به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،به نقل از خبرگزاری «نووستی»، وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیهای یادآور شد، این نخستین بار در تاریخ جهان است که ایالات متحده تهدید به اعمال تحریم علیه کشورهایی کرده که در حال اجرای تصمیم شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند.
در این بیانیه آمده است: «ایالات متحده نه تنها از برنامه جامع اقدام مشترک درباره برنامه هستهای ایران خارج شده و اجرای تعهدات خویش در چارچوب این توافقنامه بین المللی را متوقف کرده، بلکه کار به جایی رسیده که شروع به مانع تراشی در ادامه روند تحقق برجام از سوی سایر شرکت کنندگان در این برنامه کرده است. طرف آمریکایی با وجود خروج از توافق هستهای با ایران و از دست دادن جایگاه خود در مکانیزم اجرای این توافقنامه بین المللی، از جمله در کمیسیون مشترک برجام، با بدبینی از مقامات تهران خواسته تا به اجرای تمامی تعهدات ادامه داده و تصمیمات خود و طرحهای کمیسیون مشترک را برای تایید به واشنگتن بفرستد. این نخستین بار در تاریخ جهان است که ایالات متحده به جایی رسیده که آشکارا تهدید به استفاده از تحریم علیه کسانی کرده که در حال اجرای تصمیم شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند.»
علاوه بر این، وزارت خارجه روسیه تاکید کرده است: «ایران، برغم جو مسموم ایجاد شده توسط واشنگتن پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، همچنان به اجرای تعهدات خویش در چارچوب "توافقنامه هستهای" و توافقات صورت گرفته با آژانس بینالمللی انرژی اتمیادامه میدهد. حال این سئوال مطرح است، چه کسی نقض کننده است؟ ایران یا آمریکا؟ مسلماً طرف آمریکایی. ضمن اینکه آنها بطور عمدی دست به این کار زده و همچنان به اقدامات تحریک آمیز خود علیه تهران ادامه میدهند.»
دولت دونالد ترامپ در ماه مه سال 2018 خروج یکجانبه خود از "توافقنامه هستهای" با ایران را اعلام کرده و تمامی تحریمها علیه تهران را ازسر گرفت، از جمله تحریمهای ثانویه که سایر کشورهای دارای روابط تجاری با جمهوری اسلامی را هدف قرار می دهد. واشنگتن هدف اصلی خود را به صفر رساندن صادرات نفتی ایران اعلام کرده و خریداران نفت این کشور را تهدید کرده که باید از این کار خودداری کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد تحریمهای مضاعفی را علیه ساخت فاز جدید نیروگاه اتمی بوشهر و برنامه خارج سازی اورانیوم غنیشده از ایران بهازای سنگ معدن اورانیوم در نظر بگیرد. واشنگتن علاوه بر این، از ایران خواسته تا ابعاد نظامی برنامه هستهای گذشته خود (که تهران وجود آن را تکذیب میکند) را برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی باز کند.
این در حالی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای چهارمین سال متوالی بطور مرتب تایید کرده که ایران بطور کامل برنامه توسعه توان هستهای را متوقف کرده، خود مبتکر انجام بازرسیهای دائم بوده و امکان دسترسی به تمامی تاسیسات هستهای در ایران را برای بازرسان آژانس فراهم کرده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما