به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،خبر ورود خمینی کبیر به میهن پس از سالها تبعید و مبارزه، موجی از امید و شادمانی را در دل مردم ایجاد کرد.
باوجود خفقان شدید و تهدید دولت بختیار، مردم دسته دسته از شهرهای مختلف برای استقبال از امام(ره) به تهران آمده و برای دیدار با ایشان لحظهشماری میکردند.
هرچند آن روزها وسایل ارتباطی مانند امروز گسترده نبود، اما برخی از مردم رادیو و برخی دیگر هم که دارای تمکن مالی بودند؛ تلویزیون داشتند و اگرچه نتوانستند به تهران بروند، اما ورود امام خمینی(ره) را به طور مستقیم مشاهده کردند.
مردم استان همدان هم جزء معدود مناطقی بودند که توانستند این مراسم را به طور زنده مشاهده کنند؛ مراسمی که ماهواره شهر اسدآباد، آن را پخش کرد.
کتاب «انقلاب اسلامی در همدان» با اشاره به وقایع روز 12 بهمن 57 در همدان از زبان مرحوم دادفرما، مبارز انقلابی آورده است:
««وقتى امام مىخواست تشریف بیاورد، ما اصلا مىخواستیم از شوق و شادى پرواز کنیم. مردم زیادى در جلوى مسجد جامع همدان تا امامزاده عبدالله جمع شدند و آیتالله مدنى آنان را رهبرى مىکرد.
ما با 66 دستگاه مینىبوس و اتوبوس و تعداد بىشمارى سوارى به سوى تهران حرکت کردیم که ساعت 3 بامداد 12 بهمن به میدان آزادى رسیدیم. از میدان آزادى، اول صبح آفتاب به سوى دانشگاه تهران حرکت کردیم. در دو سوى خیابان، مستقبلین و انتظامات ایستاده بودند که نوار سبز رنگ به بازوان خود بسته بودند و وقتى که این جمعیت انبوه از همدانىها را دیدند؛ گفتند آیا در همدان کسى باقى مانده است؟
ما به همراه مردم به سوى بهشت زهرا حرکت کردیم و در آنجا بعد از 15 سال از نزدیک به سخنرانى امامخمینى گوش فرا دادیم».
در این بین، سایر مردم که نتوانسته بودند به تهران سفر کنند به وسیله تلویزیون شاهد مراسم استقبال از امام(ره) بودند. تصاویری که از ماهواره اسدآباد براى تلویزیون اى.سى.سى آمریکا مخابره مىشد به وسیله کارکنان مرکز «مایکرویو» براى مردم استان همدان هم پخش شد و مردم استان همدان، تنها ایرانیانى بودند که توانستند پخش مستقیم مراسم را از فرودگاه تا بهشت زهرا به طور کامل تماشا کنند.
هزاران نفر از اهالى اسدآباد به محض شنیدن خبر ورود امام خمینى(ره) به ایران به خیابانهاى شهر ریخته و به شادى پرداختند. همه اتومبیلها چراغهاى خود را روشن و با زدن بوق ممتد ابراز شادمانى مىکردند.
این مراسم از صبح تا ساعت 5 بعدازظهر ادامه یافت. از طرف دیگر 200 نفر از جوانان، حفاظت شهر را به عهده گرفتند».
کلیمیان همدان هم ضمن اعلام حمایت از انقلاب اسلامی مردم ایران و امام خمینی(ره)، کنیسهای را به مسلمانان تقدیم کرده و با حضور آیتالله شهید مدنی به مسجد امام خمینی(ره) تغییر نام یافت.
انتهای پیام/744/ش
دیدگاه شما