به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، آداب و رسوم ماه مبارك رمضان يكي از مباحث مهم فرهنگ مردم است كه به واسطه قدمت خود، از قداست ويژه اي برخوردار است.
متأسفانه در زندگي شهري و ماشيني، بسياري از اين سنتهاي زيبا به بوته فراموشي سپرده شده اند و بسياري ديگر نيز كم رنگ تر شده اند و از آنجا كه اين رسوم زمينه ساز همبستگي در جامعه به ويژه در ميان مردم مسلمان استان همدان است، اهميت فراواني دارد.
تهیه مایحتاج
در گذشته، تهيه مايحتاج ماه مبارك رمضان با جديت تمام انجام ميگرفت، زيرا در اين ماه كسب و كار تقريباً متوقف ميشود و مردم بيشتر از هر كاري به عبادت ميپردازند و لازم بود كه مردم مايحتاج خود را قبل از ماه مبارك تهيه كنند تا بتوانند با آسودگي در مجالس ويژه اين ماه شركت نمايند.
انجام صله رحم
يكي از مراسمي كه در گذشته رونق بيشتري داشت و امروزه كم و بيش اجرا ميشود، ديدار از دوستان و آشنايان بعد از افطار است.
در اين مجالس افراد فاميل و يا دوستان دور هم جمع ميشوند و ضمن تناول شب چره با خواندن ابياتي از ديوان سعدي يا حافظ و يا داستان گويي و اجراي بازي به شب نشيني ميپردازند.
شب های قدر
مردم قهاوند در شبهاي قدر نيز با برپايي آيينهاي ويژه از قبيل شركت در محفلهاي معنوي نيايش و دعا فرج، جوشن صغير و كبير، ابوحمزه ثمالي، جامعه كبيره، اقامه نمازهاي يكصد تا هزار ركعتي و نماز هفت قل هوالله، حضور در مساجد و تكيهها و سرگرفتن قرآن در شبهاي قدر به راز و نياز ميپردازند. خواندن سورههاي عنكبوت، روم، دخان بويژه قدر از باورهاي ديني مردم اين استان است كه در اين شبها انجام ميشود.
برپایی مراسم اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان و مصادف با لیالی قدر در مساجد، حفظ چهل حدیث از احادیث نبوی و جشن نزول قرآن کریم و مولودی خوانی و قصیده بردیه خوانی از دیگر آدابی است که مردم منطقه قهاوند در ایام ماه مبارک رمضان به جای میآورند.
مردم لیالی قدر را نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم میدانند و تمام این شبها را تا صبح بیدارند و به تلاوت قرآن و شب زندهداری و برگزاری مراسم مذهبی میپردازند و به طور کلی میتوان گفت مراسم شب قدر در منطقه تمام سعی خود را برای با شکوه برگزارشدن آن به کار میگیرند.
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما