به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسات علنی هفته جاری طرح تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی که از سوی شورای نگهبان به مجلس ارجاع شده را در دستور کار خود دارند. این طرح بدون اینکه کمیسیون اجتماعی مجددا بررسی شود، در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته آن هم در روزهای پایانی عمر مجلس دهم و این موضوع باعث تعجب نمایندگان شده است.
براساس این گزارش طرح تشکیل وزارت بازرگانی درخواست دولت است تا این وزارتخانه را با جدا سازی ار وزارت صنعت، معدن و تجارت دوباره با نام جدید ایجاد کند. این طرح نهتنها در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب نشد؛ در نتیجه، طرح تشکیل وزارت بازرگانی همچنان بلاتکلیف باقی ماند و مجددا به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع شده بود.
تولیدکنندگان معتقدند تشکیل مجدد وزارت بازرگانی نه تنها کمکی به تولید و اقتصاد کشور نمیکند بلکه با افزایش واردات بیرویه باعث از بین رفتن تولید و اشتغال در کشور خواهد شد.
طرحی که چهار بار رد شده بود، دوباره در دستور کار مجلس
سید ناصر موسوی لارگانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در مورد در دستورکار قرار گرفتن طرح تفکیک وزارت بازارگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از چند بار رد شدن، اظهار کرد: برای انتزاع بخش بازرگانی از وزارت صمت، دولت دو بار به مجلس لایحه ارائه کرد و دو بار از سوی کمیسیون اجتماعی به عنوان طرح ارائه شد که نمایندگان در کمیسیون تصویب کردند اما در صحن علنی مجلس رای نیاورد.
اقدام عجیب هیئت رئیسه مجلس/ چرا طرح اصلاح قانون بانکداری مطرح نمیشود؟
وی افزود: از اقدام هیئت رئیسه مجلس متعجب هستم که چرا موضوعی که چهار بار در مجلس مطرح شده و رای نیاورده را چرا و به چه دلیلی دو باره در دستور کار مجلس گذاشتند اما طرح اصلاح قانون نظام بانکداری که یکی از دغدغههای کشور، رهبری و مراجع است و 6 سال روی کار شده را هر روز به بهانهای به عقب میاندازند و انداختند و در دستور کار مجلس قرار نمی دهند اما یک طرحی که حقیقتا جز هزینه برای کشور چیزی ندارد، در دستور کار قرار میگیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: زمانی براساس بررسیهایی که داشتند گفتند به دلیل اینکه مسئول صادرات و واردات یکی نیست، مشکل داریم و باید وزارت بازرگانی با وزارت صنعت و معدن در اختیار یک وزیر و یک تصمیم گیرنده باشد که دیگر بهانه نیاورند که وزارتخانه دیگر واردات را انجام داده، لذا یک هزینه سنگینی برای کشور ایجاد کردند و این دو وزارتخانه ادغام شدند.
موسوی لارگانی با اشاره به ادغام وزارت بازرگانی با صنعت و معدن در سالهای گذشته گفت: برخی میخواهند این وزارتخانه را دوباره از وزارت صمت جدا کنند که هزینه سنگینی بر کشور تحمیل میکند آن هم در شرایطی که نفت از ما نمیخرند و کارخانجات به دلیل ویروس کرونا تعطیل و نیمه تعطیل هستند و درآمدهای مالیات در هالهای از ابهام قرار دارد و اینکه چه میزان کسری بودجه داریم.
وی تاکید کرد: چه دلیلی دارد که در سال آخر عمر دولت جدا سازی بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی شود البته زمانی مجلس 6 ماه وقت گذاشتند و قسمتی از وزارت صمت را به وزارت جهاد کشاورزی میدهند و دوباره همان انتزاعی که انجام شده را بر گرداندند در حالی که این موارد برای کشور هزینه دارد.
سوءاستفاده از روزهای آخر مجلس/ نباید هزینه سنگینی به کشور تحمیل کنیم
موسوی لارگانی با بیان اینکه ما در مجلس 100درصد مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستیم، گفت: شاید دلیلی که دو باره این موضوع در صحن علنی مطرح شده این است که رزوهای آخر عمر مجلس طرحهایی که اصلا احتمال آوردن رای نداشت را مطرح کرده و رای هم آوردند و نشان میدهد برخی در روزهای آخر مجلس از این زمان استفاده یا شاید سوءاستفاده میکنند.
این منتخب مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: امروز کارهای مهمتری در کشور داریم و قانونهای مهمتری باید در روزهای آخر عمر مجلس دهم مطرح و تصویب شود و نباید دوباره یک هزینه سنگینی به کشور تحمیل کنیم.
وی در مورد اینکه آیا وارداتچیها به دنبال جدای سازی بازرگانی از وزارت صمت و تشکیل وزارت جدید هستند، گفت: مقام معظم رهبری در سالهای گذشته و ابتدا امسال و حتی در روز کارگر که از طریق از ویدئو کنفرانس با کارگران و صنعتگران جلسه داشتند، باز هم روی موضوع قاچاق کالا و واردات بیرویه تاکید کردند که باید جلوی آن گرفته شود.
محمل واردات بیرویه را فراهم نکنیم/ باید شرایط صادرات غیرنفتی را رونق دهیم نه واردات
موسوی لارگانی تصریح کرد: اگر وزارت بازرگانی از ورات صمت جدا و دوباره تشکیل و ایجاد شود، محمل واردات بیرویه را فراهم خواهد کرد و این شائبه وجود دارد هدف آنهایی که به صورت جدی دنبال این موضوع هستند این است که بتوانند راحتتر واردات خود انجام دهند در صورتی مقام معظم رهبری فرمودند واردات کالایی که مشابه آن نآنییدر کشور تولید می شود، حرام شرعی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه هماکنون وزارت صمت خیلی راحت مجوز واردات کالا را صادر میکند؛ گفت: نباید اجازه دهیم که این محمل بازتر و راحتتر شود و تولید ما را با مشکل روبرو کند؛ باید کاری انجام دهیم که صادرات غیرنفتی کشور افزایش یابد نه اینکه فضا را برای واردات بی رویه کالا فراهم کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که طرح جدای سازی بازرگانی از وزارت صمت در مجلس با توجه به سال جهش تولید میتواند به تولید و اقتصاد کشور آسیب بزند، بیان کرد: بله و جای تعجب است که هیئت رئیسه مجلس و در راس آن آقای لاریجانی چرا موضوع که طرح و لایحه آن چهار بار ارائه و مجلس به آن نه گفته و رای منفی داده بود و مخالفت جدی داشت؛ چرا دوباره برای چندمین بار آن هم در روزهای پایانی عمر مجلس دستورکار قرار میگیرد.
موسوی لارگانی تاکید کرد: انتزاع وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تجارت هزینه سنگینی برای کشور دارد با توجه به اینکه معلوم نیست در پساکرونا با چه مشکلاتی روبرو شویم و بررسی آن ضرورتی ندارند و میبایست آن را به مجلس بعدی بسپارند تا در فرصت مناسب بررسی کند تا اگر واقعا آنهایی که دنبال این جدا سازی هستند دلایلی قانعی کنندای دارند بیان کننده البته هیچ دلیل قانع کنندهای وجود ندارند.
دولت و وارداتچیها به دنبال جدا سازی بخش بازرگانی هستند
منتخب مردم در مجلس یازدهم در مورد نقش دولت و پشت پرده این جدا سازی بیان کرد: قطعا دولتمردان دنبال این موضوع هستند زیرا برخی از بستگان و نزدیکان دولت برنامههایی برای واردات دارند.
وی با طرح این سوال که چه دلیل دارد موضوعی که چند بار در مجلس رد شده دوباره مطرح شود؛ ادامه داد: قطعا نقش وارداتچیها در طرح چند باره این موضوع روشن و مسجل است ولی دولت نقش بسزایی در این موضوع دارد و دنبال آن است، زیرا وقتی این موضوع چهار بار در مجلس مطرح و رد شده و حتی در جسله سران قوا بررسی شده بود؛ چرا الان و آن هم روزهای پایانی عمر مجلس دهم دوباره مطرح میشود در حالی که سماجت دولت در پشت پرده است و هیئت رئیسه مجلس باید آگاهانهتر عمل کند.
انتهای پیام
دیدگاه شما