به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، رضوان حکیم زاده ظهر امروز در هشتمین جشنواره پروژههای علمی جابر ابن حیان استان همدان اظهار داشت: از مهمترین رویکرد و اهداف حوزه معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تکیهبر اصول تربیتی مستخرج از قرآن کریم به عنوان منبع اصلی تربیت انسانها است.
وی با اشاره به اینکه قرآن کریم بهترین راهنما برای تربیت انسانها در تمام مراحل زندگی است، افزود: مهمترین تأکید قرآن کریم تأکید بر اراده آزاد انسان در تربیت است.
وجود برخی چالشها در امور تربیتی به دلیل عدم عنایت و توجه صحیح به آیات قرآن کریم است
حکیم زاده با بیان اینکه هرگاه از اصول قرآن کریم تخطی کرده و با ابزارهای دیگری اقدام به هدایت و تربیت دانش آموزان پرداختیم در مسیر نتیجه درست حاصل نشده است، گفت: برخی از چالشها در امور تربیتی به دلیل عدم عنایت و توجه صحیح به آیات قرآن کریم است.
معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه در برخی مواد تصور اشتباه این است که میشود با اجبار و تهدید تغییراتی در تربیت افراد ایجاد کرد، تصریح کرد: در قرآن کریم اصالت تربیت با تشویق و رحمت خداوند است ضمن اینکه خداوند رحمت خود را واجب کرده و تنها شامل حال عدهای نمیشود بلکه در این عالم همه چیز شامل رحمت الهی میشود.
حکیم زاده با اشاره به اینکه مباحثی نظیر رقابت زایی، قضاوت، برچسب زدن و غیره که در آموزش و پرورش به آنها دامن زده میشود با روحیه تربیتی و آموزش قرآنی در تضاد است، تأکید کرد: امروز در نظام آموزشی دست به اقداماتی نظیر جداسازی دانش آموزان زده میشود و یا تنها عدهای از دانش آموزان موردتوجه قرار میگیرد اینگونه تربیت با آموزههای قرانی بسیار متغایر است.
اعتماد و احترام به معلمان از عناصر مؤثر در تقویت فرآیند یادگیری و یاددهی است
وی با بیان اینکه اعتماد و احترام به معلمان به عنوان کارگزاران اصلی و مهمترین عنصر در فرآیند یادگیری و یاددهی رویکرد دیگر آموزش و پرورش است، عنوان کرد: طرح کارآمدی در قالب سپردن امور مدارس به مدیران و مربیان در سه استان کشور در حال اجرا است و تصمیم گرفته شده که تشخیص نیازهای آموزشی و پرورشی به معلمان واگذار شود.
معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید در نظام تعلیم و تربیت آزمونهای نامعتبر تستی علوم و ریاضیات جای خود را به پژوهش و کار علمی بدهد، بیان کرد: در سیستم معاونت آموزش ابتدایی باید مدیران مدارس به عنوان راهبر شناخته شوند و با توجه به شرایط مدارس فعالیت کنند.
مؤسسات خصوصی فقط به فکر سودجویی خود هستند
حکیمزاده با اشاره به این امروز مؤسسات یا ارگانهای اعلام میکنند که میتوانند نسبت به آموزش معلمان و دبیران آموزش و پرورش اقدام کنند اما ما میگوییم اگر ارگان و یا موسسهای میخواهد به آموزش و پرورش کمک کند فقط در تأمین منابع کمکرسانی کند، افزود: معلمان آموزش و پرورش قابلیت بسیاری برای تدریس مفاهیم آموزشی به دانشآموزان دارند این درحالیکه مؤسسات خصوصی فقط به فکر سودجویی خود هستند.
وی با بیان اینکه اتفاق تلخ امروز این است که کودکان با تکنولوژی جدید دریافتکننده یکطرفه اطلاعات شدند، عنوان کرد: امروز برنامههای کودکان مروج خشونت، رقابت و کنار زدن دیگران است ضمن اینکه برنامهها و بازیهای کامپیوتری تحرک و شادی را از کودکان سلب کرده است.
سلب نشاط، شادی و تحرک خیانتی در حق نسل آینده ایران است
معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه با سلب نشاط، شادی و تحرک در حق نسل آینده ایران خیانت میکنیم، ابراز کرد: زمانی که شادی و نشاط از کودکان دریغ شود آنها نیز در آینده پدران و مادرانی میشوند که فرزندان شاد تربیت نمیکنند.
فشار مؤسسات خصوصی و گردش اعتباری چند هزارمیلیاردی سبب به انحراف کشیدن تصمیمات تربیتی در کشور شده است
حکیم زاده با اشاره به اینکه متأسفم که به عنوان یکی از مسئول امر آموزش در کشور اعلام کنم که فشار مؤسسات خصوصی و گردش چند هزارمیلیاردی و قدرت آنها سبب به انحراف کشیدن تمام تصمیمات تربیتی خوب شده است، تأکید کرد: در مقابله با این مؤسسات نباید عقب بنشینیم و در مقابله با این مؤسسات که کودکان را کیف پول خود کردهاند وظیفه و رسالت معلمان آگاهسازی خانوادههاست.
وی با بیان اینکه وظیفه و رسالت صداوسیما در قبال آگاهسازی اقشار مختلف جامعه بسیار سنگین و تأثیرگذار است، اظهار داشت: آگهیهای تبلیغاتی صداوسیما و درآمدزایی از طریق این آگهیها به دلیل گستره تأثیر گزاری بالا، جریان پررنگ ضدتربیتی در سراسر ایران است.
معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه در شورای عالی آموزش مصوبهای مبنی بر ممنوعیت برگزاری آزمونها و استفاده از کتابهای کمک آموزشی در دوره ابتدایی وجود دارد، گفت: اما با این وجود این مؤسسات خصوصی مختلف با تبلیغات برگزاری آزمون از دوران ابتدایی و تا دبیرستان برای فرزندان شما فعال است.
حکیم زاده با اشاره به اینکه وقت آن رسیده که توجه به تربیت کودکان در سرزمینمان در اولویت باشد و این تبلیغات متعدد کنار گذاشته شود، تأکید کرد: صدا و سینما میتواند به عنوان یک دانشگاه بزرگ نسبت به آگاهسازی مردم اقدام کند و میشود از این ظرفیت عظیم در کنار برنامههای بسیار خوب برای کمرنگ کردن عارضههای تربیتی که گریبان گیر مردم شده است استفاده کرد.
وی در مورد برگزاری هشتمین جشنواره جابر ابن حیان در استان همدان بیان کرد: برگزاری این جشنواره فعالیتی ارزشمند و نشانگر پویایی، شادابی، خلاقیت و تعمیق در امر یادگیری دانش آموزان است چرا که هدف این است تدریس و آموزش مبتنی بر پژوهش جایگزین روشهای معمول آموزشی شود.
امروز رقابت زایی سبب تبلیغاتی و تجاری شدن جشنوارهها در آموزش و پرورش شده است
معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هدف اصلی برگزاری جشنواره جابر همکاری دانش آموزان بهدوراز رقابت با یکدیگر است، تأکید کرد: امروز رقابت زایی عامل اصلی برگزاری طرحها و جشنوارهها است که با این رقابت زایی اصالت جشنوارهها از دست رفته و تبلیغاتی و تجاری میشود.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما