13. آبان 1398 - 7:20   |   کد مطلب: 7764
استاندار همدان در شرایطی در جلسه با معتمدین و نمایندگان اقشار مختلف در ارتباط با شفافیت و قانونمداری حرف زد که موضع خود در ارتباط با حمایت از سران فتنه را نه شفاف اعلام کرد و نه در این ارتباط به قانون کشور و اینکه فتنه خط قرمز نظام است، پایبند بود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، جلسه تقریباً سه ساعته رئیس ستاد انتخابات کشور با تعدادی از معتمدین، برگزیدگان و نمایندگان اقشار مختلف همدان در استانداری و با حضور استاندار برگزار شد.

مدیریت جلسه بر عهده ابوالقاسم الماسی مدیرکل دفتر امور سیاسی و انتخابات استانداری بود که برای 10 نفر از جمع به گفته او 130 نفره در سالن، 5 دقیقه زمان در نظر گرفته شد.

الماسی از همان ابتدای جلسه بر رعایت وقت تأکید داشت و هرجا فردی بیش از فرصت تعیین شده صحبت می‌کرد به او تذکر می‌داد و به منظور رعایت مساوات مانع از ادامه صحبت‌ها می‌شد، البته در پایان جلسه بابت این اتفاق عذرخواهی کرد و از آنها خواست اگر دیدگاه و نقطه‌نظری دارند که خارج از زمان تعیین شده نتوانستند آن را ارائه دهند به صورت مکتوب در اختیار «جمال عرف» رئیس ستاد انتخابات کشور قرار دهند.

نفر اول در این جلسه فردی به نام «چشمه‌قصابانی» بود که از حزب ایثارگران اصلاح‌طلب و به نمایندگی از جریان اصلاح‌طلبی صحبت کرد، حرف‌های او در حوزه نگرانی از رد صلاحیت‌ها برای انتخابات بود و از رئیس ستاد انتخابات خواست وزارت کشور نسبت به این موضوع ورود کند، او عنوان کرد مجلس باید مفید باشد و پاسخگو به مردم، اما فکر نمی‌کنم با نظارت استصوابی شدنی باشد وارد مجلس شویم!

در ادامه هم اشاره‌ای به این موضوع کرد که «اختلاف بین گروه‌های اصلاح‌طلب افزایش یافته است، ضمن اینکه تعداد احزاب زیاد شده و نیازی به این نیست که ۱۵ و ۱۶ حزب داشته باشیم، بلکه به نظر می‌رسد 4 تا 5 حزب در استان کافی باشد.»

خانم مهرپویا به عنوان نماینده بانوان نیز در این جلسه سخنان خود را با لزوم توجه به حقوق برابر زنان و مردان شروع کرد، بعد هم با این صحبت‌ها که مردان بسیار علاقه‌مندند که زنان حضور فیزیکی در خانه داشته باشند و این درست نیست، فضای خشنی از جامعه مردان به تصویر کشید!

او اولین چالش دیروز و امروز را شروع تعلیم و تربیت فرزندان با جمله «بابا آب داد، بابا نان داد» عنوان کرد و گفت: از همان ابتدا به کودکان ما القا می‌شود که پدران نقش نان‌آوری دارند و زنان نقشی در این زمینه ندارند، در ادامه نیز گفت: در ارتباط با شاخص‌های مشارکت زنان کار شده اما با کمال تأسف کافی نبوده است، ضمن اینکه ساختار شغلی ما هنوز مردانه است و اگر در سهم حضور زنان در آموزش و پرورش و بهداشت نبود آمار شغلی زنان فاجعه بود.

صحبت‌های این خانم در شرایطی بیان می‌شد که فضا برای حضور زنان در جمهوری اسلامی و فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کاملاً باز است، هرچند نیاز به فضای بازتری در این زمینه هستیم، اما ارائه تصویری مردسالار در کشور و مظلوم‌نمایی صرف برای زنان نه درست است نه حرفه‌ای.

*حمایت از روحانیت در کنار نظارت 

حجت‌الاسلام قمری نیز که به گفته مسوولان برنامه به عنوان نماینده طلاب در این جلسه صحبت می‌کرد از نقش طلاب در پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار آن سخن گفت و با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی دامنگیر حوزه‌های علمیه شده است، عنوان کرد: به همان اندازه که مرفه بودن برای یک روحانی آسیب است، فقر و مشکل اقتصادی هم آسیب بزرگتری است.

وی آموزش و پرورش را بهترین فرصت تبلیغی برای طلاب دانست و با بیان این که اعتبار چندانی به این مجموعه برای بهره‌مندی از توان طلاب داده نمی‌شود و یا همان میزانِ کم اعتبار نیز بعد از یک سال پرداخت می‌شود که همین موضوع منجر به بروز نارضایتی شده است.

قمری‌نیا در ادامه، حمایت از روحانیت در کنار نظارت بر عملکرد آنها را خواستار شد و در پایان توصیه کرد جامعه اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو به یک نتیجه برسند که مورد تایید باشد تا در رقابت به شکست آنها نیانجامد.

در این بین یکی از حاضران در جمع با بیان اینکه آیا در این جلسه قرار است فقط اصلاح‌طلبان صحبت کنند، نسبت به این شرایط اعتراض کرد که استاندار پاسخ داد: این افراد نماینده یک طیف و گروه هستند و ممکن است در مباحث نظرات شخصی خود را نیز مطرح کنند، چون افراد هم به عنوان شخصیت حقیقی حضور دارند هم شخصیت حقوقی، ضمن اینکه بهتر است عجله نکنید در این جلسه از سه طیف اعتدالگرا و اصولگرا و اصلاح طلب صحبت خواهند کرد.

با این وعده استاندار، جلسه به روال عادی خود بازگشت و در ادامه «ترکمان» یکی از فعالان سیاسی و فرهنگی به نمایندگی از جامعه هنری صحبت کرد و با قدردانی از استاندار اشاره‌ای به ایجاد تحول در اداره ارشاد کرد و گفت: در استان ۵۵ انجمن ادبی و فرهنگی داریم و معتقدیم استان همدان با سبقه فرهنگی باید در اوج توسعه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه فرهنگ می‌تواند جامعه را نجات دهد از معاون وزیر کشور خواست نسبت به حل مشکل اعتباری دستگاه‌های مرتبط با فرهنگ و هنر اقدام شود تا شاهد پیشبرد بهتر امور باشیم.

* انتخابات بدون رسانه یعنی یک جای کار می‌لنگد

در ادامه جلسه مهرداد حمزه، مدیرعامل خانه مطبوعات همدان با اشاره به پویایی رسانه‌های استان و تعامل آنها با دولت در عین نقد سازنده تدوین سند اطلاع‌رسانی و ابلاغ آن به دستگاه‌ها را اتفاق مبارکی در استان دانست.

وی با بیان این جمله که در سال جاری انتخابات مجلس را پیش رو داریم اما حال روزنامه‌ها به خاطر مشکلاتی چون گرانی کاغذ خوب نیست، تأکید کرد: انتخابات بدون رسانه یعنی یک جای کار می‌لنگد.

سپس بر لزوم مدیریت فضای مجازی تأکید کرد و با تاکید بر اینکه شبکه‌های اجتماعی با تمام مزیت‌هایی که دارند در برخی حوزه‌ها آسیب‌زا شده‌اند، افزود: کار از دست رسانه‌ای‌های اصیل گرفته شده که این موضوع در آینده دردسرساز خواهد شد.

بهروز کارخانه‌ای یکی از فعالان اصلاح‌طلب نیز گفت: معتقدم در حال حاضر در جامعه یک ناخوشنودی و نارضایتی وجود دارد و هیجانات و احساسات منفی از یک سو و بی‌انگیزگی و بی‌تفاوتی در جامعه مشهود است، همبستگی‌ها کم شده و کاهش تعارضات منفعت را نمی‌بینیم، مسوولان ما اهل مطالعه نیستند؛ ما جامعه‌ای هستیم که در کفه اولیه نیازها گیر کرده‌ایم آن وقت در این شرایط می‌خواهیم به دنبال افزایش مشارکت در انتخابات برویم.

بعد هم خطاب به «عرف» گفت: سلام ما را به وزیر کشور برسانید و بگویید بهتر از این هم می‌شد جامعه را هدایت کرد.

*شورای صنفی دانشگاه‌ها سیاسی شده است

یعقوب محمدی‌فر رئیس دانشگاه بوعلی و نماینده جامعه دانشگاهیان نیز بیان کرد: در حال حاضر 65 هزار و 661 دانشجو و 1800 عضو هیات علمی در دانشگاه‌های استان همدان فعالیت می‌کنند، با این تفاسیر با جرأت می‌گویم همدان استان دانشگاهی کشور است. 

وی خواستار حمایت شورای تأمین از مجوز سخنرانی‌ها در دانشگاه‌ها شد و با بیان اینکه در زمان انتخابات افراد تمایل دارند در این فضاها حضور یافته و نکاتی را بیان کنند، گفت: در چند مورد که البته مربوط به سال‌های گذشه بوده شاهد ورود دادستانی و عدم سخنرانی برخی افراد بوده‌ایم.

سپس درباره آسیب‌های موجود در جریان اصلاح‌طلبی گفت و افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر جریان اصلاحات را سرکوب کردیم و لیدرها را از بین بردیم و سبب شدیم کوتوله‌های اصلاحاتی در بین دانشجویان شکل گرفته و با ایجاد فضای تک‌قطبی آن را به سمت فضای مارکسیستی ببرند.

محمدی‌فر ادامه داد: از طرف دیگر شورای صنفی ما سیاسی شده چون زمینه فعالیت سیاسی آنها را از آن طرف محدود کرده‌ایم، کرسی‌های آزاداندیشی نیز تبدیل به فضایی برای فعالیت یک جریان خاص در دانشگاه شده است.

*تأمین اجتماعی در آینده، پاشنه آشیل کشور خواهد بود

چنگیز اصلانی نماینده خانه کارگر استان نیز که از طیف اصلاح‌طلبان است صحبت خود را با تحریم‌های سخت دشمن شروع کرد و گفت: علاوه بر تحریم‌ها سپردن اداره کارخانه‌ها به افراد ناتوان باعث بروز مشکلات بسیاری شده که نمونه آن در همدان را در شرکت‌هایی چون لرد صنعتی،کیوان و خوشنوش می‌بینیم.

وی با بیان اینکه تمام توان و استقلال کشور به مسئله تولید باز می‌گردد، عنوان کرد: اگر ما امروز در عرصه سیاسی و نظامی صاحب اقتدار و استقلال هستیم برای این است که در عرصه تولید کار می‌کنیم.

نماینده خانه کارگر همدان با اشاره به اینکه مدیران با سابقه اعتقادی به بازنشستگی ندارند اما قوانین ما طوری است که امروز بیشتر افراد به سمت بازنشستگی می‌روند، بیان کرد: امروز ما بیش از ۱۳ میلیون نفر نیروی کار و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر در کشور داریم به همین دلیل معتقدیم با وضع کنونی، تأمین اجتماعی در آینده پاشنه آشیل کشور خواهد بود.

از دیگر سخنرانان در این نشست محمدی یکی از فعالان تشکل دانشجویی در استان بود، او مباحثی مانند عدم صدور مجوز رسمی برای اتحادیه‌های دانشجویی اصلاح‌طلب، کاهش تیراژ نشریات دانشجویی و گلایه از دخالت در محتوای مطالب پیش از چاپ عنوان کرد و در پایان با نام بردن از یکی از سران فتنه از مواضع او حمایت کرد، اتفاقی که با اعتراض هیچ یک از مسؤولان برگزارکننده همراه نبود، در این میان جلسه با اعتراض مدیرکل تبلیغات اسلامی نسبت به این اتفاق همراه شد.

*موضع خود را نسبت به جریان فتنه صریحاً اعلام کنید

حجت‌الاسلام نظیری در اعتراض به سخنان این فرد خطاب به معاون وزیر کشور گفت: موضع خود را در ارتباط با این سخنان صریح و شفاف بیان کنید، شما امروز به عنوان نماینده دولت در این جلسه حاضر شده‌اید یا به عنوان یک شخص حقیقی؟ که آقای عرف پاسخ داد «به عنوان رئیس ستاد انتخابات کشور».

نظیری در ادامه گفت: گویا مسائل این جلسه هدفمند طراحی شده است، در صورتی که این جلسه با وقت دولت و هزینه آن تشکیل شده است، باید نسبت خود را به صراحت با فتنه مشخص کنید، زیرا فتنه خط قرمز نظام است، ضمن اینکه در این جلسه فقط اصلاح‌طلبان صحبت کردند و خبری از اصولگرایان نبود، از طرف دیگر چطور برنامه‌ریزی شده که فردی به عنوان نماینده طلاب استان در این جلسه صحبت کند درحالی که ما خبری از نمایندگی ایشان نداریم و در این جلسه مطلع می‌شویم؟ موضوع دیگر اینکه رئیس حوزه‌های علمیه استان آیت‌الله موسوی اصفهانی هستند، آیا با ایشان و یا سایر طلاب هماهنگ شده که این فرد به عنوان نماینده صحبت کند و در آخر هم اهداف یک گروه خاص را پیش ببرد؟

استاندار همدان در پاسخ به نظیری گفت: آرام باشید من مفصل پایان جلسه در این باره توضیح خواهم داد.

بعد از وعده دوم استاندار نفرات باقی‌مانده نیز صحبت کردند که آنها نیز از طیف اصلاحات بودند و برخلاف حرف استاندار تا پایان جلسه خبری از صحبت اصولگرایان یا طیف سیاسی دیگری به عنوان نماینده اقشار مختلف نشد که نشد.

در ادامه استاندار همدان طی سخنانی با بیان اینکه فعالان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استان از منطق و دانایی برخوردارند و صفات نیکویی دارند، گفت: از بین گروه‌های مختلف مرجع در استان نزدیک به 130 نفر به عنوان منتخبان آنها در این نشست صمیمی حضور دارند این در حالی است که معتقدیم تعداد آنها بسیار زیاد است.

وی با بیان اینکه بنده در طول سال جلسات متعددی با اقشار مختلف مردمی برگزار می‌کنم تا از دیدگاه و نظریات آنها بهره‌مند شوم، افزود: امروز نیز در حضور این جمع منتخب هستیم که قرار شده دیدگاه‌ها و نظرات خود را در حضور معاون وزیر کشور بیان کنند.

شاهرخی در ادامه سخنانش انتخابات را گزینش نخبگان برای اداره امور کشور از طریق صندوق‌های رای عنوان کرد و با بیان اینکه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی واقعی و اثربخش است، گفت: مردم وقتی دیدند اداره امور کشور با واگرایی مواجه شده به دولت یازدهم رأی دادند و با رأی دوباره به دولت دوازدهم مشی اعتدال، عقلانیت، صداقت، شفافیت و احترام به قانون را برگزیدند.

وی با بیان اینکه دشمن با زر و زور و تزویر دنبال فروپاشی نظام بود اما با صلابت رهبری، تدبیر دولت و تیم دیپلماسی، اقتدار دفاعی و نظامی کشور و همراهی مردم راه به جایی نبرد، افزود: معتقدم مردم رمز اصلی موفقیت‌های کشور هستند و باید به آنها اجازه دهیم حرف بزنند.

استاندار ادامه داد: باید دیدگاه‌های اقشار مختلف در چارچوب قانون عنوان شود، بنده هم مشی دولت را دنبال کردم و سعی کردم فضایی از فرصت برابر برای تمام گروه‌ها و جناح‌های سیاسی فراهم شود تا همه اشخاص و احزاب حرف خود را در چارچوب قانون بیان کنند.

وی با بیان اینکه باید زمینه تضارب آرا و دیدگاه‌های مختلف به منظور افزایش سرمایه اجتماعی در کشور را فراهم کنیم و به جوانان فرصت عرض اندام دهیم، گفت: در حال حاضر ۴۶ حزب شناسنامه‌دار در همدان فعال است و نسبت به ایجاد خانه احزاب در استان نیز به منظور فعالیت پرشورتر آنها اقدام شده است.

استاندار در حالی مدعی لزوم توجه به شفافیت و قانونمداری بود و همگان را به این اصل دعوت می‌کرد که موضع خود در ارتباط با حمایت یکی از حاضران از لیدر جریان فتنه را نه شفاف اعلام کرد و نه در این رابطه به قانون کشور و اینکه فتنه خط قرمز نظام است، پایبند بود.

از طرف دیگر صحبت‌های ایشان مبنی بر اینکه «باید زمینه تضارب آرا و دیدگاه‌های مختلف به منظور افزایش سرمایه اجتماعی را فراهم کنیم» با واقعیت آن در عمل سازگار نبود شاید هم از دیدگاه استاندار تضارب آرا یعنی سخنرانی یک جریان خاص و تماشا کردن جریان مقابل!

معاون وزیر کشور نیز در پاسخ به اظهارات حجت‌الاسلام نظیری مبنی بر اینکه «من فقط می‌خواهم صداقت داشته باشید، مقام دوم دولت نسبت صریح کذب به رهبری می‌دهد و در همین جلسه فردی خود را نماینده صنف روحانیت معرفی می‌کند» به جای پاسخ به این مطالب و اعلام موضع خود به عنوان شخصیت حقیقی و نماینده دولت  به عنوان شخصیت حقوقی در برابر فتنه با لبخندی گفت: بگذریم، بگذریم.

جلسه با صحبت‌های «جمال عرف» رئیس ستاد انتخابات کشور مبنی بر لزوم حضور پرشور در انتخابات و ایجاد فضای رقابتی و رعایت سلامت در انتخابات به پایان رسید.

دیدگاه شما

آخرین اخبار