17. بهمن 1396 - 22:53   |   کد مطلب: 6506
با اقدامات قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه مبنی بر شکل‌دهی اقدامات جهادی خودجوش در راستای آبادانی، سنت‌های چند هزار ساله مشارکتی و یاری‌گری از قبیل آیین لایروبی و بیل‌گردانی در روستاها احیا می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، یکی از سنت‌های یاری‌گری ثبت‌شده در شمار میراث معنوی کشور، آیین «بیل‌گردانی» است که 2 هزار سال قدمت دارد و در برخی روستاهای ایران مرسوم بوده  است.

در این مراسم مردمان با دعا و وضو به هدایت «میر نهر» مسیر آب به روستا را به همت خود اهالی باز می‌کرده‌اند و اکنون با برنامه‌های سپاه در راستای سپردن کارهای جهادی به خود مردم می‌توان گفت که گامی در راستای احیای سنت‌های همیاری و یاریگری بنابر همت خودجوش در راستای آبادانی برداشته‌ شده است.

جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان در قرارگاه پیشرفت و آبادانی در تشریح این برنامه‌ها با ذکر مثالی گفت: مواردی مانند ساخت خانه عالم، انتقال آب، حصارکشی و ... با مشارکت خود مردم انجام می‌شود.

علی قراباغی ادامه داد: به‌ عنوان‌ مثال در روستای «آب مشکین» شیرین سو حفاری مسیری توسط بیل مکانیکی میسر نبود و از این نظر مردم بدون یک ریال مزد با هدایت روحانی که با مردم زندگی می‌کند به میدان آمدند و هشت صبح 200 نفر برای حفاری مسیری سنگلاخی وارد عمل شدند.

وی افزود: بازرسان تهران در زمان مغرب و عشا دیدند که این کار سخت چند روزه با همت مردم روستا و هدایت امام جماعت روستا از عرض یک روز کاری انجام پذیرفت.

جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان در قرارگاه پیشرفت و آبادانی بیان کرد: این کاری که اکنون با هدایت عالم روستا به صورت جهادی انجام می‌شود در واقع شباهت‌هایی با آیین‌های باستانی لایروبی و بیل‌گردانی دارد اما از منظر رویکرد، بسیار فراتر رفته است.

وی ادامه داد: در واقع حسی در مردم روستا ایجاد می‌شود که نه در یک مورد، بلکه برای تمام مسائل روستا قدم به میدان بگذارند و با محور قرار دادن مشارکت و تعاون و یاری‌گری روستای خود را از منظر اقتصادی، فرهنگی و عمرانی آباد سازند.

قراباغی افزود: مطابق با منویات مقام معظم رهبری برای آبادانی یک‌هزار نقطه در فاز نخست 128 نقطه انتخاب شد که سه دهستان سهم استان همدان است.

وی ادامه داد: در مجموع برای فاز نخست 61 پروژه در 80 روستای سه دهستان خزل شرقی نهاوند، مهربان علیای کبودراهنگ و پیش خور فامنین مدنظر قرار گرفته است.

جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان در قرارگاه پیشرفت و آبادانی تصریح کرد: در قرارگاه پیشرفت و آبادانی بحث تنها اقدامات عمرانی نیست چون در مواردی گاز، برق، آب و سایر امکانات به روستاها برده شده اما روستا خالی از سکنه شده است و از این نظر اقدامات گسترده‌ای مدنظر قرارگاه پیشرفت و آبادانی قرار گرفته که یکی از آن موارد کارهای عمرانی است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تأکید دارند که فرهنگ کار و تلاش ضعیف شده، ارتباطات خانوادگی مناسب نیست و افزایش طلاق و سایر آسیب‌ها باید متوقف شود، افزود: با همین رویکرد یکپارچگی فعالیت‌ها با محوریت فرهنگی مدنظر قرارگاه واقع شد.

قراباغی گفت: در این راستا 20 روحانی در روستاهای این سه دهستان مستقر می‌شوند که علاوه بر کارهای شرعی عالم‌های قبلی برنامه‌های جدیدی را نیز انجام می‌دهند و محور تمام فعالیت‌ها قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: این روحانیون باید هسته‌های جهادی را در روستاها شکل بدهند تا اینگونه نباشد که گروه‌های جهادی از دانشگاه‌های شهرها به روستا برده و اقدامات عمرانی به روستا پرتاب شود بلکه در روند جدید کارهای عمرانی با محوریت گروه‌های جهادی از دل مردم انجام خواهد شد که به‌درستی می‌دانند چه مواردی در اولویت است.

جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان در قرارگاه پیشرفت و آبادانی گفت: این روحانیون دوره‌های تسهیل گری را آموزش‌دیده‌اند تا بتوانند در ابتدا مشکل جان نگرفتن اقتصاد روستا را عارضه‌یابی کنند و حتی بتوانند اقدام به اشتغال‌زایی کرده راه‌حل بدهند و در تمام این مراحل کارها با مشارکت خود مردم پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه ما در مباحث آموزشی و تعلیم و تربیتی روستاها با همکاری آموزش‌ و پرورش و سایر دستگاه‌ها وارد خواهیم شد، عنوان کرد: آموزش‌ها باید به گونه‌ای باشد که کودک روستایی ما طوری پرورش یابد که پتانسیل‌های روستا را بشناسد و فعال کند نه این که او همان محتوای آموزشی را بخواند که در شمال تهران تدریس می‌شود و در انتها قابلیت ماندگاری در روستا را از دست بدهد و به خیل جویندگان شغل در شهرها بپیوندد.

قراباغی گفت: احداث مجموعه شهید باکری در خرمشهر از سال 93 آغاز شد و اکنون یک‌هزار و 700 مترمربع خوابگاه استراحت، 600 مترمربع نمازخانه و غذاخوری، مهمان‌سرا به مساحت 285 مترمربع، سرویس بهداشتی به مساحت 250 مترمربع، دو مجموعه شامل نگهبانی و تأسیسات مکانیکی و موتورخانه هرکدام به متراژ 75 مترمربع به بهره‌برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: این پروژه بناست از اسفندماه در اختیار اردوی راهیان نور استان قرار بگیرد که به این ترتیب در مجموعه شهید باکری زیست‌خواب نزدیک به 800 نفر برای هر شبانه‌روز مهیا شده تا بتوانیم خدمات مناسب به 30 تا 40 هزار نفر ظرفیت اردوهای راهیان نور را پاسخگو باشیم.

دیدگاه شما

آخرین اخبار