به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،نخستین تور گردشگری مذهبی همدان با حضور مدیران روابط عمومی برخی ادارات و دستگاههای اجرایی استان همدان و با بازدید از بقعه امامزاده فرزند علی(ع)، امامزاده یحیی(س) و موقوفات واقف خیراندیش بهاءالملک برگزار شد.
این تور که برای نخستین بار چرخهایش از میدان امامزاده عبدالله(ع) همدان به گردش درآمد مدیران روابط عمومی برخی دستگاههای اجرایی استان را که عمدتاً فرصتی برای بازدید از چنین مکانهایی نداشتند میهمانخانه مصفا و نورانی فرزند علی(ع) در میدان باباطاهر همدان کرد.
مطابق با آنچه در تاریخ آمده است این بقعه منسوب به فرزند بلاواسط امام علی بن الحسین(ع) است به همین دلیل فرد مدفون در بقعه را فرزند علی (ع) مینامند. سازه این بقعه مربوط به دوران صفوی بوده و گفتهشده شاه اسماعیل صفوی پس از انجام یکی از جنگهای خود، هنگام عبور از همدان به زیارت این امامزاده واجبالتعظیم میآید.
بقعه این امامزاده عزیز که مورد احترام مردم شهیدپرور همدان قرار دارد در سامانه کشوری بقاع متبرکه ثبت بوده و با اجرای برنامههای متعدد فرهنگی- مذهبی هر روزه میزبان عاشقان و ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.
مقصد بعدی تور گردشگری مذهبی بقعه امامزاده یحیی(س) است. بقعه این امامزاده عزیز نیز که بهشدت مورد احترام مردم همدان قرار دارد از بقاع قدیمی همدان به شمار آمده و حتی در گذشته محلهای بزرگ در شهر همدان را به این نام میشناختند.
ساختمان فعلی این بقعه با معماری بسیاری زیبا متعلق به دوران قاجاریه است و در جایگاه شهری بسیار مهم قرار دارد. فرد مدفون در این بقعه بر اساس مطالعات آیتالله عندلیبزاده از فرزندان امام حسن مجتبی(ع) است.
این بقعه متبرکه علاوه بر اینکه در ایام نوروز با اجرای برنامه آرامش بهاری میزبان مردم و مسافران نوروزی است در طول سال محفلی برای برگزاری برنامههای مذهبی و فرهنگی به شمار میآید.
بار دیگر چرخهای نخستین تور گردشگری مذهبی همدان به گردش درآمده و مسافران خود را میهمان علیرضا قراگوزلو مقلب به بهاء الملک کرد. درمانگاه خیریه بهاء الملک که بزرگترین موقوفه استان همدان به شمار میآید در سال 1332 شمسی توسط بزرگترین واقف استان همدان یعنی بهاء الملک به ثبت میرسد.علیرضا قراگوزلو یا همدان بهاء الملک سوم ازجمله شخصیتهای سیاسی و فرهنگی شهر همدان در دوران پس از مشروطه به شمار میآید.
وی که در دوره چهارم مجلس ملی یکی از دو نماینده همدان بود به دلیل مخالفت هایش با حکومت پهلوی پس از کنارهگیری از ریاست هیئت نظارت بانک ملی در زمان پهلوی اول از کارهای دولتی کناره گرفت تا اینکه بار دیگر در کابینه قوامالسلطنه وزیر دادگستری شد.
بهاءالملک را شخصی تحصیلکرده باتقوا، کمآزار، متین و مبادیآداب یادکردهاند که یک سال پیش از مرگ خود یعنی زمانی که پدر و برادر قدرتمند خود اعتمادالدوله را ازدستداده بود، املاک و مستغلات خانوادگیاش در همدان، تهران و ساوه را برای امور درمان و دارو وقف کرد.
در این وقف بزرگ مقرر شده ساکنان 32 روستای شورین، ینگجه، سیمین، صالحآباد، اوج تپه، دره مرادبیگ، گلتپه، قطار قویی، قباق تپه، داس قلعه، زینآباد، اکنلو، سرای جوق، سرخآباد، آب مشکین، کهنه حصار، کهریز، دالیچو، قراتلو، چورمق، چپقلو، پاوان، مزک، مبارکین، بازران، رضا باقی، ازناو، کنیزان، قشلاق، خان حصاری و زاغلیچه بهصورت رایگان از خدمات این درمانگاه خیریه بهرهمند شوند.
هماکنون خدماتی در بخشهای اورژانس، تزریقات و پانسمان، اتاق احیا، داروخانه، پزشک متخصص، جراحی سرپایی، مامایی، بهداشت دندانپزشکی و روانپزشکی به مراجعهکنندگان ارائه میشود.
درمانگاه خیریه بهاءالملک پیشاز این در منزل این واقف خیراندیش که با همین نیت وقف گردید، دایر بود که به دلیل دستورالعملهای ابلاغی دانشگاه علوم پزشکی برای رعایت نکات بهداشتی به ساختمان تازهسازی در کنار همین مکان که آن نیز از موقوفات بهاء الملک به شمار میآید، منتقل شد.
مقبره خانوادگی این خاندان با معماری زیبا به همراه درمانگاه و منزل مسکونی این واقف در محل اعتمادیه همدان پذیرای علاقهمندانی است که میخواهند از نزدیک شاهد نیکی نامیرا باشند.
به گزارش تسنیم، نخستین تور گردشگری استان همدان به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه با هدف معرفی بقاع متبرکه و تبدیل آن به قطب فرهنگی در سالی که همدان بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی انتخابشده است برگزار شد.
این تور گردشگری مذهبی تا پایان تعطیلات نوروزی میزبان اقشار مختلف مردم و گروههای فرهنگی، قرآنی، گردشگری و غیره همدان است تا بتواند این گونه گامی بزرگ برای معرفی بقاع متبرکه همدان و موقوفات بزرگ که توانستهاند نقشی به سزا در پیشرفت جامعه داشته باشند، بردارند.
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما