به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،ظهر امروز جلسه کارگروه اضطراری محیطزیست همدان پیرامون آلودگی هوا به ریاست معاونت عمرانی استانداری همدان برگزار شد.
در این جلسه محمود رضا عراقی این جلسه براساس قانون پس از ارائه گزارش از سوی سازمان هواشناسی و محیطزیست درباره اضطراری بودن شرایط هوا تشکیل میشود.
عراقی با بیان اینکه پیش از هر تصمیم لازم است ارقام ارائهشده درباره آلودگی هوای شهر از سوی مراکز معتبر در تهران راستی آزمایی شود گفت: اگر ارقامی که توسط دستگاه سنجش محیطزیست همدان اعلامشده درست باشد ما الآن نباید دید خوبی در شهر داشته باشیم چراکه هنگام اعلام شرایط آلودگی هوا در تهران بهسختی میتوان چند متر جلوتر را دید.
معاون عمرانی استاندار همدان با اعلام اینکه با توجه به گزارشهای هواشناسی مبنی بر ورود سامانه بارشی در کشور وضعیت آلودگی هوا تا پایان روز دوشنبه کاهشیافته و با بارش برف در روز سهشنبه و وزش باد این شرایط حساس از بین میرود، مطرح کرد: یک دستگاه دیگر برای سنجش آلودگی هوای همدان نصب میشود.
وی با اعلام اینکه دبیرخانه کارگروه بررسی وضعیت آلودگی، اداره کل هوا محیطزیست است، ابراز کرد: ازاینپس تصمیمات از سوی این دبیرخانه اعلام میشود.
معاون اداره کل محیطزیست استان نیز بابیان اینکه امروز برای نخستین بار در استان همدان شکلگرفته است، گفت: ما در سال گذشته نیز با مسئله آلودگی هوا روبهرو بودیم اما امسال به دلیل سرمای شدید تداوم آلودگی در ساعات مختلف دیده میشود.
وی اظهار داشت: میزان روزهای آلوده در آذرماه امسال دو روز ناسالم برای تمام گروهها و 9 روز برای گروههای حساس بوده است درحالیکه تعداد روزهای آلوده ما در آذرماه سال گذشته 8 روز ناسالم برای گروههای حساس گزارششده بود.
عربی با اعلام اینکه دیشب آلودگی هوای شهر همدان در اوج خود بود، افزود: بخشی از این آلودگی به دلیل شب یلدا و ترافیک حاصل از آن توسط تردد خودروهای مختلف بود.
وی ابراز کرد: قانون هوای پاک ابلاغشده و دستگاههای متولی نیز مشخصشدهاند اما مدیرکل محیطزیست گلایهمند بود که چرا دستگاههای مرتبط مطابق با دستورالعمل کار نمیکنند و همه منتظر محیطزیست هستند.
معاون اداره کل محیطزیست استان همدان درباره دلایل آلودگی هوای شهر همدان نیز بیان کرد: این آلودگی در فصل سرد به دلیل احتراق سوختهای فسیلی در وسایل نقلیه و وسایل گرمایشی منازل است.
وی تصریح کرد: ما برای اینکه ارزیابی درستی از وضعیت هوای همدان داشته باشیم به حداقل دو ایستگاه سنجش نیازمندیم درحالیکه فعلاً تنها یک دستگاه سنجش داریم.
عربی در پاسخ به اینکه احتمالاً دستگاه سنجش آلودگی هوا دچار مشکل است و ارقام را زیاد نشان میدهد نیز اظهار داشت: اگرچه ما این دستگاه را در آلودهترین نقطه شهر نصبکردهایم اما با دستگاههای سیار خود نیز دیگر نقاط را ارزیابی کرده و همان ارقام را نشان میدهد پس هوا آلوده است.
باقری شکیب کارشناس هواشناسی همدان نیز با اعلام اینکه بهزودی سامانه کمفشاری وارد کشور میشود عنوان کرد: با ورود این سامانه احتمال وزش باد و بارش وجود دارد که همین نیز رفع کننده آلودگی هوا است.
وی ابراز کرد: شاخص کیفیت هوا در سامانه هوایی کشور نیز در روز گذشته برای تهران عدد 109 و برای همدان عدد 155 را نشان داده است درحالیکه اگر این عدد درست باشد ما نباید افق دید خوبی در شهر داشته باشیم.
کارشناس هواشناسی همدان افزود: وارونگی دما برای تبریز، کرمانشاه و تهران محرز بود اما در همدان این شاخص بهاندازهای نبود که بخواهیم آن را اعلام کنیم کما اینکه افق دید ما در روز گذشته بیش از 10 کیلومتر بوده است.
نماینده دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز عنوان کرد: در همدان فقط یک شاخص از شاخصهای آلودگی هوا بالاست که همین نیز ملاک قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: برخی از مردم علت آلودگی هوا را پایین آمدن کیفیت بنزین پس از گران شدن آن میدانند درحالیکه در بنزین مصرفی مردم سرب وجود ندارد و عمده این آلودگی نیز به دلیل فعالیت وسایل گرمایشی و وسایل موتوری است.
روستایی رئیس شرکت پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر اینکه گازوئیل و نفت ارائهشده به مردم از استانداردهای لازم برخوردار است گفت: در حال حاضر 23جایگاه پخش فرآوردههای نفتی گازوئیل یورو و بنزینی با اکتان مناسب توزیع میشود.
وی افزود: البته شهرداری چون زیرساخت مناسب برای ایجاد جایگاه ندارد، نفت و گازوئیل عادی که گوگرد آن بالاست را از ما تحویل گرفته و در بین اتوبوسهای خود توزیع میکند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی همدان نیز دلیل آلودگی هوای شهر از توقیف 15 دستگاه وسیله نقلیه آلوده خبر داد و بیان کرد: انجام معاینات فنی خودروها، نصب دوربین برای کنترل وضعیت خودروها، توجه به از رده خارج شدن خودروهای فرسوده و استفاده از سوخت دارای استاندارد یورو ازجمله اقداماتی است که میتوانیم برای کاهش آلودگی به کار بگیریم.
فکری اجرای طرح زوج و فرد از در منازل را کاری نشدنی دانست و گفت: ما زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح را نداریم کما اینکه مردم نیز اصلاً درباره این موضوع آموزش ندیدهاند.
در پایان این جلسه مقرر شد مطابق قانون در صورت بروز آلودگی هواشناسی گزارش خود را به دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرده و آنها نیز در اسرع وقت درباره اقدامات لازم تصمیمگیری کنند.
انتهای پیام/742/ ت
دیدگاه شما