به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،«امضای کری تضمین است» این تیتری بود که روزنامه شرق به مدیرمسئولی «مهدی رحمانیان» در بحبوحه اجرای برجام و زمانی که کنگره آمریکا به طور موازی سعی در خنثی و بی خاصیت کردن برجام را داشت، روی پیشخوان روزنامه فروشی ها رفت. درواقع این تیتر روزنامه شرق بیشتر توجیه اقدامات ضد برجامی بود. در همین رابطه، مدیرمسئول شرق، در توضیحاتی در پاسخ به این سئوال که «با توجه به تیتر روزنامه شرق مبنیبر اینکه «امضای کری تضمین است» آیا فکر میکردید آمریکا از برجام خارج شود؟» مطرح کرد: «من فکر میکنم به عقل جن هم نمیرسید که آمریکا از برجام خارج شود یا اگر کسی این را پیشبینی میکرد، دیگر کسی فکرش را نمیکرد او از سازمان بهداشت جهانی یا از اجلاس پاریس خارج شود. آنقدر رفتار ترامپ غیرحرفهای است که در اجلاس گروه 7 امضا کرد و بعد امضای خود را پسگرفت. این فرد غیراستاندارد و نامتعادل است که بر راس یک کشور قدرتمند نشسته و رفتارهای اینچنینی نشان میدهد، قطعا کسی مسئول رفتارهای او نیست.»
این ادعای مدیر مسئول روزنامه اصلاح طلب درحالی است که در همان زمان بسیاری از منتقدان درباره عدم پایبندی آمریکا در برجام خصوصا رئیس جمهور بعدی این کشور هشدار داده بودند.
ماجرای جلسه «محمد جواد ظریف» با کارشناسان در حالی بود که «فواد ایزدی» کارشناس روابط بین الملل از ماجرای وعده انتخاباتی ترامپ در همین جلسه سخن گفت.
ایزدی بعدها در این باره سئوالی که از ظریف پرسید، توضیح می دهد: «سوال من این بود که برآورد کارشناسی این است که تا ۱۸ ماه آینده که موعد انتخابات ریاستجمهوری آمریکاست، اوباما به دلیل اینکه توافق در دولت خودش انجام شده به آن پایبند است و برجام مشکلی پیدا نمیکند. جواب آقای ظریف خیلی خوب است و میگوید: من به اندازه شما مطمئن نیستم اما در جمله بعدی، این جمله را خنثی میکند و میگوید: «طرف مقابل چارهای جز اجرای برجام ندارد».
وی می افزاید: «این تحلیل درستی نبود و معلوم شد چاره داشته و خارج شد. نظر ما هم همین بود زیرا همین دولت اوباما اعلام کرد از نظر حقوقی اجرای برجام الزام حقوقی ندارد. این دلواپسی ما بود ولی آقای ظریف میگفت او چارهای جز اجرا ندارد و اطمینان میدهم این اتفاق که آمریکا زیر میز مذاکره بزند، نمیافتد. اما معلوم شد دولت اوباما با این ذهنیت وارد برجام شده که هر وقت بخواهد چه خودش و چه دولت بعدی زیر میز توافق بزند. آن تحلیل اشتباه بود. زمانی هم که بحث و سوال مطرح میشد، خیلی جدی گرفته نمیشد.»
ماجرای مجادله ظریف با سناتور جوان آمریکایی
ظریف در نشست بررسی برجام در شورای راهبردی روابط خارجی با حضور کارشناسانی چون «فواد ایزدی» همین موضوع را مطرح کرد.
وی از ماجرای مجادله توییتری خود و «تام کاتن» سناتور آمریکایی بر سر این موضوع سخن گفت و در آخر به کنایه گفت تمام کسانی که این مناظره را دنبال می کردند با استدلالهای من به کاتن گفتند که «پولت را از دانشگاه هاروارد پست بگیر که خوب حقوق به تو یاد نداده اند. » این سناتور آمریکایی اعتقاد داشت که رئیس جمهور آینده آمریکا می تواند با یک امضا تحریم ها را برگرداند.
این مجادله میان طرفین زمانی آغاز شد که ظریف عصر روز نهم اردیبهشت، در یک نشست پرسش و پاسخ در دانشگاه نیویورک حضور پیدا کرد و در پاسخ به سوالی در مورد رفع تحریمها علیه ایران پس از توافق نهایی شش قدرت جهانی با ایران گفت: «وقتی ما به توافق برسیم و با دولتها آن را امضا کرده و از شورای امنیت هم مجوز آن را بگیریم، دیگر این قانون است و هیچکس حتی سناتور کاتن هم نمیتواند جلوی آن را بگیرد».
وزیر خارجه کشورمان افزوده بود که در آمریکا درس خوانده و با نظام حقوقی و سیاسی و دولتی آمریکا آشنا است و میداند وقتی دولت متعهد شد، دیگر نمیشود از آن گریخت و باید همکاری کرد.
همایشی که با پروپاگاندای شدید رسانهای روبرو شد
«دلواپسان» یا «دلواپسیسم» برچسبی سیاسی است که اصلاحطلبان و جناح طرفدار دولت حسن روحانی برای توصیف منتقدان مذاکرات هستهای و سیاستهای دولت روحانی به کار میبرند. این اصطلاح برگرفته از همایشی است که با نام «دلواپسیم: همایش بزرگ مخالفان توافق با آمریکا» گروهی از مخالفان توافق هستهای ژنو برگزار کرده بودند. عنوان دیگر این همایش «گردهمایی بزرگ منتقدین توافق ضعیف» بود. استفاده از این واژه برای برچسب زدن به طیف متنوع منتقدین دولت و هجمه به آنها مورد انتقاد مخالفان قرار گرفتهاست.
کارشناسان سیاسی و بین الملل در این همایش مطرح می کردند که دلواپس مذاکره و برآیند آن هستیم چراکه طرف مقابل عهد شکن است.
در همین رابطه، « نقوی حسینی» نماینده ادوار گذشته مجلس با بیان اینکه ما به تیم مذاکره کننده شک و تردید نداریم گفت: ما بر سر مذاکره اجماع داریم و همه معتقدیم که موضوع باید از طریق مذاکره حل شود زیرا ملت ما تسلیم تهدید ، تحریم و فشار نمی شود و باید با ملت ما با منطق و گفتگو صحبت شود.
نقوی افزود: مذاکره داد و ستد است و ما دلواپسیم که چه می دهیم و چه می ستانیم و توازن بین این داد و ستدها مهم است. این موضوعی ملی است و جناحی ، گروهی ، دسته ای و حزبی نیست و کسی به مذاکرات نگاه سیاسی ندارد بلکه همه گروهها اجماع دارند که از تیم مذاکره کننده حمایت شود و این تیم باید هوشمند حرکت و به دغدغه ها و منویات مقام معظم رهبری توجه کند تا به هدف برسیم.
روزنامه شرق نقش محوری در هجمه علیه منتقدان داشته و خصوصا به طور کاملا سیاسی و جناحی منتقدان برجام را با برچسب دلواپس مورد هجمه قرار داد. حالا مدیرمسئول آن روبروی رسانه می نشیند و از اینکه حتی عقل جن هم به خروج آمریکا از برجام نمی رسید، سخن می گوید تا نسبت به اقدامات گذشته این جریان سیاسی ذهن افکارعمومی را منحرف سازد و به توجیه اقدام گذشته رسانه های این جریان در ایجاد اعتماد نسبت به طرف غربی بپردازد.
با این حال اینگونه توجیه کردن از سوی یک فرد رسانه ای که اطلاعات زیادی روزانه دریافت و رصد می کند، بیشتر از اینکه معقول جلوه دهد فرار به جلو و به زبان عامیه خود را به کوچه علی چپ زدن است. این روزها اصلاح طلبان تلاش زیادی می کنند که عملکرد گذشته خود در حمایت از دولت و برجام و ... را کتمان کنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما