به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،علی یلفانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس از همدان در خصوص افتتاح آزمایشگاه آموزشی پژوهشی علوم ورزشی و آزمایشگاه رفتار حرکتی همزمان با دهه فجر در دانشگاه بوعلی اظهار کرد: رشته تربیت بدنی منشعب شده از چند رشته علوم پایه و رشتههای پزشکی است که ابعاد انسانی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار میدهد.
وی با بیان اینکه این دو آزمایشگاه به عنوان هفتمین و هشتمین آزمایشگاه علوم ورزشی در دانشگاه دانشگاه بوعلی هستند، افزود: آزمایشگاه آموزشی پژوهشی علوم ورزشی در ارتباط با مسائل آسیب شناسی ورزش، حرکات اصلاحی، بیومکانیکی و فیزیولوژی ورزشی است که فعالیت الکتریکی عضلات و نحوه تعادل و بالانس افراد را مورد بررسی قرار میدهد.
رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بوعلی ادامه داد: در این دو آزمایشگاه این دستگاهها در بعد ورزشکاران حرفهای و عادی میتواند کاربرد داشته باشد، اما کاربرد اساسی آن برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتراست که میخواهند با مطالعه پایان نامه تحقیقاتی ارائه دهند.
وی با اشاره به افتتاح آزمایشگاه رفتار حرکتی گفت: رشته رفتار حرکتی در تربیت بدنی منشعب از رشته روانشناسی ورزش به معنای عام است و یکی از گرایشهای آن رفتار حرکتی یا کنترل حرکتی است که افراد وقتی میخواهند فعالیت ورزشی داشته باشند مکانیزمهایی در مغز این افراد انجام میشود که در این فعل و انفعالات سیستم عصبی افراد در این آزمایشگاه مورد بررسی قرار میگیرد.
یلفان با بیان اینکه این دو آزمایشگاه به منظور انجام پروژههای تحقیقاتی ارشد و دکترای رشته تربیت بدنی مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: دانشکده تربیتبدنی دانشگاه بوعلی مهمترین دانشکده تربیت بدنی غرب کشور است و پس از دانشگاه تهران دومین دانشکده تربیت بدنی است که تحصیلات تکمیلی در مقطع دکترا را دارد.
وی با بیان اینکه در این دانشکده 500 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند، اضافه کرد: افتتاح این آزمایشگاهها در حیطه ورزشی به کیفیت انجام مهارتهای ورزشی و افزایش کیفیت سطح زندگی مردم و پیشگیری از هر نوع آسیب برای زندگی بهتر کمک میکند.
رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بوعلی با تأکید بر اینکه در جامعه ما آگاهی کافی از رشته تربیت بدنی وجود ندارد، تصریح کرد: رشته تربیتبدنی در بسیاری از سبک و شیوههای زندگی مردم میتواند مورد استفاده قرار گیرد تا مردم دچار مشکلات مختلف عضلانی- اسکلتی نباشند.
وی ادامه داد: در این آزمایشگاهها میتوان به افراد آگاهی داده شود که بسیاری از مشکلات عضلانی- اسکلتی به سبک و شیوه زندگی افراد در زندگی بازمیگردد و اینکه بسیاری از مشکلات اسکلتی افراد در این آزمایشگاهها قابل تشخیص است.
یلفان در خصوص هزینه تجهیزات به کار برده شده در این دو آزمایشگاه بیان کرد: برای این دو آزمایشگاه 250 میلیون تومان وسایل و تجهیزات ورزشی خریداری شده که با همکاری امیدواریم سطح خدمات آزمایشگاهها در غرب کشور بیشتر شود.
وی گفت: البته بهترین آزمایشگاههای غرب کشور به لحاظ فنی و تجهیزاتی در دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاههای دیگر همدان وجود دارد.
دیدگاه شما