به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، آیتالله حبیبالله شعبانی ظهر امروز در یازدهمین اجلاس تخصصی حقوق کودک اظهار داشت: هنگام بررسی مسئله حقوق، باید بیش از هر چیز دیگری به منشأ آن توجه کنیم.
وی بابیان اینکه ازجمله عللی که هنگام تعریف از یک قانون، سبب بروز تناقضات در افراد میشود، منشأ حقوق است ، افزود: حق به تمام داراییهای انسان گفته میشود که در تناسب با تکامل او است مانند حق حیات، حق آزادی، حق ازدواج و غیره.
نماینده ولیفقیه در استان با اشاره به اینکه اگر بخواهیم درباره حقوق کودکان سخن بگوییم باید به موضوع تکامل آنها نیز توجه کنیم، ابراز کرد: متأسفانه گاهی اوقات ما در کوچه بنبست به دنبال حق میگردیم یعنی گاهی حقوقی را در جامعه تعریف میکنیم که با دین در تعارض است.
وی گفت: وقتی بهجای تبعیت از قوانین شرع مقدس، قوانین دیگر را موردتوجه قرار میدهیم به این معناست که در مهندسی فرهنگی جامعه دچار مشکل هستیم.
شعبانی بابیان اینکه مسئلهای مانند کودک همسری را نمیشود به مذهب ارجاع داد، مطرح کرد: در قانون سن رشد برای افراد 18 سال در نظر گرفتهشده است اما اینکه آیا حاضریم نوجوانی ازدواج کند یا خیر، یا اینکه ازدواج موفقی داشته باشد یا خیر به شرایط جامعه بازمیگردد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش سن ازدواج در جامعه به دلیل مهندسی فرهنگی اشتباه در کشور است، بیان کرد: در اسلام برای انسانها حتی پیش از آنکه متولد شوند حقوق در نظر گرفتهشده است یعنی اگر مردی از دینا برود و احتمال برود که همسر او باردار باشدف ورثه موظف هستند حق ارث کودک احتمالی را نیز کنار بگذارند.
نماینده ولیفقیه در استان درباره وضعیت کودک همسری در اسلام ابراز کرد: اگرچه ممکن است فقه فینفسه ازدواج در 9 سالگی را بدون اشکال بداند اما این به معنای اینکه شریعت چنین چیزی را توصیه میکند، نیست.
وی با تأکید بر اینکه ازدواج باید در فضایی عقلایی و به نفع زن باشد، شرایطی که بتوان آن را اثبات کرد، گفت: اگرچه پدر بر فرزند ولایت دارد اما نمیتواند کودک خود را مجبور به ازدواج کند چراکه علاوه بر بلوغ، رشد و تکامل فرد نیز باید موردتوجه قرار گیرد.
شعبانی تصریح کرد: در بحث کودک همسری حتی توصیه فقهی هم نداریم به همین دلیل اگر دین میگوید کودک در 9 سالگی میتواند ازدواج کند حرف اولیه مذهب است نه حرف نهایی آن.
وی تأکید کرد: فقه شیعه مبتنی بر عقلانیت و فضای عقلایی است، فقهی که توصیه کرده کودکان د جامعه موردتوجه قرار گیرند و اگر امروز چنین چیزی رخ نمیدهد برای این است که در فضای اجتماعی کشور دچار مشکل هستیم.
انتهای پیام/ ت
دیدگاه شما