به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،علی ده پهلوان در گفتوگو با خبرنگار ما در ملایر با اشاره به وجود ۱۷۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی در این شهرستان اظهار کرد: از این میزان ۱۳۸ هزار هکتار آن مرتع است.
وی با بیان اینکه مراتع شهرستان دارای درجهبندی مراتع درجه یک تا ۳ هستند گفت: حفاظت از مراتع فعلی و ارتقای درجه مراتع از جمله اولویتهای ما در این زمینه است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر وضعیت مراتع و پوشش گیاهی شهرستان را مساعد دانست و تصریح کرد: با این وجود تا رسیدن مراتع به استاندارد لازم زمان نیاز است.
وی با اشاره به فعالیت یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان در راستای حفظ گونههای گیاهی گفت: با افرادی که اقدام به بهرهبرداری از گیاهانی چون موسیر و سایر گیاهان کمیاب اقدام کنند برخورد میشود .
دهپهلوان در ادامه با اشاره به ورود همه ساله عشایر در اردیبهشتماه به مراتع افزود: تقویم کوچ عشایر از ۱۵ اردیبهشتماه است اما کوچ عشایر زودتر از موعد مقرر بوده و این مشکلی است که در سطح کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو اکیپ شامل یک اکیپ سه نفره ثابت در سهراهی بروجرد، نهاوند، ملایر و یک اکیپ ۶ نفره سیار برای کنترل زمان ورود عشایر نیز در شهرستان فعال هستند گفت: عشایر باید زمان کوچ را رعایت کرده و به موقع از مراتع خارج شوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر بیان کرد: رعایت نکردن زمان کوچ و ورود زودهنگام باعث از بین رفتن مراتع، کاهش راندمان مراتع، فرسایش خاک، رویش گیاهان مهاجم و بهرهبرداری زودهنگام از مراتع میشود.
وی با بیان اینکه عشایر باید طبق پروانه چرا و تقویم کوچ طی ۲۴ ساعت اتراق شهرستان را ترک کرده و به محلها و مناطق عشایری خود بروند خاطرنشان کرد: سامانه عرفی، عشایری مربوط به روستای علیآباد دمق و قلعه آقابیک به عنوان نقطه ییلاق عشایر در ملایر فعال هستند.
منبع:فارس
انتهای پیام/
دیدگاه شما