4. دى 1396 - 23:27   |   کد مطلب: 6007
نماینده کاشمر با انتقاد از کم‌توجهی به موضوع رژیم حقوقی دریای خزر خواستار پیگیری وزارت خارجه و رییس‌جمهور در این موضوع شد.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، بهروز بنیادی در گفتگو با کاشمربصیر اظهار داشت: در زمانی که شوروی به عنوان کشوری یکپارچه وجود داشت با توجه به مرزهای آبی ایران در خزر، سهم زیادی از دریای خزر به کشور ما تعلق داشت ولی بعد از فروپاشی شوروی هم اکنون چند کشور دیگر همچون ترکمنستان، آذربایجان، روسیه و... هم وارد شده‌اند و آن‌ها به دنبال این هستند که تمام کشور‌ها سهم بالسویه‌ای از منافع خزر داشته باشند و از منابع این دریا، چه منابع نفتی و چه منابع شیلات آن به طور مساوی بهره‌برداری کنند.

نماینده کاشمر ادامه داد: در این شرایط ممکن است کشور ما متضرر شود چرا که کشورهای دیگر در این حد حقشان نیست به ویژه آن‌که در گذشته قانون دیگری حکمفرما بوده است و اکنون هم باید به گونه‌ای توافق شود که حق ایران در این دریا ضایع نشود.

وی تأکید کرد: این موضوع سال‌هاست که ادامه دارد و علی‌رغم جلساتی که سران این کشورها با یکدیگر داشته‌اند اما هنوز در موضوع رژیم حقوقی دریای خزر به نتیجه نرسیده‌اند.

بنیادی افزود: موضوع دیگری که در بحث دریای خزر مطرح است این که هیچ کشوری نباید از این دریا به عنوان پایگاه نظامی استفاده کند اما در اخباری که کم و بیش به گوش می‌رسد به نظر می‌رسد روسیه در حال ایجاد یک پایگاه نظامی در این دریا است که این موضوع نیز با معاهدات قبلی ناسازگار می‌باشد و لذا باید مد نظر مسئولان ما باشد چرا که برای ما حیاتی است.

نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگری که در بحث دریای خزر برای ما اهمیت دارد محیط زیست این دریا است به ویژه آن‌که کشور ما در قسمت جنوبی دریای خزر واقع شده و در حقیقت بخش عمیق دریای خزر در حاشیه کشور ایران قرار گرفته است در صورتی که سواحل سایر کشورهای حاشیه خزر که در قسمت شمال و اطراف دیگر این دریا قرار دارند عمق چندانی ندارد.

وی ادامه داد: از آنجا که بیشترین عمق دریای خزر مربوط به کشور ما است لذ بسیاری از زباله‌های سواحل سایر کشورها و همچنین پسماند‌های کارخانه‌های ساحلی این کشورها به قسمتی که عمق بیشتری دارد یعنی به حاشیه‌ای که مربوط به کشور ما است می‌آید و رسوب می‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: هم اکنون این مباحث مطرح شده و گزارش آن هم وجود دارد که بسیاری از ماهی‌های شمال کشور ما دچار آلودگی شده و مواد سمی بالایی دارند و این به خاطر همان پسماندهایی است که از سایر کشورها به سواحل ما سرازیر می‌شود.

وی افزود: بر این اساس موضوع حفاظت از محیط زیست خزر از مباحث مهمی است که باید کشور ما در تعامل با سایر کشورهای همسایه بر روی آن تمرکز کند و این اجازه را ندهیم که سهم ما در دریای خزر دچار آلودگی‌هایی شود که دیگر نتوانیم از شیلات این دریا هیچ استفاده بکنیم.

نماینده کاشمر خاطرنشان کرد: این مسائل از مواردی هستند که موجب نگرانی است و امیدواریم در پروتکل نهایی که با حضور سران به تصویب می‌رسد با پیگیری وزیر خارجه و همچنین رییس جمهور تمهیداتی اندیشیده شود که ما از این آسیب‌ها مصون باشیم در غیر این صورت مشخص نیست آینده دریای خزر ما چه شود.

بنیادی در مورد نقش مجلس در پیگیری این موضوع اظهار داشت: بر طبق قانون اساسی معاهدات بین‌المللی باید در مجلس مطرح و تصویب شود و لذا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این موضوع را پیگیری خواهد کرد ضمن اینکه وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی نیز پیگیر موضوع رژیم حقوقی دریای خزر هستند و بنده هم در نطق اخیر خود در مجلس این موضوع را گوشزد کردم تا تلنگری برای مسئولان مربوطه باشد چرا که گاهی اوقات اشتغال به سایر موضوعات مانند مسائلی که با عربستان داریم ممکن است حواس ما را از سایر موضوع‌های مهم مانند رژیم حقوقی دریای خزر پرت کند.

انتهای پیام

دیدگاه شما

آخرین اخبار