به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، این کلاس به همت کمیته آموزش فدراسیون فوتبال در مجموعه ورزشی راه آهن برگزار می شود و حضور چند ستاره سابق فوتبال ایران برای آن جذابیت مطبوعاتی ایجاد کرده است. البته در نهایت، در فصل تربیت مربی ها، آنها می آموزند که چندان به سرمایه دوران بازیگری اکتفا نکنند.
امروز، خبرنگار "ورزش سه" سری به این کلاس زده ؛ با این گزارش همراه باشید:
*همه شما مربی هستید
احمد سنجری استاد کلاس، بازیکن سابق تیم هما است که در سال 1984عضو تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا بوده است. او که سابقه کار در تیم های مختلف و البته یک صعود به لیگ برتر با مس رفسنجان را در کارنامه دارد، در ابتدای کلاس رو به شاگردان می گوید:« از نظر من همه آقایان که اینجا حضور دارند مربی هستند؛ ما فقط اینجا کمک می کنیم که پیشرفت حاصل شود. هر شاگرد باید سه بار امتحان کوچینگ بدهد. کوچینگ اول را همه انجام داده اند و کوچینگ های دوم و سوم ارزیابی ما از برداشت شما از کلاس هاست. بعد از آن دیگر ما هیچ صحبتی انجام نمی دهیم و آقایان باید بصورت عملی خودشان کار کوچینگ را انجام دهند. هر کدام از بچه ها روش کوچینگشان و حتی ایستادنشان متفاوت خواهد بود. کوچینگ های شما ارزیابی می شوند و اگر کسی بتواند دو کوچینگ را با موفقیت سپری کند، این دوره را می گذراند. البته بحث تجدید شدن مربوط به کلاس های تئوری هم وجود دارد. ما دو بخش تئوری داریم، یکی جنرال که مربوط به تغذیه، روانشناسی و آسیب شناسی است و دیگری هم تخصصی که مربوط به فوتبال. همه آقایان برای کوچینگ اصلی آماده شده اند.
سنجری سپس به حاضران تذکر داد که نظم را در حضور در کلاس رعایت کنند. او گفت: یک موضوع دیگر هم مربوط به بچه هایی است که دیر می آیند و زود می روند، این دوستان خودشان مطالب را از دست می دهند. این کلاس ها برای خود من مثل بقیه یک درس، یک نگاه جدید و یک کار جدید است؛ چرا که هیچ کاری مثل کارهای قبلی نیست. بر این اساس هرکسی که بیشتر بیاید و بیشتر وقت بگذارد و جزوه ها را کامل تر بخواند، موفق تر خواهد بود. اگر می خواهید موفق شوید باید بیشتر وقت بگذارید.»
حواشی کلاس تغذیه
کلاس تغذیه بعد از حرف های احمد سنجری با حضور دکتر محمدرضا کردی استاد تغذیه آغاز شد. نور کلاس را به دلیل پخش پروجکشن خاموش کردند و همه توجهات به استاد و مسایل مهمی که روی پرده وجود داشت بود که ناگهان در کلاس باز شد.
ابتدا نور زیادی به داخل کلاس وارد شد و همه توجهات را به خود جلب کرد. ناگهان مردی چرخ زنان آمد و مثل شخصیت های جادویی فیلم های فانتزی وسط کلاس و مقابل چشم همه شروع به چرخ زدن کرد. این مرد که بی هوا و بی توجه به تمامی قوانین دست و پا گیر زندگی آن وسط کلاس ایستاده می چرخید کسی نبود به جز «ابرام چرخی» معروف. ابرام چرخی زد و خیلی زود با توصیه علی کریمی که از او خواست:« برود بیرون توی سایه بنشیند تا برنزه نشود...» از کلاس خارج شد.
شوخی باکاظمیان و منصوریان
بحث مهمی در کلاس تغذیه امروز مربی گری B آسیا وجود داشت و آن استفاده از مکمل ها بود. دکتر کردی استاد این کلاس، در این باره مباحث جالبی را مطرح کرد؛ از جمله این که می توان با غذاهای طبیعی نیز انرژی لازم بدن را تامین کرد. کردی حتی در این رابطه مثالی زد و گفت:« آقای منصوریان زمانی که فوتبال بازی می کرد به دنبال رسیدن به حجم عضلانی بالا(هایپرفیت) بود و همه دیدند که ایشان بعد از اضافه کردن حجم عضلانی فوتبالش افت کرد.»
با گفتن این حرف حاضران در کلاس با جواد کاظمیان حسابی شوخی کردند و به او کنایه می زدند که به خاطر حجم آوردن در فوتبال افت کرده است. البته کاظمیان هم جواب رفقایش سر کلاس را داد:« هیکل من فیت است.»
بیشترین شوخی را سر کلاس با جواد کاظمیان، علی کریمی می کرد که به همراه محسن خلیلی جزو شلوغ های کلاس بود، برعکس کسانی مثل فرزاد آشوبی، حسین پاشایی، کاظم برجلو، ابراهیم شکوری و... در دسته شاگردان ساکت کلاس بودند. محسن بیاتی نیا که در حال حاضر مربی تیم فوتبال راه آهن است، بیش از بقیه حواسش به دروسی بود که از سوی استاد تدریس می شد و سوال های تخصصی مطرح می کرد.
دربحث تغذیه نیز استاد از اهمیت نوع و کیفیت غذا و این موضوع که هر ورزشکار شرایط خاصی دارد، صحبت کرد. استاد درباره این که هر ورزشکاری ویژگی های ژنتیکی و روحی و روانی مخصوص به خودش را دارد مثالی از رسول خادم رئیس کنونی فدراسیون کشتی و قهرمان سابق کشتی جهان زد. او گفت:« رسول خادم در زمانی که کشتی می گرفت عادت داشت که حتما قبل از مسابقات آبگوشت بخورد. می گفتند اگر او آبگوشت نخورد، دیگر نمی تواند با تمام قدرت کشتی بگیرد.
کلاس امروز در دوره بی آسیا، با این بحث جذاب به اتمام رسید؛ درحالیکه دو گانه مربیان جوان – بازیکنان پابه سن گذاشته که اتفاقا به روزتر و خوش تیپ تر و جذاب تر از نسل های قبلی هستند، برای مربی شدن احتیاج به چیزهای دیگری هم دارند. تجربه ها و دانشی که برای کسب آن باید زحمت بکشند که به گفته بزرگی نه هر آنکه سر بتراشد قلندری داند!
*امید ذاکری نیا
دیدگاه شما