به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، به نقل از عصرهامون، تیر ماه 96 بود که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد با افزایش تولید و خودکفایی کشور در محصول راهبردی گندم،واردات قطعی گندم از سوی وزارت جهاد کشاورزی ممنوع اعلام شد و این ممنوعیت ادامه دارد.
این گزارش با اشاره به ذخایر 8.5 میلیون تنی گندم در ابتدای سال 96 و همچنین خرید نزدیک به هفت میلیون تن گندم کشاورزان در سال جاری افزوده است: با افزایش تولید و ذخایر گندم کشور، امکان صادرات این محصول و فرآورده های آن نظیر آرد نیز فراهم شده است.
ممنوعیت واردات گندم به کشور در حالی بود که براساس آمار در 11 ماهه سال 96 بیش از 13 میلیارد تومان گندم وارد کشور شده است.
علی ای حال در سال جاری در سایه نبود دیپلماسی خارجی و مدیریت صحیح 80 هزار هکتار از اراضی گندم سیستان نابود شد و خسارت میلیاردی بر دوش کشاورزان سیستانی گذاشت.
آنچه مسلم است امسال نیز واردات گندم به کشور ممنوع اعلام شد به طوری که رئیس سازمان بازرسی کل کشور از لغو واردات ۷۰۰ هزار تن گندم به کشور خبر داد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اعلام این خبر گفته است: «کسی حق ورود گندم را به کشور را ندارد اما متاسفانه فردی، با توجه به اختلاف فاحش گندم دولتی و آزاد، شروع به واردات گندم کرده بود که با اطلاع از این امر، سازمان بازرسی وارد عمل شد و مجوز ورود ۷۰۰ هزار تن گندم به ایران را باطل کرد.
علی ای حال همواره در پی واردات محصولات از کشور های دیگر محصولات آلوده نیز وارد شده اند به طوری که آبان ماه سال 94 اسنادی مبنی بر واردات گندم از کشور های ممنوعه ترکیه، هند و چین منتشر شد و پس از آن بسیاری از نمایندگان مردم در مجلس بر ضرورت دریافت گواهی سلامت برای گندم تولیدی و وارداتی و تشدید عملکرد دستگاه های نظارتی در کشور تاکید کردند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما