به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، سرهنگ بهرام رسولی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حفاظت از منابع طبیعی تنها توسط این نهاد، کاری بسیار دشوار است و باید همه آحاد جامعه در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مشارکت داشته باشند بر این اساس ماده 50قانون اساسی، حفظ انفال را وظیفه همگانی دانسته است و باید ارگانهای دولتی و اقشار مختلف جامعه منابع طبیعی را کمک کنند.
وی با اشاره به شناسائی70 منطقه آسیب پذیروبحرانی حریق درعرصه های منابع طبیعی استان همدان عنوان کرد: نقشه مناطق بحرانی، در اختیار مدیران شهرستانی قرار گرفته است تا در فصل آتش سوزی این مناطق را با حساسیت و دقت بیشتری پایش و رصد کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: مناطق بحرانی و مستعد آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی شناسائی شده و در این مناطق بُرجک دیده بانی دایر شده همچنین از تجهیزات جدید نظیر دمنده و آتش کوب موتوری برای مهار اتش استفاده میشود.
رسولی بیان کرد: همه ساله حریق از تیرماه شروع میشد اما امسال زودهنگام و از 16 خرداد امسال دامن طبیعت را فرا گرفت و بیشترین میزان با 20 هکتار مربوط به نهاوند است که با حضور به موقع، آتش مهار شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه آتش سوزی در 2 سال گذشته روند نزولی داشته است افزود: سال 95 حدود 478 هکتار از مراتع این استان دچار حریق شد که این آمار در سال 96 به حدود 61 هکتار و سال گذشته به 40 هکتار تقلیل یافت.
وی اظهار داشت: عامل 95 درصد آتش سوزی در مراتع، انسانی است که اغلب به صورت سهوی و نادانسته زمینه بروز آتش در طبیعت را فراهم میآورند.
رسولی با بیان اینکه ایجاد یک هزار هکتار آتش بُر در مراتع 10 شهرستان تابعه این استان پیش بینی شده است که بخشی از این کار تاکنون اجرایی شده عنوان کرد: استان همدان دارای 42 هزار هکتار اراضی و ذخیرگاههای جنگلی و جنگل کاری دست کاشت است که با توجه به کمبود جنگل در این استان و اهمیت و ارزش ویژه آن، مراقبت از جنگل با دقت بالایی انجام میگیرد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: سامانه ارتباطی 1504برای تماس شهروندان با یگان حفاظت منابع طبیعی پیش بینی شده است تا مردم گزارشات آتش سوزی، تخریب وتصرف در اراضی ملی را به منابع طبیعی اطلاع دهند.
انتهای پیام/ ز
دیدگاه شما