1. تير 1399 - 13:09   |   کد مطلب: 9090
آمریکایی ها می خواستند از برجام پوسته و جلدی بی جان به جای بگذارند که در این میان از اروپایی ها با توجه به این ترامپ از برجام خارج شد استفاده مبرم را بردند.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،صدور قطعنامه اخیر شورای حکام علیه کشورمان با پشتوانه سه کشور اروپایی به وضوح نشان داد که قاره سبزی ها در پازل چه کسی بازی می کنند. از دیرباز یک ضرب المثل دیپلماتیک درباره آمریکا و اروپا ورد زبان ها بوده که هر گاه « آمریکا عطسه کند اروپا سرما می خورد». این موضوع به دنباله روی اروپا از سیاست آمریکا و پیوند استراتژیک این دو اشاره دارد.
در حوزه برجام نیز همین موضوع انجام شد. وقتی ترامپ به صورت یکجانبه و بدون هیچ اقدام تنبیهی از برجام خارج شد، رویکرد سیاست خارجی دولت روحانی چرخش به سمت اروپایی ها بود. چشم آبی هایی دیگر که قول حمایت از برجام دادند اما سعی کردند این قول را مشروط به پذیرفتن دیگر طرح ها و برنامه هایی که داشتند، کنند و در این خصوص برجام گروگان گرفته شد تا ایران تن به دادن امتیازات دیگری مانند FATF کند.
 
آمریکایی ها می خواستند از برجام پوسته و جلدی بی جان به جای بگذارند که در این میان از اروپایی ها با توجه به اینکه ترامپ از برجام خارج شد به عنوان بازیگری فعال از در غیاب آمریکا از این موضوع استفاده مبرم را بردند.
 
 
خرید زمان از جمله کارهایی بود که اروپایی ها علیه برجام انجام دادند تا در این پازل قاره سبز دل ایران را به عمل به تعهداتی که هیچگاه انجام نداد خوش کند و از سوی دیگر آمریکا فشارهای اقتصادی خود را بر ایران بیشتر و بیشتر کند و هر دو در یک پازل یعنی فشار بر ایران بازی کردند.
 
البته صدور قطعنامه شورای حکام تا حدود زیادی این سیاست پشت پرده اروپایی ها را آشکار کرد و پرده ها در این حوزه افتاد.
 
این موضوعی است که رسانه های اصلاح طلب حامی برجام هم به آن معترف هستند. در همین رابطه، در اوائل سال پیش روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «اروپا به دنبال بازی با زمان است» نوشت: «موگرینی تلاش می کند زمان راه اندازی اینستکس را مبهم اعلام کرده و بتواند با زمان بازی کند.
 
این روزنامه نوشت: او مطمئناً به عمد زمان دقیق را اعلام نمی کند تا تصمیم گیرنده راجع به روند برجام، خود اروپا باشد و از طرفی مسیر گفت و گو را با ایران درباره برجام باز نگه دارد. حالا اگر این چند هفته ای که موگرینی وعده داده، ۶۰ روز یا ۹۰ روز باشد برای اروپا فرقی ندارد.»
 
 
بسیاری از کارشناسان نیز قطعنامه اخیر شورای حکام را پایانی بر غرب باوری برخی از گروه های سیاسی دانستند هر چند که این جریانات نشان داده اند که از وقایع تلخ سیاسی عبرت نمی گیرند.
 
در همین راستا، «فواد ایزدی» کارشناس مسائل بین الملل بیان داشت: « کشورمان بیش از یک سال معطل برجام اروپایی شد و از طرفی هم بیانیه‌های مختلف، اظهارات نادرست و فعالیت های مخرب اروپایی‌ها را تحمل کردیم. اروپایی‌ها ادعای حمایت از برجام را می‌کنند ولی خودشان به هیچ کدام از وظایفشان عمل نمی‌کنند.»
 
به نظر می رسد هر روز به سرنوشت برجام بیشتر نزدیک تر می شویم. اروپا این روزها باید به طور جدی مشخص کند که چه موضعی در برجام دارد و دولت نیز در ترمیم سیاست و رویکرد خود درباره برجام اروپایی بایستی تجدید نظر و راهکاری مناسب در این عرصه ارائه کند. 
 
انتهای پیام/
 

دیدگاه شما

آخرین اخبار