به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،
«رحمان قهرمانپور» کارشناس مسائل آمریکا در گفت گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص تصمیم برخی از مقامات آمریکایی مبنی بر بازگشت به برجام اظهار داشت: اظهارات ترامپ و پمپئو به معنای بازگشت آمریکا به برجام نیست و در واقع بحث آن ها ارائه یک تفسیر حقوقی از موقعیت آمریکا در برجام است که به آمریکا اجازه می دهد بدون انجام تعهدات برجامی خود، بتواند از امکانات و حقوقی که در برجام وجود دارد استفاده کند و با مکانیزم ماشه مانع پایان تحریم تسلیحاتی علیه ایران شود.
وی با تاکید بر این که در دولت ترامپ بحث بازگشت به برجام مطرح نیست، افزود: آمریکایی ها به دنبال یک تفسیر حقوقی هستند که اسم آن را «دولت مشارکت کننده» گذاشته اند؛ دولت مشارکت کننده دولتی است که عضو برجام نیست ولی در عین حال غیر مستقیم در برجام حضور دارد. مثلاً آمریکا در بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک باید به چین و اروپا یک سری مجوزها را بدهد بر همین اساس آمریکا معتقد است چون این مجوزها را می دهد به نوعی در برجام مشارکت دارد و می تواند از حقوق برجام استفاده کند که از جمله آن ها فعال کردن مکانیزم ماشه است.
این کارشناس مسائل آمریکا در مورد اظهارت «جو بایدن» نامزد دموکرات آمریکا مبنی بر این که «در صورت پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا به برجام بازخواهد گشت» گفت: جریان دموکرات وعده داده است که اگر منتخب آنها (جو بایدن) رای بیاورد و پیروز انتخابات شود به برجام برمی گردد؛ اما از نظر ایران بازگشت به برجام منوط به لغو تحریم هایی است که بعد از خروج یکطرفه آمریکا از برجام علیه ایران اعمال شده است و قاعدتاً بخش عمدهای از این تحریمها بازگشت پذیر و بخشی از آن هم بازگشت ناپذیر است.
وی ادامه داد: در راستای تحریم هایی یکجانبه آمریکا در دوران ترامپ پولی که بلوکه شده خرج شده و برگرداندن آن سخت است یا ویزاهایی که صادر نشده، حتی با بازگشت جو بایدن به برجام هم صادر شدنشان فایده ندارد.
شانس ترامپ برای پیروزی در انتخابات 2020 بیشتر است
رحمان قهرمانپور با بیان این که استراتژی و تصمیم دموکراتها بازگشت به برجام است، توضیح داد: دموکراتها جزئیات و نحوه بازگشت خود به برجام در صورت پیروزی در انتخابات 2020 را اعلام نکرده اند که آیا این بازگشت با لغو تحریم ها خواهد بود یا بدون لغو تحریمها.
وی شانس ترامپ را برای پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا بیشتر دانست و افزود: در حال حاضر شانس چندانی برای پیروزی جو بایدن وجود ندارد. تا کنون هم در رقابتهای انتخاباتی خودش را قوی نشان نداده و به لحاظ کمپینی هم ضعیف عمل کرده است.
کارشناس مسائل آمریکا به بیماری جو بایدن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هم معلوم شده است که نامزد دموکراتها یک مقداری از بیماری آلزایمر رنج می برد که این مسئله در مناظرههای زنده تلویزیونی به ضرر جو بایدن خواهد بود و ترامپ هم قطعاً روی این موضوع دست خواهد گذاشت.
قهرمانپور در خصوص اظهارات «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر این که «دیگر چیزی از برجام باقی نمانده است» گفت: برایان هوک با توجه به مواضع ضدایرانی که دارد، خواسته است به دموکراتها بگوید ما اوضاع را چنان خراب کردیم و چنان تحریم هایی علیه ایران اعمال کرده ایم که با بازگشت شما به برجام هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و این اقدام بی فایده است.
وی در پایان گفت: مشخص است جمهوری خواهان مخالف برجام و به شدت مخالف دادن امتیاز به ایران هستند و احتمالاً منظور برایان هوک از طرح این مسئله این است که ما کاری کردیم که اگر جو بایدن و دموکراتها به برجام بازگردند، عملاً نمی توانند تحریم های یکجانبه علیه ایران را لغو کنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما