به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با اشاره به ارکان شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی کشور همچون امنیت، اعتماد و پایداری، در مراسم افتتاح بزرگترین مرکز داده غرب و شمالغرب کشورگفت: پایداری، امنیت و اعتماد در فضای مجازی کشور از شبکه شروع میشود که خوشبختانه این پروژه که امروز شاهد افتتاح آن هستیم بخش کوچکی از تصویر بزرگی است که برای فضای مجازی کشور در شورای عالی فضای مجازی ترسیم شده و با جدیت این شورا در حال پیگیری آن است.
وی درخصوص اختلاف نظر متولیان اجرای شبکه ملی اطلاعات در تعاریف به دلیل جداسازی حوزه شبکه از پلت فرم و پلت فرم از کاربر افزود: در مرکز ملی فضای مجازی سیاستها به روشنی تبیین شده و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در آذر ماه سال گذشته به دولت درخصوص شبکه ملی اطلاعات، باید خدمات پایه کشور به صورت ملی انجام شود و باید از وابستگی به خدمات ابری و دیتا سنتر پلت فرمهای جهان که سکوهای لرزانی هستند و رؤسای جمهور کشورهای آنها هم بر روی آن امنیت ندارند رهایی یابیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با بیان اینکه دنیا با یک تحول عصری با تعبیر تحول دیجیتال روبرو است، تاکید کرد: این تحول دیجیتال در همه حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دولتها در حال شکل گیری است و شورای عالی فضای مجازی کشور به عنوان نقطه کانونی تصمیم گیری در حوزه فضای مجازی که با تدبیر مقام معظم رهبری با عضویت رؤسای سه قوای کشور، ۶ وزیر و ۸ عضو از خبرگان کشور و سایر مسئولان و سازمانهای فرهنگی تأسیس شده است، با درک اهمیت این تحول، در ابتدا تاکید بر زیرساختها با تصویب راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور دارد چرا که معتقدیم این تحول بایستی بر روی زیرساختهای ملی صورت گیرد.
دکتر فیروزآبادی افزود: منطق غالب این تحول، پلت فرمی است و منطق غالب تحول پلت فرمی، اجتماعی شدن همه پدیدهها و تعاملی شدن روابط و فرآیندها است بنابراین باید تمامی حوز ه ها به صورت متوازن مورد توجه قرارگیرد.
وی تاکید کرد: برهمین اساس در کنار شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، آموزش دیجیتال به دلیل همه گیری ویروس کرونا مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه پیشتر شاهد تحولات بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال حمل نقل و گردشگری در کشور بوده و فعالان صنایع دستی و گردشگری کشور در یک نظام جهانی در حال کسب و کار هستند، تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا در جهان پلت فرمهای آموزشی در اولویت قرار گرفته و بر همین اساس با پیگیری شورای عالی فضای مجازی کشور پلت فرم شاد بر روی زیرساخت ارتباطی کشورراه اندازی شد که امیدواریم در جلساتی که مرکز ملی فضای مجازی به صورت مشترک با ذی ربطان آن همچون وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر دستگاهها دارد شاهد شکل گیری کلاسهای مجازی بر روی آن باشیم.
وی درباره مواجهه شورای عالی فضای مجازی کشور با مسائل مختلف روز این حوزه، افزود: با افزایش پدیده فیشینگ در کشور نیز نسبت به اصلاح نظام پرداخت با فعالسازی رمز پویا اقدام شد که پروژه بسیار دشواری به دلیل فراگیری حسابهای بانکی میان آحاد کشور بود البته در بعضی از حوزههای فضای مجازی شاهد تاخر هستیم که این تأخیر در تمامی کشورها وجود دارد و همواره متولیان حوزه تحول دیجیتال و نهادهای حاکمیتی این مطالبه را از دستگاهها برای جبران آن داشته اند.
وی گفت: زمانی که صحبت از دولت الکترونیک میشود، منظور دولت به مثابه پلت فرم است که ما به دنبال تحقق آن هستیم و برهمین اساس در پروژه شاد سعی در راه اندازی پلت فرمی شد تا همه کسانی که در نظام آموزشی میخواهند مشارکت داشته باشند بتوانند در این پلت فرم فعالیت داشته باشند.
دکتر فیروزآبادی تاکید کرد: آنچه که مسلم است مقدمه پلت فرمها داشتن شبکه، دیتا سنتر و خدمات ابری است و شکلگیری شبکه اطلاعاتی و پیام رسانی که این مهم مورد توجه مرکز ملی فضای مجازی کشور بوده و با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامههای مختلفی ترسیم شده که براساس آن تا پایان دولت شاهد بازگشایی و تأسیس مراکز مشابهی همچون همین مرکز خواهیم بود. همراه اول پروژهای در همین راستا دارد که در حال اجرا بوده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز پروژه بزرگی دارد که تا مرداد ماه افتتاح خواهد شد.
وی افزود: دونوع خدمات ابری در دنیا وجود داردکه خدمات ابری موبایل و خدمات ابری برای توسعه کسب و کارهاست. خدمات ابری موبایل در حال حاضر توسط اپل، سامسونگ و هواوی ارائه شده و خدمات ابری کسب و کارها باعث جهش تولید در کسب و کارها میشود که با توجه به شعار امسال که سال «جهش تولید» است ما به دنبال این هستیم تا خدمات ابری ملی برای ذخیره و پردازش اطلاعات در کشور و توسعه نرم افزارهای کاربردی و سکوهای نرم افزاری ایجاد کنیم و امیدواریم با همت بخش خصوصی و اپراتورهای کشور به زودی شاهد افتتاح آن باشیم تا نیروی انسانی متخصص کشور بتواند از این فرصت برای توسعه و جهش تولید استفاده کرده تا کارگزار تحولات دیجیتال و عرضه انواع خدمات نه تنها در کشور که در خاورمیانه باشیم.
منبع: مهر
انتهای پیام/
دیدگاه شما