شهریورماه اوج خرید لوازم تحصیل است اما متاسفانه هیچ رونقی در بازار دیده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه کمبود کاغذ علت اصلی گرانی دفتر و کتاب‌های کمک‌ آموزشی است، ابراز کرد: کاغذ سفید دفتر از کشور اندونزی و با ارز نیمایی وارد کشور می‌شود.

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر همدان با بیان اینکه شایعه شده که قرار است دفتر دولتی و ارزان قیمت توزیع شود، گفت: بسیاری از مردم منتظر توزیع دفتر دولتی هستند.

ستاره تصریح کرد: در حال حاضر قیمت خرید پک معمولی لوازم‌‌التحریر کمتر از 200 هزار تومان نیست. لیست خرید برای هر کودک مهدکودکی نیز 240 تا 250 هزار تومان است.

کتاب درسی گران نشده است

وی با بیان اینکه قیمت تمام لوازم‌التحریر و کتاب‌های کمک درسی نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری داشته است، ابراز کرد: این در حالی‌ است که قیمت کتاب‌های درسی اصلا گران نشده و به همان قیمت پارسال است.

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر همدان با تاکید بر اینکه گرانی لوازم‌التحریر سبب کاهش تقاضا و در نتیجه کاهش فروش و سود ما شده است گفت: دولت باید چاره‌ای برای عرضه لوازم تحصیل دانشآموزان با ارزان قیمت بیندیشد.

انتهای پیام/ح

دیدگاه شما

آخرین اخبار