به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،یوسف کاکاوند ظهر امروز به مناسبت روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران با بیان اینکه استان همدان با 190 هزار و 491 کیلومترمربع وسعت 1.18 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است اظهار داشت: آن گونه که باید به مسئله خاک توجه جدی نشده و قسمت اعظم محصولات کشاورزی تولیدی در دنیا در کشورهای پیشرفته انجام میشود.
وی بیان کرد: درصد خاک در کشور ما بیشتر است اما تولید محصولات کشاورزی کمتری داریم و این نشان از عدم توجه به ظرفیت خاک است و فعالیت خاصی در زمینه توسعه پایدار کشاورزی انجام نشده است.
معاون مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه امسال سال جهانی خاک آغاز شده است افزود: به خاک به اندازه آب و هوا توجه نمیشود و متأسفانه به نیازهای فعلی و آینده کشور توجه نشده است.
کاکاوند با بیان اینکه یکی از راهکارها برای حفاظت خاک این است که نتایج و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاکها را باید شناخت، افزود: ثبات و وجود ما به خاک بستگی دارد و عواملی که باعث تثبیت خاک میشود را خود ما از بین میبریم.
وی با بیان اینکه فلسفه وجودی همه از خاک است، تصریح کرد: کودهای مختلفی برای خاک نیاز است ولی استفاده بیرویه از کود باعث از بین رفتن خاک میشود.
معاون مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه تصریح کرد: چندین میلیون هکتار خاک زیر تردد بی رویه ماشینآلات کشاورزی از بین میرود ضمن اینکه استفاده مستمر از ماشینآلات باعث فشرده شدن خاک میشود.
وی با بیان اینکه خاک به عنوان یک موجود زنده و بستر مهم برای تمام تولیدات توانایی زیادی دارد، گفت: برای نگهداری خاک نباید پوشش خاک را از بین ببریم، یکی از مهمترین عوامل فرسایش خاکی و بادی است.
کاکاوند با تأکید بر اینکه باید کشت در اراضی شیبدار را محدود کنیم و شخمها در راستای شیب نباشد گفت: برای حفاظت از خاک باید از انتقال آبهای آلوده به اراضی و از تردد ماشینآلات کشاورزی خودداری کنیم، در صورت استفاده درست از بستر آب و خاک شاید کمترین آسیب به خاک وارد شود.
معاون مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سالانه 42 میلیون مترمکعب آب در بخش آب و خاک صرفهجویی میشود گفت: سالانه 8487 هکتار از اراضی همدان باید به سیستم آبیاری نوین مجهز شوند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما