15. دى 1398 - 13:12   |   کد مطلب: 7982
سایه سنگین تورم بر سر استان‌های محروم؛
گران‌ترین استان کشور؛ بی‌درآمد!
براساس آمار منتشر شده از نرخ تورم استان‌ها، لرستان که پیش‌ از این رکورددار بیکاری بود حالا در افزایش نرخ تورم نیز در صدر قرارگرفته است.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، به نقل از سفیرافلاک، وضعیت اقتصادی هر استان را می‌توان بر اساس نرخ تورم‌هایی که مرکز آمار ایران اعلام می‌کند بررسی کرد، تورمی که سال‌هاست سایه غول‌پیکری بر اقتصاد انداخته و در برخی از استان‌ها میزان تورم هرروز روند رو به رشدی دارد.

در هر بار اعلام میزان نرخ تورم، در سه بخش تورم ماهیانه، سالانه و نقطه‌ای اعلام می‌شود اما در آذرماه امسال میزان نرخ تورم نقطه‌ای به ۲۸٫۷ درصد رسیده و این نرخ نسبت به تورم نقطه‌ای در ماه گذشته هشت‌دهم درصد افزایش‌یافته است.

نرخ تورم ماهانه در آذرماه امسال به ۳٫۲ رسیده که نسبت به ماه قبل ۱٫۶ افزایش‌یافته و نرخ تورم سالانه آذر به ۴۰ درصد رسیده که نسبت به ماه گذشته ١.١ واحد درصد کاهش‌یافته است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آبان ماه ١٣٩٨ برای خانوارها به ٤١.١ درصد رسیده که بیشترین نرخ تورم مربوط به استان ایلام با ۴۹٫۸ درصد و کمترین تورم مربوط به استان قم با ۳۵٫۶ درصد است.

لرستان در افزایش نرخ تورم رکورد زد!

پس از استان ایلام که درصد تورم قرار دارد، استان‌های خراسان جنوبی، لرستان و کردستان بیشترین نرخ تورم سالانه را داشته به‌طوری‌که نرخ تورم در این سه استان به ترتیب ۴۸.۱ درصد، ۴۷.۹ درصد و ۴۷.۵ درصد بوده است.

گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است، در شهریورماه سال جاری، نرخ تورم در استان‌های ایلام ۵۱٫۹ درصد، کردستان ۵۱٫۱ درصد، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی ۵۰٫۳ درصد و لرستان و خراسان شمالی ۵۰ درصد شده است.

بار سنگین تورم بر دوش استان‌های محروم نگرانی‌های مضاعفی را به دنبال دارد؛ بیکاری، فقر و تشدید آسیب‌های اجتماعی از پیامدهای غیرقابل جبرانی است که می‌تواند به دنبال داشته باشد.

استان لرستان که یکی از استان‌های محروم کشور است و علاوه بر اینکه در راستای بیکاری رتبه بالایی دارد، در نرخ تورم هم دارای رتبه تک‌رقمی است که ضروری است برای کنترل تورم، متولیان امر آستین همت بالا بزنند و این نرخ تورم را در استان کاهش دهند.

۳ عامل بالا بودن نرخ تورم در لرستان!

پس از اعلام مرکز ایران به جایگاه لرستان در نرخ تورم، سید موسی خادمی استاندار لرستان گفت: تصور می‌شود که این شاخص‌های موردنظر برای استان‌های غربی کشور مناسب دیده نشده و دلیل خاصی برای این نرخ تورم در استان نمی‌بینیم.

وی همچنین در حاشیه جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، با اشاره به بالا بودن نرخ تورم لرستان عنوان کرد: سه عامل بالا بودن تورم، سهم هزینه‌های خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در سبد مصرفی، قیمت مسکن و هزینه‌های لوازم‌خانگی هستند و تلاش برای پایین آوردن قیمت‌ها در این سه حوزه‌ها صورت می‌گیرد تا با ارائه راهکارها در این بخش‌ها بتوان تورم را کاهش داد.

صفی خانی مدیرکل صمت لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به نرخ تورم در استان لرستان اظهار داشت: نرخ تورم تفکیک‌شده استان‌ها بر اساس ضریب‌هایی حساب و سپس گزارش داده می‌شود که طبق گزارشات مرکز آمار ایران، نرخ تورم در لرستان بالاست.

وی افزود: بعد از اعلام این گزارش، استاندار لرستان موضوع را مطرح و برای بررسی در دستور کار قراردادند و قرار شد اتاق بازرگانی و سازمان برنامه‌ریزی این موضوع را بررسی کنند که بعد از بررسی لازم مشخص شد سه آیتم مسکن، مواد خوراکی و قاچاق لوازم‌خانگی سبب بالا رفتن نرخ تورم در استان شده است.

مدیرکل صمت لرستان تصریح کرد: بر اساس این بررسی‌ها مشخص شد بعد از مواد خوراکی، مسکن عامل مهمی در بالا رفتن نرخ تورم دارد به‌طوری‌که برخی سرمایه‌گذاری را به این سمت سوق داده‌اند و سبب شده که قیمت مسکن بالا رود و به دنبال آن تورم نیز افزایش یابد.

سهم قاچاق لوازم خانگی در ایجاد تورم

صفی خانی با اشاره به قاچاق لوازم‌خانگی بیان کرد: یکی دیگر از عوامل نرخ تورم بالا، قاچاق لوازم‌خانگی است به‌طوری‌که برخی از مردم به دنبال تنوع و عوض کردن لوازم منزل هستند و به دلیل قیمت بالای لوازم‌خانگی، عده‌ای به‌صورت قاچاق لوازم‌خانگی را در برخی از مناطق عرضه می‌کنند.

وی افزود: تورم نشان‌دهنده گرانی کالا نیست و بررسی‌های لازم و اقدامات برای کنترل تورم و همچنین کنترل بازار مسکن و قاچاق لوازم‌خانگی در دستور کار است که بتوان تورم را کنترل کرد.

ناکارآمدی مسئولان و عدم کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از گرانی سبب تشدید فقر و بیکاری در استان شده است؛ نتیجه تورم بالا در استان‌های محروم کشور، محرومیت بیشتر است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار