16. دى 1396 - 18:46   |   کد مطلب: 6159
بررسی خط و خطوط پیام ها و توئیت های مسئولان و کارشناسان آمریکایی و اروپایی و اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران به وضوح مقدمه چینی برای ایجاد آشوب، دخالت و بهره برداری آنان از اغتشاشات اخیر را به اثبات می‌رساند.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، به نقل از دیار آفتاب؛ مردم ایران در روزهای اخیر شاهد تجمعات و اعتراضات پراکنده ای بودند که ابتدا در اعتراض به گرانی و نامناسب بودن وضعیت معیشتی و ناکارآمد بودن دولت در بهبود اوضاع اقتصادی در برخی از شهرها توسط مردم صورت گرفت. 

این اعتراضات زمینه مناسبی برای نفوذ عناصر فرصت طلب به میان مردم را فراهم کرد به گونه ای که در اعتراضات، شعارها رنگ و بوی سیاسی  به خود گرفت و حتی مردم معترض را متعجب کرد.

در همان ساعات اولیه اعتراضات، بدنه معترض مردم راه خود را جدا کردند و اعلام کردند که آنها تنها به مشکلات اقتصادی معترض هستند.

در این میان کشورهای غربی، عربی و عبری که مدت ها پیش منتظر جرقه ای در درون کشور بودند این بار نیز همانند اتفاقات ۸۸ در حمایت از شورشیان وارد میدان شدند و با توئیت هایی در حمایت از اغتشاش گران آتش این اعتراضات را بیشتر کردند.

گاردین: دشمنان ایران مثل پرنده شکاری در آسمان آن در چرخشند

گاردین، روزنامه انگلیسی در خصوص اغتشاشات اخیر، دشمنان و رقبای ایران را به لاشخورهایی تشبیه کرد که در آسمان بالای سر ایران در چرخشند اما در عین حال به آنان هشدار داد که مراقب آرزوی خود باشند.

یکی از اولین افرادی که شتابزده از اغتشاشات ایران حمایت کرد و نقش پررنگ خود در ارسال لیدرهای آشوب به ایران را علنی کرد، مریم رجوی سردسته گروهک تروریستی منافقین بود.

وی  در ویدئویی توئیتری به آشوب در ایران دعوت کرد.

هشتک #تظاهرات_سراسری در اولین ساعات ابتدایی آغاز آشوب، زیرنویس تمام توئیت های حامیان خارج نشین اغتشاشات در ایران شد.

ترامپ نیز طبق رسم همیشگی رؤسای جمهور آمریکا در پیامی حمایت خود از آشوبگران را توئیت کرد.

او در توئیتی نوشت: کل جهان می داند که «مردم خوب ایران» می خواهند تغییر کنند به جز قدرت نظامی وسیع ایالات متحده، مردم ایران، همان چیزی است که رهبرانشان از آن بیشتر ترس دارند.

این در حالیست که جهان از ابتدای نشستن وی بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا، بارها شاهد بی احترامی او به کشور و ملت ایران بوده اند،از ممنوع کردن ورود ایرانیان به آمریکا تا تروریست خواندن آنها. این مسئله از دید فعالان اجتماعی نیز پنهان نماند.

تا جایی که مجری سابق صدای آمریکا خطاب به ترامپ نوشت: همین «مردم خوب ایران» توسط قانون شما از سفر به آمریکا منع شده‌اند؛ زیرا آنها را مصداق تروریست می دانید.

ترامپ همچنین در پیام های بعدی خود، با پیش کشیدن پروژه نقض حقوق بشر در ایران، ضمن حمایت از اغتشاشگران اعلام کرد که آمریکا مراقب نقض حقوق بشر در ایران است.

این در حالیست که با مرور اخبار اغتشاشات در چند روز اخیر، اقدامات خرابکارانه و ضدحقوق بشری معترضان به شدت به چشم می خورد. تا جایی که با انتشار اخباری مبنی بر جنایت شورشی ها و کشته شدن سه خانواده سه نفره در شهرستان درورد توسط شورشیان، مردم ایران این افراد را داعشی وطنی خواندند.

«نقض حقوق بشر»، کلیدواژه غرب در حمایت از اغتشاشات ایران

این حمایت به نظر می رسد قطعه ای دیگر از پازل آمریکا برای تسلط بر ایران باشد چراکه پیش از این «برایان هوک» مشاور سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا در نامه‌ای به «رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور تأکید کرده است: ما باید در روابط ایالات متحده با چین، روسیه، کره شمالی و ایران، حقوق بشر را مسئله‌ای مهم تلقی کنیم. فشار به این رژیم‌ها در زمینه حقوق بشر، راهی برای اعمال هزینه، تحمیل فشار متقابل و به دست گرفتن ابتکار راهبردی است.

سخنگوی کاخ‌سفید در پیام توئیتری با بیان اینکه آمریکا در کنار اغتشاشگران ایستاده، تهدید کرد: روزهای چشم‌پوشی آمریکا از سرکوبگری در ایران به پایان رسیده است.

همچنین طی بیانیه ای در حمایت از عوامل ناآرامی در ایران بیانیه ای صادر و اعلام کرد: صدای مردم باید شنیده شود!

کاخ سفید این ناآرامی ها را مسالمت آمیز می خواند و هیچ اشاره ای به تخریب ها و اغتشاشات نمی کند!

حمایت های هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا و نامزد ناکام انتخابات ۲۰۱۶، ایواناکا ترامپ-دختر ترامپ، سارا سندرز- سخنگوی کاخ سفید و همچنین نیکی هیلی-نماینده آمریکا در سازمان ملل از اغتشاش‌ها در ایران نیز از دیگر حمایت های قابل توجه از اغتشاشات بود.

 

نقش پررنگ عربستان در حمایت از اغتشاشگران

در ادامه دخالت های کشورهای غربی، عربستان نیز حمایت خود را از اقدامات ضدحقوق بشری در ایران اعلام کرد.

دخالت های لاشخورهای بین المللی با ابزار شبکه های اجتماعی کانال های تلگرامی آنقدر بالا گرفت که در بیشتر این کانال ها، زمان و مکان برای اغتشاش، آموزش ساخت بمب های دستی برای آسیب زدن به اموال عمومی و... قرار گرفت.

هشتک فارسی #تظاهرات_سراسری روی خروجی توئیت های عرب زبان سعودی ها

با نگاهی به سایت trendsmap، با سرچ هشتگ #تظاهرات_سراسری در این صفحه آمار بسیار جالبی به دست می‌آید. ۲۷ درصد کسانی که این هشتگ را توییت کرده‌اند، از مکانی در عربستان سعودی این توییت‌ها را در توییتر منتشر کرده‌اند. ۲۵ درصد از ایران و مابقی نیز از کشورهایی همچون آلمان، انگلیس و امریکا توئیت شده بود.

 

آمار این هشتک توسط عربستان تا جایی بالا رفته بود که یکی از فعالان سعودی با ارائه آمار این هشتک، ذوق زدگی خود را از بالا بودن این آمار توئیت کرد.

در جریان این اغتشاشات، نقش رسانه های غربی، شبکه های اجتماعی از جمله توئیتر و کانال های وابسته به آمریکا، انگلیس و اپوزیسیون بسیار پررنگ بود. فیلتر شدن تلگرام در دومین روز از اعتراضات موید بر همین ماجراست که ترامپ را راغب به واکنشی جدید در قبال ایران کرد.

وی در صفحه توئیتر خود از فیلترشدن این ابزار رسانه ای ابراز ناراحتی کرد و نوشت: ایران که اولین کشور در تروریسم دولتی است و در هر ساعت مرتکب نقض حقوق بشر می‌شود اکنون اینترنت را تعطیل کرده تا معترضان مسالمت جو(!) قادر به برقراری ارتباط نباشند. خوب نیست!

با بالا گرفتن آشوب در کشور، اما این بار نیز این مردم بودند که تصمیم گرفتند به این ماجرا پایان دهند.

مردم در سه روز متوالی در روزها ۱۳، ۱۴ و ۱۵ دی ماه با حضور در میادین اصلی شهرهای کشور و با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای «مرگ بر فتنه گر» مقابل این دخالت ها ایستادند.

اغتشاشات، ورودی جدید برای ماشین «طراحی تحریم»

همزمان با حضور یکپارچه مردم در تجمع روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه، یک مقام دولتی آمریکا که نخواست نامش فاش شود، گفت: ایالات متحده آمریکا قصد دارد تا «اطلاعات قابل تعقیب» درباره افراد و سازمان‌هایی که در سرکوب معترضان ایران دست داشته‌اند را جمع‌آوری کند تا آنها را هدف تحریم قرار دهد.

این مقام دولتی افزود: «آمریکا از تمامی منابعی که در اختیار دارد استفاده می‌کند تا اطلاعاتی که بتوان بر اساس آنها عمل کرد را پیدا کند، برای اینکه بدانیم چه کسی مرتکب نقض حقوق بشر شده، چه کسی از خشونت برای سرکوب معترضان استفاده می‌کند. بعد این اطلاعات را می‌توانیم به ماشین طراحی تحریم‌های خود بدهیم».

ترامپ پیش از این چند بار از افزایش تحریم‌ها بر ایران که هنوز اقتصاد باثباتی ندارد، سخن به میان آورده بود. با این حال و تا اینجا، واکنش دولت آمریکا در خصوص تحولات ایران، دیپلماتیک و کلامی بوده است.

مقام دولتی یاد شده همچنین گفته که آمریکا تلاش می‌کند تا ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل هم محکوم شود.

همچنین جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در خصوص ناآرامی های ایران طبق درخواست آمریکا روز گذشته، برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری ان‌بی‌سی، در این جلسه پنج شرکت ایرانی مطابق با دستور اجرایی ۱۳۳۸۲ آمریکا در فهرست تحریم‌های واشنگتن قرار گرفتند.

در نتیجه این اقدام، تمامی دارایی وابسته به این نهادها در آمریکا مسدود می‌شود و اتباع آمریکایی از معامله با آن‌ها منع می‌شوند.

بهانه ای جدید برای افزایش تحریم ها با اکران فیلم «نقض حقوق بشر در ایران» به کارگردانی آمریکا

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی تاکید کرده است که حوادث اخیر ایران می‌تواند بهانه‌ای برای ترامپ در راستای عدم تایید پایبندی ایران به برجام و خروج کامل آمریکا از این توافق بین‌المللی باشد.

با این اوصاف، درحالیکه طبق اعلام خبرگزاری رویترز، ترامپ باید تا اواسط ماه ژانویه(حدود دو هفته آینده) برای لغو تحریم ها علیه ایران تصمیم بگیرد، باید منتظر ماند و دید که نمایش «نقض حقوق بشر در ایران» به کارگردانی آمریکا و حامیانش چه تاثیری بر برجام و ادامه روند تحریم ها در ایران خواهد گذاشت.

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار