به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، عبدالمجید شیخی در گفتوگو با خبرنگار صبح توس؛ در خصوص علل افزایش نرخ ارز اظهار کرد: ناتوانایی دولت در تنظیم بازار علت افزایش نرخ ارز است و در واقع میتوان گفت دولت به مقولهایی به نام تنظیم بازار اعتقادی ندارد.
کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه متأسفانه سعی دولت در تنظیم بازار پولی، بازار سرمایه و بازار کالاها و خدمات و کار نیست گفت: در اقتصاد اسلامی تنظیم بازار جزو وظایف رکین و مهم یک دولت و نظارت بر این مهم جزئی از این وظیفه است.
وی بیان داشت: ابعاد تنظیم بازار به اقتضای شرایط زمانی و مکانی متفاوت و متکثر است و علت تورم هم ناشی از سلطهی دلار و یورو بر بازار و عدم کنترل دولت بر روی بازار ارز و پول است.
شیخی افزود: به همین دلیل دلالان و سفته بازان و پولشویان بازار باعث فزونی این مشکل شدند و بهانهی آنها هم تحریمهایی بود که آمریکاییها اعلام کردند و رویهایی هم که اکنون دولت در پیش گرفته است و نظارت نمیکند قطعا نتایج خوبی برای دولت بعدی نخواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه ابراز کرد: البته کنترلهای فیزیکی و غیر فیزیکی بازار راهکار و راه حل دراز مدتی نیست و مسلما تا زمانی که دلار و یورو جزو سبد تقاضای ارزی ما است همچنان آسیب پذیر هستیم.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی انجام نمیشود مگر اینکه از زیر سلطهی دلار و یورو خارج شویم چرا که سلطهی دلار و یورو مانند مینها و چاشنیهای انفجاری هستند که آمریکاییها در دل اقتصاد ما و اقتصاد جهان سومیها کاشتند.
شیخی ادامه داد: راه حل این است که پولمان را بینالمللی و با قراردادهای پولی دو جانبه و چند جانبه کارمان را آغاز کنیم تا از زیر سلطه دلار و یورو خارج شویم؛ ممکن است بعضی افراد غربزده راه حلهایی مانند افزایش نرخ ارز، تثبیت نرخ ارز یا مدیریت شناور نرخ ارز را ارائه کنند اما این موارد چاره ساز اقتصاد ما نیست.
وی بیان داشت: کسانی که این راهکارها را ارائه میکنند اقتصاد اسلامی را نفهمیدند و اطلاعات ضعیفی دارند و الگوهای غربی در ذهن آنها نقش بسته است، الگوهایی که ناشی از تزریق تفکر مسلط بر جهان سرمایهداری است.
کارشناس مسائل اقتصادی ابراز کرد: این افراد قالبهای فکری غربیها را پذیرفته و به عبارتی غرب زدهاند اما آیا آمریکاییها هم مانند ما عمرشان را تلف میکنند که نرخ دلار و ارز کشورهای دیگر را چند تعیین کنند؟! یا افزایش و کاهش دهند؟! و یا مدیریت شناور داشته باشند؟! یا تثبیت کنند؟! قطعا برای آنها افزایش و کاهش نرخ ارز مهم نیست به این جهت که پولشان پول رایج بینالمللی است.
وی گفت: باید ببینیم کشورهایی که پولشان پول رایج بینالمللی است چه اقداماتی انجام دادند که به این مرحله رسیدند؛ قبل از کنفرانس برتون وودز، دلار یک پول بینالمللی شده بود و آمریکا در کنفرانس برتون وودز 1944 تنها امضای کشورهای جنگ زده و کشورهای مرعوب و طرفدارش را گرفت.
شیخی بیان داشت: وقتی یک کشور با کشور دومی مبادله میکند کشور سوم هم با این دو کشور مبادله میکند و بعد چهارمی و پنجمی و الی آخر به این مهم افزوده میشود و به مرو زمان مورد پذیرش همه قرار میگیرد و پول بینالمللی میشود.
وی یادآور شد: متأسفانه راهبرد دولت ما با بهانهایی به نام برجام، سازش و کرنش در برابر بیگانه بود و فکر میکرد با استمالت و دلجویی از دشمن میتواند مشکلات داخلی را حل کند و خاصیت بیخاصیتی لیبرالها که در دولت ما نفوذ کردند این است که به جای توجه به توانمندیها و ظرفیتهای کشور خودمان به دشمنان ما توجه دارند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما