به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،به نقل از مشرق، خُوان زارات از نویسندگان کتاب مهم «تأمین منافع آمریکا: عصر جدیدی از قدرت اقتصادی» در روزهای گذشته میزبان چند تن از مقامات ارشد دولت ترامپ در بنیاد دفاع از دموکراسی بود. حضور این مقامات و سخنان آنها به گونهای بود که نه یک پرسش و پاسخ، بلکه نوعی جلسه مشورتی با کارشناسان بنیاد با هدف تنظیم راهبردهای واشینگتن در قبال مسائل جاری و تدوین سیاستهایی برای آینده روابط غرب با جهان بود.
جالب اینکه از میان همه محورهای قابل بحث، خوان به دلیل علقه مطالعاتی خود ابتدا از ایران آغاز میکند و از پمپئو میپرسد: «چرا سخنرانی ترامپ و این تغییر سیاست، ضروری بود؟» از پرسش زارات مشخص است که او خود با این تغییر سیاست و سختگیری بر ایران موافق است و کیست که نداند او خود از مشوقان ترامپ در این زمینه بوده است.
واشینگتن چرا از ایران ناراضی است؟
پمپئو پاسخ میدهد پیش از این بیش از حد بر توافق هستهای تمرکز شده بود و کار خوبی که رئیسجمهور ترامپ انجام داد، این بود که همه تهدیدات ایران را در نظر گرفت، نه فقط اشاعه هستهای. رئیس سیا سپس لیست بلندوبالایی از این اصطلاحاً تهدیدها را برشمرد:
- «حزب الله لبنان که تهدیدی هم برای لبنان و هم برای اسرائیل است» (!!!)
- «شبه نظامیان شیعه... حتی در شمال عراق و تهدیدی که برای نیروهای آمریکایی ایجاد کردهاند. همین هفته پیش یک حادثه داشتیم.»
- «برنامه موشکی»،
- «تلاشهای سایبری»،
مایک پمپئو اینها را «قانونشکنی» میداند و میگوید این سرپیچیها منجر به «آشفتگیای در بسیاری از نواحی خاورمیانه شده که ما را مثل یک باتلاق درون خود کشیده و درگیر کرده است».
دانلود متن کامل گفتگوی مایک پامپئو و خوان زارات در مورد راهبرد دولت ترامپ در قبال ایران، کره شمالی و ...
ایران حامی تروریسم و ... مرتبط با القاعده؟!
«خوان زارات» نمیتواند انکار کند که از سخنان ترامپ در مورد روابط ایران با القاعده و طالبان تعجب کرده است. بنابر این از رئیس سیا میپرسد اطلاعاتی در این زمینه ارائه کند. پمپئو میگوید در روزهای آینده برخی پروندههای مرتبط با این مسأله را به ملاحظه عموم خواهد رساند اما برای اینکه مخاطبان متوجه دست خالی او نشوند، ادامه داد «حداقل این هست که ایران و القاعده با هم توافق کردهاند برای هم شر درست نکنند زیرا غرب برای آنها تهدیدی به مراتب بزرگتر از جنگ میان خودشان به دلایل ایدئولوژیک است.»
رئیس سیا گفت از زوایه اطلاعاتی در این تحلیل با رئیسجمهور آمریکا به اشتراک نظر رسیدهایم که ترامپ روابط خارجی آمریکا را نه فقط با ایران، بلکه با کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و اسرائیل تغییر دهد تا «تهدیدهای واقعی علیه ایالات متحده» را در یک رویکرد جامع از بین ببرد. وی برای تحریک امارات و عربستان به مشارکت در این طرح، مدعی شد تهران تلاشهایی برای شلیک موشک به سمت این دو کشور داشته است.
چرا ترامپ برجام را پاره نکرد؟
مایک پمپئو ابایی ندارد از اینکه بگوید آمریکا در برجام، بُرد کرد. او میگوید «برجام ما را تا حدودی در جایگاه بهتری برای بازرسی ایران قرار داد» در حالی که «ایرانیان به مزایای اقتصادی،آن گونه که انتظار داشتند نرسیدند». البته او اضافه میکند آمریکا هنوز در پی ابزارهای بیشتری برای راستیآزمایی است تا خیالش راحت شود تهران در «فعالیتهای موشکی، تلاش برای تسلیح تجهیزات نظامی و اصلاً خود برنامه هستهای» راه گریزی برای دستیابی به سلاح هستهای ندارد و به یک کره شمالی دیگر تبدیل نمیشود. برای رسیدن به این هدف، پمپئو مدعی شد ترامپ همه منابع لازم و اختیارات حقوقی را به دستگاهها داده است.
مهمان عالیرتبه بنیاد دفاع از دموکراسی در مورد تبادلات هستهای ایران و کره شمالی با تردید سخن راند اما تأکید کرد «پیوندهای عمیقی میان دو دولت در حوزه تسلیحات متعارف وجود دارد» و فناوریهایی در زمینه موشکی و تسلیح تجهیزات نظامی رد و بدل میشود. از سخنان پمپئو مشخص میشود موافقشدن ترامپ با برجام بدین معنا بود که آمریکا آن را به عنوان پلهای برای اعمال فشارهای بیشتر علیه ایران از دست ندهد.
آیا ترامپ، فقط سپاه را تحت فشار قرار میدهد؟
رئیس سیا صراحتاً بیان کرد «رئیسجمهور از همه دستگاهها خواست یک طرح جامع برای مقابله با نیروی قدس، سپاه پاسداران به طور کل و خودِ رژیم ایران ارائه کنیم». او گفت «برنامه هستهای به کنار، ما قصد تمرکز بر مقابله با اقدامات غیرهستهای را داریم.»
راهبرد و برنامه عملیاتی واشینگتن برای مقابله با ایران چیست؟
پمپئو در پاسخ به این سؤال گفت ایران برای پیگیری فعالیتهای اصطلاحاً «ماجراجویانه» خود نیاز شدیدی به منابع مالی ندارد بنابر این عمده تمرکز راهبردیِ واشینگتن بر افزایش هزینه اقدامات ایران است. وی ادامه داد صرفاً به بخشی از این برنامهها اشاره میکند:
- ارگانهای اطلاعاتی آمریکا باید همه تلاش خود را برای ارائه اطلاعات دقیق برای یافتن نقاط ضعف کلیدی ایران انجام دهند و آن را در اختیار دولت آمریکا، «شُرکای واشینگتن» در منطقه یعنی فرانسه و آلمان و بریتانیا و متحدان منطقهایاش به ویژه عربستان و امارات قرار دهند. یکی از این موارد، پیداکردن شرکتهایی است که در مالکیت نیروی قدس یا سپاه است یا در آن سهام دارند.
- وزارت خزانهداری مسئولیت دارد اقداماتی را انجام دهد که ریسک سرمایهگذاری در ایران را بالا ببرد. او گفت هماکنون نیز تا حدودی به همین وضعیت در مورد سرمایهگذاری رسیدهایم اما «حتی باید آن را دشوارتر سازیم».
نظر اروپاییان در مورد برجام تا حدودی با ترامپ تفاوت داشت، اما در مورد مسائل غیرهستهای...
پمپئو در پاسخ به این سؤال که دولت ترامپ تا چه حد از همکاری اروپاییان در راهبرد جدید مطمئن است، بار دیگر تأکید کرد «تهدید هستهای را بگذاریم کنار. در آن مورد که اجماع فوقالعادهای وجود دارد که ایران نباید به توانمندی تسلیحاتی در آن زمینه برسد» اما علاوه بر آن سخنرانی ترامپ به فشار بر ایران در حوزههای غیرهستهای تمرکز دارد و «من نشنیدم حتی یکی از متحدان ما هسته اصلی سخنرانی ترامپ را انکار کند مبنی بر اینکه رفتار ایران تهدیدی نه فقط برای ایالات متحده بلکه برای غرب است». وی اضافه کرد برخی اروپاییان در جلسات خصوصی از او خواستهاند در مورد ایران، اطلاعات خود را به اشتراک بگذاریم.
جمعبندی
هدف جدید آمریکا هر روز بیش از پیش مشخص میشود: فشار بر ایران، همه اقتصاد و سیاست ایران، برای جداسازی مردم از حکومت، سپس تضعیف هر دو و وادارکردن هر دو به همراهی با سیاستهای غرب. باطلالسحر قدرتمندِ این هدف جدید، اتحاد مردم با حکومت است. لازمه این اتحاد، دو امر است: کسب رضایت عمومی توسط حکومت و واقعبینی مردم نسبت به مسائل پیشِ رو. آگاهیبخشی در این زمینه وظیفه همه ما است، آگاهیبخشی به مسئولان و مردم. در این صورت همه آنچه مقامات غربی وعدهاش را میدهند، چون نقشی بر آب بیاثر خواهد بود و پوچی آن روشن میشود.
منبع
http://www.defenddemocracy.org/events/fdds-national-security-summit
دیدگاه شما