به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،به نقل از عصرهامون، در سالی که با عنوان جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده، تولید مرغ در سیستان و بلوچستان سیر نزولی به خود گرفته است، به طوری که در روزهای اخیر قیمت یک کیلوگرم گوشت سفید به بیش از ۲۱ هزار تومان رسیده است و ادامه این روند سبب پرواز مرغ از سفره های اهالی سیستان و بلوچستان می شود.
هزینه بالای تولید در سیستان و بلوچستان
میثم شاهسوار یک تولید کننده مرغ در زاهدان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: دولت نهاده های مرغداری ها را با ارز چهار هزار و 200 تومانی عرضه می کند اما نهاده ها در سیستان و بلوچستان گران تر از دیگر نقاط کشور است.
وی بیان کرد: مرزعه ما 20 هزار قطعه مرغ ظرفیت دارد و در 45 روز حدود 100 تن مصرف دان مرغی داریم و آن چه که پشتیبانی امور دام با نرخ دولتی به ما می دهد 40 درصد مصرف را شامل می شود و باقی آن را از بازار آزاد تهیه می کنیم.
به گفته این تولید کننده، سویا کیلویی 2 هزار و 700 تومان را 6 هزار تومان خریداری می کنیم و ذرت هزار و 500 تومان مصوب را از بازار آزاد 2 هزار و 400 تومان می خریم، به دلیل این که دور از مرکز هستیم هزینه حمل بالایی هم دارد، از بندر امام خمینی کیلویی 300 تا 350 تومان هزینه حمل پرداخت می کنیم.
چوب مسئولان لای چرخ تولیدکنندگان
شاهسوار تصریح کرد: قیمت تمام شده مرغ تولیدی استان خیلی بالاتر از استان های دیگر است، مشکل اینجاست که مسئولان نمی توانند حجم نهاده مصرفی استان را تامین کنند و حمایت دیگری هم ندارند، دارو و واکسن سر به فلک کشیده است و مسئولان به جای کمک، چوب لای چرخ می گذارند.
وی اضافه کرد: در تامین سوخت و مجوزهای حمل و فروش مشکل داریم، با وجود این که تعداد تولید کنندگان استان کم است اما حمایت چندانی دریافت نمی کنیم، مرغ تولیدی همه تولیدکنندگان نمی تواند مصرف استان را تامین کند.
این تولید کننده گفت: مرغ از استان های مجاور به راحتی به زاهدان وارد و در شهر توزیع می شود و قیمت تمام شده تولیدی های استان با قیمت تمام شده استان های دیگر مقایسه می شود.
شاهسوار بیان کرد: فروشندگان مراکز عرضه مرغ استان را با قیمت پایین می خرند که برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد، از دیگر سو راه های واردات مرغ از دیگر استان ها به سیستان و بلوچستان را باز کردند، مرغ بیرجند در زاهدان به قیمت بیرجند به فروش می رود و ما تولیدکنندگان باید مرغ را 500تومان زیر قیمت بیرجند به کشتارگاه ببریم.
به گفته این تولید کننده، پای مافیا در موضوع مرغ استان در میان است و مسئولین کاری انجام نمی دهند، کسانی که در اتحادیه مرغداران هستند برای رفع مشکلات کاری نمی کنند تا ما تولیدکنندگان از جوجه ریزی دلسرد شویم واین کار را انجام ندهیم و سهمیه آن ها بیشتر شود.
وی افزود: شنیده شده است برخی از اعضای اتحادیه در همین بازار خراب 500 میلیون تومان سود کردند، چون رانت و فساد انجام می شود و باعث شده تولیدکنندگان استان تولید نداشته باشند.
به گفته این تولیدکننده، در بهترین دوره جوجه ریزی 100 میلیون ضرر کردم که سبب شد دوره بعد جوجه ریزی نداشته باشم، در نتیجه مرغ کم می شود و دلالان پای کار می آیند و قیمت برای مصرف کننده بالا می رود.
شاهسوار گفت: ما تولیدکنندگان استان ما راضی نیستیم مرغ کیلویی 20 هزار تومان به مصرف کننده عرصه شود، اما خرید مرغ کیلویی هشت هزار تومان از ما هم انصاف نیست، زیرا ما هم جزو مردم هستیم و قیمت معقول می خواهیم.
ورود مافیا به مرغ در سیستان و بلوچستان
حجت الاسلام علی موحدی راد، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: مافیا در مرغ های ورودی به سیستان و بلوچستان دخیل است.
وی بیان کرد: وظیفه دولت و وزارت جهاد کشاورزی است که نهاده های دامی و دان های مرغی را برای تولیدکننده تامین کنند و سپس به مرغدار و دامدار دستور فعالیت دهد که دستگاه های استان در این زمینه ظرفیت سنجی نمی کنند و پروانه می دهند.
به گفته این مقام مسئول، در سیستان به دلیل وزش بادهای 120 روزه دوره های جوجه ریزی نسبت به استان های دیگر کمتر است، تولیدکنندگان این استان برای سرمایش و گرمایش تولیدی ها هزینه سوخت می دهند در حالی که استان های دیگر گاز دارند.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان بیان کرد: جوجه یک روزه و دان از استان های دیگر وارد سیستان و بلوچستان می شود و تولیدکننده در مضیقه است.
موحدی راد اظهار کرد: برخی تولیدکننده ها اعلام کردند مرغ تولیدی استان را یک تا دو هزار تومان در هر کیلوگرم گران تر از مرغ بیرجند به فروش برسانند که این کار دست در جیب مصرف کننده است و به جای حمایت از تولید کننده مصرف کننده بهای آن را می پردازد.
بازداشت برخی متهمان
وی ادامه داد: چندین نفر بازداشت شده اند زیرا مرغ استان های دیگر را به شبانه زاهدان وارد و در روستاهای اطراف نگهداری و صبح به عنوان مرغ زنده استان روانه بازار می کردند و با یکی دو هزار تومان گران تر به مصرف کننده می فروختند.
به گفته این مقام مسئول، تا زمانی که مرغ زنده در استان عرضه شود معضل گران شدن قیمت مرغ وجود دارد، باید مرغ زنده از هرجا وارد استان می شود با یک نرخ به کشتارگاه برود و عرضه شود.
وی ادامه داد: تعدادی از متهمان این حوزه در دستگاه های اجرایی شاغل بودند و نشان می دهد ارگان هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، اتحادیه مرغداران خوب عمل نمی کنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما