به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،حجتالله شهبازی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: سال 83 سطح زیرکشت محصول زعفران در استان 16 هکتار بود که با روند افزایش کشت این محصول در آخرین آمار امسال به 161 هکتار رسیده است.
وی اعلام کرد:از سال 94 تا 97 به میزان 674 میلیون تومان از منابع اعتباری استان برای کشت زعفران پیشبینی شده است، تولید زعفران در سال 83 از 52 کیلو تولید در سال 88 به 98 کیلو رسیده است و سال گذشته نیز 366 کیلوگرم زعفران از اراضی استان برداشت شد.
شهبازی بیان کرد:تولید زعفران در سال 97 در همدان به 548 کیلوگرم رسیده است و براساس آخرین بررسیها شهرستان ملایر با 73 هکتار 261 کیلوگرم زعفران دارای بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان است.
بیشتر بخوانید
روزهای زعفرانی بورس کالا/ ثبت 610 هزار قرارداد آتی زعفران در یک هفته
وجه تضمین اضافی آتی زعفران رشتهای درجه یک کاهش یافت
مشهد|تشکیل «سندیکای صادراتی» بسیاری از مسائل حوزه زعفران را برطرف میکند
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه متوسط عملکرد کاشت زعفران به ازای هر هکتار در استان چهار کیلوگرم است که خوشبختانه بالاتر از متوسط کشوری است اظهار داشت: شهرستان رزن با 65 کیلوگرم تولید سالانه زعفران و شهرستان بهار با 52 کیلوگرم تولید زعفران در مقام دوم و سوم کاشت زعفران در استان قرار دارند.
وی بیان کرد: 822 میلیون تومان تسهیلات برای کاشت گیاهان دارویی، گلمحمدی و زعفران در استان پرداخت شده است و هماکنون استان همدان از نظر سطح زیرکشت رتبه چهاردهم و در تولید زعفران رتبه سیزدهم را در کشور به خود اختصاص داده است ضمن اینکه تولید گل محمدی نیز امسال به 212 تن رسیده و شهرستان ملایر با سطح زیرکشت 105 هکتار و تولید 140 تن بزرگترین تولیدکننده گلمحمدی در استان است.
شهبازی تصریح کرد: صنایع تبدیلی این محصول در استان همچنان سنتی به صورت گل خشک و عرقگیری انجام میشود اما از سال گذشته یک واحد به صورت پیشرفته برای فرآوری این محصول در ملایر راهاندازی شده که امیدواریم امسال عملکرد مناسبی داشته باشد.
انتهای پیام/ش
دیدگاه شما