22. اسفند 1398 - 7:59   |   کد مطلب: 8456
این روزها که گسترش کرونا قشرهای مختلف جامعه را درگیر و نامتوازن بودن مقدار تقاضا با عرضه اقلام بهداشتی، موجی از نارضایتی و دلواپسی را در جامعه ایجاد کرده برای برخی این پرسش مطرح است که سرنوشت اقلام کشف شده در بازرسی از اصناف چه می‌شود؟

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، روزهای آغازین میزبانی از میهمان ناخوانده شرقی بود که گروه های گشت و بازرسی فعال شده و برای جلوگیری از گران فروشی خودداری از فروش اقلام بهداشتی دست به کار شدند.

گشت‌هایی که به طور نامحسوس بازار را زیر نظر گرفت و به داروخانه ها، تجهیزات پزشکی ها، فروشگاه‌های عرضه لوازم بهداشتی و حتی خودروهای حمل کالا سرکشی کرد.

بازرسی‌هایی که تعدادی‌شان با خبرهای تلخی همراه بود؛ احتکار، گران فروشی و بی‌انصافی. ظاهرا کرونا فرصت خوبی را برای سودجویان فراهم کرد تا مثل همیشه طمع را سرلوحه کار خود قرار داده و بی‌‌توجه به نیاز جامعه و دلواپسی‌های مردم به فکر پر کردن جیب خود باشند.

در بازرسی‌ها مقدارهای قابل توجهی اقلام بهداشتی کشف شد؛ مواردی که یا احتکار شده یا گران‌تر از نرخ مصوب فروخته می‌شد و هرچند موارد کشف و ضبط شده از رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی می‌شود، اما برای مردم این پرسش مطرح است که سرنوشت این اقلام چه می‌شود و آیا تنظیم بازار توزیع می‌شود یا در انبارها می‌ماند؟

چوب حراج تعزیرات بر تن گران‌فروشان

مدیر کل تعزیرات حکومتی استان همدان در این‌باره به تسنیم می‌گوید: همه موارد احتکار شده بر اساس تصمیم جدید به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده می‌شود.

علیرضا حسن‌پور می‌افزاید: گشت مشترک تعزیرات، اتاق اصناف و بازرگانی از 3 اسفند تاکنون به 438 تجهیزات پزشکی‌ها و فروشگاه‌های عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی سرکشی کرده که برای 140 مورد، پرونده تخلف تشکیل شده است.

وی بیان می‌کند: عمده تخلفات مربوط به گران فروشی بوده که اگر مقدار آن کم باشد همان جا و در حضور بازرس با نرخ مصوب به مردم عرضه می‌شود، اما اگر مقدار زیاد باشد؛ ضمن ضبط اقلام برای صاحب فروشگاه، پرونده تشکیل شده و بسته به نوع تخلف، جزای آن را پرداخت می‌کند.

حسن پور اعلام می‌کند: تاکنون بیش از 121 هزار جفت انواع دستکش و نزدیک به 600 لیتر الکل در استان کشف شده که همگی به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شده است.

کالاهای بهداشتی در بیمارستان‌ها مصرف می‌شود

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان همدان هم با اشاره به تلاش پلیس امنیت برای حفظ آرامش جامعه می‌گوید: تعداد گروه‌های گشت زنی ناجا از 2 به 5 مورد افزایش یافته و به اماکن مختلف سرکشی می‌کند.

حسین بشری می‌افزاید: در بازرسی از اماکن تاکنون بیش از 100 هزار عدد انواع اقلام بهداشتی شامل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده با تلاش کارکنان ناجا در استان کشف شده که همه آن‌ها به دانشگاه علوم پزشکی همدان تحویل داده می‌شود.

وی بیان می‌کند: موارد غیر قابل استفاده مانند مواد ضد عفونی کننده تقلبی هم دور ریخته می‌شوند و در مورد الکل یا مواد ضدعفونی کننده اصل هم ابتدا باید از نظر سلامت به تأیید دانشگاه علوم پزشکی برسد.

بشری مطرح می‌کند: تا پبش از این مرسوم بود که چنین محموله‌هایی به تعزیرات تحویل داده شود، اما با توجه به نیاز جامعه و شرایط کنونی مقرر شده تا همه موارد اکتشافی تحویل دانشگاه علوم پزشکی شود چراکه کادر درمانی بیشتر به آن‌ها نیاز دارند.

به گزارش تسنیم، در کنار تلاش دستگاه‌های متعدد برای برخورد با متخلفان و تنظیم بازار، برخی اصناف هم پای کار آمده و برای تهیه اقلام موردنیاز مانند ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده کمر همت بسته‌انند.

با این حال به دلیل شرایط استثنایی و افزونی تقاضا نسبت به عرضه، هنوز نیاز جامعه به طور کامل تأمین نشده و به نظر می‌رسد مردم برای کمک به متعادل کردن وضعیت بهتر است تا جای ممکن در خانه بمانند تا نیاز به استفاده از اقلام بهداشتی کمتر شود. اقلامی که گروه‌های حساس و پر خطر، کادر درمانی بیمارستان‌ها و کارکنان شهرداری و پاکبان‌ها به آن‌ها بیشتر احتیاج دارند.

گزارش: سمیه مظاهری

دیدگاه شما

آخرین اخبار