16. آذر 1396 - 22:10   |   کد مطلب: 5848
تالار قرآن همدان که پس از ۸ سال با هزینه میلیاردی در بلوار ارم همدان احداث شد گویا فقط در نام‌گذاری به‌نام "قرآن" است و به سبب جانمایی نامناسب و واگذاری مدیریت آن به افراد غیرمتخصص استفاده چندانی برای فعالیت‌های قرآنی از آن نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، کم نیست تعداد مجموعه‌ها و پروژه‌های مختلف که در سطح شهر همدان بدون در نظر گرفتن جانمایی مناسب احداث شد و به‌جز صرف هزینه عایدی آنچنانی برای شهروند به ارمغان نیاورد چندی قبل در گزارشی تحت عنوان "ورزشگاهی مدرن که در حسرت بازی رسمی فرسوده می‌شود" به حال و روز ورزشگاه شهید مفتح پرداختیم که به سبب دوردستی استفاده چندانی از آن نمی شود.

یکی دیگر از این پروژه‌ها که با صرف هزینه میلیاردی در همدان ساخته شد و البته نیمه‌کاره پس از 8 سال به بهره‌برداری رسید" تالار قرآن " همدان بود پروژه‌ای که ظاهرا فقط نام قرآن بر آن نهاده شده است و بنا به اظاهرات فعالان قرآنی شهر همدان به سبب جانمایی نامناسب، عدم تکمیل آن و نیز واگذاری مدیریت آن به نهادی غیر تخصصی، خدمت و یا کمکی به ترویج فرهنگ قرآنی همدان نکرده است.

برخی می‌گویند این پروژه منطقی و عقلانی نیست

رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه مجموعه تالار قرآن شهر همدان مصوبه شورای دور دوم بوده است گفت: اعضای شورای شهر در آن زمان پیش‌بینی کرده بودند تا سالنی مشابه سالن اجلاس سران تهران را در غرب کشور نیز ایجاد و راه‌اندازی کنند.

علی رحیمی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در واقع این طرح در صورت اجرا خود نیز موجب رونق گردشگری و اقتصاد همدان می‌شود و موضوع موردبحث پوشش سقف این تالار است که هزینه‌های زیادی را طلب می‌کند.

وی تصریح کرد: هر کاری باید در شرایط و زمان خود سنجیده شود و اکنون نمی‌توانیم بگوییم که این پروژه اشتباه بوده است و در زمان خود این پروژه مناسب سنجیده شد ولی اکنون برخی می‌گویند که این پروژه منطقی و عقلانی نیست.

عضو شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه قرار بود تا این مجموعه تالار قرآن و همایش‌ها باشد اظهار داشت: بهره‌برداری چندگانه از این تالار مدنظر قرار گرفته چراکه با وجود مشکلات زمین در شهرداری همدان باید از این مجموعه به صورت چندگانه بهره‌برداری شود.

پوشش گنبد سازه بلاتکلیف باقی مانده و نیازمند بودجه چندین میلیاردی است

رحیمی‌فر با اشاره به اینکه اکنون پوشش گنبد سازه بلاتکلیف باقی مانده است عنوان کرد: شورای شهر همدان به این نتیجه رسید که این موضوع به دلیل تخصصی بودن باید به شهردار تفویض شود تا شهردار از مشاور دارای صلاحیت برای رفع مسئله پوشش گنبد این مجموعه استفاده کند.

وی تصریح کرد: به نظر می رسد شهرداری نیز در این زمینه کارهایی را انجام داده ولی مطالعات خود را به شورا ارائه نداده‌اند و آخرین خبری که من دارم این است که پوشش گنبد نیازمند بودجه چندین میلیارد تومانی است که برای این موضوع پیشنهادات مختلفی از جمله پوشش با کامپوزیت آلومینیومی برای گنبد در نظر گرفته شده است. البته نیمه تمام ماندن پروژه ها ضرری است که متوجه مردم می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: اعتقاد من این است که در همدان پروژه‌های مشکل سازتر از این پروژه نیز بسیار است که نمونه آن برج‌ها و غیره است که از نظر جانمایی مشکل دارند.

رحیمی‌فر با بیان اینکه این پروژه سال‌ها پیش کلید خورده و بعد از اتمام باید 30 سال خدمات ارائه دهد گفت: متاسفانه اجرای این پروژه خیلی طولانی شد و به طور معمولی بسیاری از پروژه‌هایی که تعریف می‌شود 3 ساله یا نهایتا 56 ماهه به اتمام می‌رسد.

مدیریت تالار قرآن همدان به افراد غیرمتخصص واگذار شده است

رئیس اداره برنامه ریزی امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی همدان با بیان اینکه از تالار قرآن استفاده مناسبی نمی‌شود، گفت: از این مجموعه می‌توان بهتر استفاده کرد، اما به دلیل وجود افراد غیر متخصص، آن‌طور که باید و شاید مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

غلامرضا فرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: ابتدا در جلساتی که برای هماهنگی چگونگی استفاده از تالار قرآن گذاشته شد، قرار بود این مکان برای کارهای تخصصی مانند پژوهش‌های قرآنی و کتابخانه تخصصی قرآنی مورد استفاده قرار گیرد، اما این موضوع محقق نشد.

وی تصریح کرد: افرادی که مدیریت تالار قرآن همدان را برعهده دارند، تخصص لازم را در امور قرآنی ندارند و بهتر است که این مجموعه بزرگ به صورت هیأت امنایی اداره شود تا بازدهی مناسب را داشته باشد.

مدیر امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان تصریح کرد: متأسفانه به بهانه هزینه‌بر بودن تأسیسات، مدیریت آن به معاونت فرهنگی شهرداری سپرده شده در‌حالی‌که این افراد تخصص لازم در امور قرآنی را نداشته و نمی‌توانند برنامه‌ریزی درستی برای آن داشته باشند و حتی مدیر داخلی مجموعه تالار قرآن نیز فردی غیر متخصص و فارغ‌التحصیل رشته مهندسی است.

فرهادی با بیان اینکه تعدادی کلاس روخوانی و روان‌خوانی در این مکان برپا شده، بیان کرد: به دلیل دوری مسافت، استقبال زیادی از این کلاس‌ها نشده زیرا حتی کلاس‌های مرکز شهر با استقبال خوبی روبرو نمی‌شود، چه رسد که افراد بخواهند مسیر دوری را برای حضور در کلاس قرآن بپیمایند.

وی با بیان اینکه جانمایی این مکان از ابتدا درست نبوده و استفاده مناسب از آن نمی‌شود، اعلام کرد: در حال حاضر بهتر است از تالار قرآن برای برگزاری دوره‌های آموزشی مانند تربیت مربی قرآن، تربیت مدرس و شناسایی استعدادهای قرآنی استفاده کرد.

فرهادی با اشاره به سایر مشکلات تالار قرآن گفت: یکی دوبار جلسات و برنامه‌هایی را در این مکان داشته‌ایم، اما برای هر بار برگزاری باید دردسر زیادی را برای هماهنگ کردن سالن متحمل شده و نامه‌نگاری‌های بسیاری انجام دهیم و به همین دلیل ترجیح می‌دهیم از ظرفیت داخلی و مؤسسات قرآنی برای برگزاری برنامه‌ها استفاده کنیم.

وی اعلام کرد: از طرف دیگر اگر قرار باشد کلاس‌های قرآنی در این مجموعه برگزار شود باید وسیله ایاب و ذهاب برای آن در نظر گرفته شده و در ساعت‌های مشخص فعالان قرآنی را حمل و نقل کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم درباره جانمایی و احداث تالار قرآن همدان در منطقه گردشگری و تفریحی بلوار ارم همدان دیگر کار از کار گذشته و غلط یا درست این بنا در آن مکان با هزینه قریب به 15 میلیارد تومان احداث شده است اما به‌نظر می‌رسد برای استفاده بهینه از این مکان به‌ویژه برای ترویج و آموزش فرهنگ قرآنی بهتر است اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری مدیریت این مجموعه را به افرادی متخصص در امور قرآنی بسپارند تا از احداث این بنا بیش از این احساس خسران نشود.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار