به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، سید هادی حسینی بیدار امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان همدان اظهار داشت: ابتدای سال با توجه به کمبود منابع آبی برای مدیریت ذخیره آب موجود، اقدام به کاهش فشار آب از ساعت 12 شب تا 5 صبح کردیم که موجب صرفهجویی به مقدار 100 لیتر در ثانیه شد.
وی افزود: این مقدار برابر با ذخیره 20 چاه عمیق بوده و ذخیره خوبی را برای ما نگه داشت و پس از بارندگیهای کم نظیر و معجزهآسای اردیبهشت، کمبود آب جبران شده و برنامه کاهش فشار دنبال نشد.
حسینی بیدار بیان کرد: آب شرب شهر همدان در فصل غیرکشاورزی از سد اکباتان، رودخانههای خاکو و عباسآباد و چاههای عمیق تأمین میشد که با توجه به فرا رسیدن فصل کشاورزی، رودخانهها از مدار بهرهبرداری خارج شده و اکنون آب مورد نیاز از سد و 60 حلقه چاه تامین میشود.
وی با بیان اینکه مقدار کنونی مصرف آب در همدان هزار و 500 لیتر در ثانیه است، گفت: روزانه 800 لیتر آب از سد اکباتان خارج میشود و ذخیره فعلی سد بیش از 31 میلیون متر مکعب است.
کاهش 30 درصدی مصرف آب در ادارهها
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه ادارات موظف به کاهش مصرف آب هستند، اعلام کرد: استاندار یک ماه پیش بخشنامهای به ادارات ارسال کرده که همه آنها موظف به کاهش 30 درصدی مصرف خود هستند و هر ماه مقدار مصرف ادارهها محاسبه و به طور محرمانه در اختیار استانداری قرار می گیرد که نتیجه کلی شهریور مشخص میشود.
حسینی بیدار تصریح کرد: دو سه مشترک پر مصرف در بین ادارات وجود دارد که بیش از الگوی مصرف، آب استفاده میکنند و بنا بر دستور استانداری اگر رعایت نکنند هزینهای از محل اعتبارات دولتی برای مازاد مصرف به این دستگاهها تعلق نمیگیرد.
وی از صرف 3 میلیارد و 200 میلیون تومان برای اصلاح شبکه آب و فاضلاب سه پیاده راه همدان خبر داد و افزود: با این کار تا 50 سال آینده مشکلی در پیادهراههای امام(ره)، بوعلی و اکباتان وجود ندارد، هرچند هنوز این کار به شرکت آبفا پرداخت نشده است.
3 اداره و سازمان 4 میلیارد تومان به شرکت آب همدان بدهی دارند
علی قدیمی نیز اظهار داشت: شرکت آبفای استان 14 میلیارد تومان از مشترکان طلب دارد که از این مقدار 10 میلیارد در بخش خانگی و 4 میلیارد در بخش غیر خانگی است.
وی بیان کرد: از 4 میلیارد بخش غیرخانگی یک میلیارد و 600 میلیون تومان مربوط به نیروهای مسلح، یک میلیارد از آن علوم پزشکی و یک میلیارد هم متعلق به ورزش و جوانان است.
قدیمی با بیان اینکه 88 درصد مشترکان آب و فاضلاب در بخش خانگی قرار دارند، افزود: درآمد شرکت در سال 96 از محل آب 25 میلیارد و از محل فاضلاب 11 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده که نسبت به سایر انشعابات مانند برق و گاز ناچیز است.
وی با بیان اینکه سایتی برای خدمترسانی به مشترکان و کاهش مراجعه حضوری و هزینهها طراحی شده که آدرس آن در پشت قبض آببها موجود است، افزود: مردم میتوانند با وارد کردن شماره کنتور خود، قبض الکترونیکی را مشاهده و آن را پرداخت کنند، ضمن اینکه امکان دیدن مقدار پرداختی سالیانه هم وجود دارد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان همدان هم گفت: 98 درصد جمعیت استان تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند، اما این شبکه سنتی است.
فرهاد بختیاریفر با اشاره به برنامههای این شرکت برای جمعآوری فاضلاب افزود: جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانهها از برنامههای ما بوده و امسال هم قرارداد جلوگیری از ورود 20 لیتر در ثانیه فاضلاب به رودخانه درهمرادبیک بسته شده است.
وی بیان کرد: پاکسازی بخشی از فاضلاب منطقه منوچهری با یک میلیارد و 200 میلیون تومان، جداسازی فاضلاب میدان رسالت، پاکسازی رودخانه گنجنامه از فاضلاب وجداسازی فاضلاب کوی کوثر با یک میلیارد و فاضلاب خیابان جانبازان با یک میلیارد تومان هم امسال انجام می شود.
بختیاریفر اعلام کرد: 430 هزار انشعاب آب در استان وجود دارد که با ابلاغ قانون در مورد حاشیه شهرها، سال گذشته هزار و 500 حق انشعاب به آنها داده شده است.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما