به گزارش پایگاه خبری جهادپرس، آیت الله حبیب الله شعبانی پیش از ظهر امروز در شورای فرهنگ عمومی استان همدان با تبریک میلاد با سعادت ثامن الائمه، امام رضا ( ع) اظهار داشت: همزمانی اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان را با میلاد این امام همام باید به فال نیک گرفت.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان مهمترین و بهترین ابزار برای ترویج فرهنگ عمومی و نیز ترویج فرهنگ رضوی در بطن جامعه است.
امام جمعه همدان با اشاره به این که این شورا مهمترین و اساسیترین شورایی است که در سطح استان برگزار میشود گفت: امروز اولین جلسه شورا در سال 98 است در حالی که بر اساس آیین نامه شورای فرهنگ عمومی استان، این شورا باید 12 بار در طول سال تشکیل شود، اما با گذشت 4 ماه از سال اولین جلسه آن برگزار شده است.
شعبانی با بیان این که فرهنگ از 3 بخش دانش و بینش، گرایش و منش تشکیل شده است عنوان کرد: منشأ فرهنگ ما وحی به عقل بشری است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تصریح کرد: به منظور بهرهبرداری بیشتر از جلسات شورا پیشنهاد میکنم یک کمیته آسیبشناسی زیر نظر دبیرخانه شورا با هدف شناسایی و مطالعه آسیبهای فرهنگی استان تشکیل شود.
شعبانی افزود: افرادی که عضو این کمیته میشوند باید به عنوان نیروی رسمی شورای فرهنگ عمومی استان باشند و به صورت مستمر در جلسات کمیته حاضر شوند و به بررسی و مطالعه خلأها و آسیبهای فرهنگی استان بپردازند.
وی با تاکید بر این که اگر در حوزه اقتصاد با مشکل مواجه هستیم ریشهاش در فرهنگ است گفت: با توجه به مشغله اعضای شورای فرهنگی استان که جملگی از مدیران ارشد هستند و عمدتا مشغله دارند تشکیل این کمیته ضروری است.
نماینده ولی فقیه در همدان با بیان این که بیشتر طرحهای اقتصادی کشور پیوست فرهنگی ندارد تاکید کرد: در شورای فرهنگ عمومی باید دستگاها را موظف و ملزم کرد برای طرحهای اقتصادی استان پیوست فرهنگی بگیرند.
وی افزود: اگر امروز صرفاً به فکر توسعه باشیم اما به آسیبهای اجتماعی آن توجه نشود ممکن است در آینده علی رغم توسعه با مشکلات عدیده فرهنگی روبرو شویم؛ بنابراین اخذ پیوست فرهنگی برای طرحهای اقتصادی ضروری است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به این که نیاز است وظایف شورای فرهنگ عمومی استان و ستاد امر به معروف و نهی از منکر از یکدیگر تفکیک شوند تاکید کرد: در بحث ترویج فرهنگ حجاب و پوشش اسلامی در جامعه وظایف فرهنگی بر عهده شورای فرهنگ عمومی و بخش سلبی آن به شورای امربه معروف و نهی از منکر سپرده شود.
وی با تاکید بر این که دستور جلسات شورای فرهنگی استان نباید کلی باشد و باید موضوعات به صورت جز به جز بررسی شوند اظهار داشت: در یکی از جلسات شورا باید دستور جلسه بحث ضرورت نظارت بر بازار عرضه پوشاک و البسه باشد.
شعبانی با اشاره به این که همه دختران و زنان ایرانی متدین هستند و در مراسمهای مذهبی و ملی حضور و مشارکت فعال دارند اظهار داشت: در بحث تهیه البسه مناسب با فرهنگ اسلامی، ایرانی زنان و دختران در مضیقه هستند و بیشتر پوشاکهایی که در مراکز خرید عرضه میشوند متناسب با حجاب و پوشش اسلامی نیست.
وی تاکید کرد: بحث نظارت بر تولید و عرضه پوشاک و منظر عمومی در برجها و مراکز خرید ضروری است و با توجه به این که شورای فرهنگ عمومی استان جنبه حاکمیتی دارد باید مصوباتی در بحث نظارت بر تولید و عرضه پوشاک داشته باشیم.
وی با اشاره به تشکیل بنیاد صیانت از نهاد خانواده در استان همدان گفت: در این بنیاد از 1800 پرونده طلاق 600 پرونده به سازش ختم شده، با اینحال مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و نیازمند هستیم این بنیاد حمایت شود.
امام جمعه همدان تصریح کرد: در استان همدان نیاز به تأسیس مرکز جامع مشاوره خانواده است؛ چنان که مراکز مشاوره بنیاد صیانت از خانواده، مراکز مشاوره بهزیستی و جهاد دانشگاهی به نوعی موازی کاری میکنند.
شعبانی افزود: برخی از مشاورههایی که در این مراکز ارائه میشود قابل نقد و بعضاً آسیبزا است و گاهی انطباق با مسائل دینی و مذهبی نداشته و خلاف شرع بوده.
امام جمعه همدان با اشاره به نزدیک بودن روز 5 مرداد ماه، چهلمین سالگرد برگزاری اولین نماز جمعه در کشور به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: ستاد اقامه نماز جمعه با مشکلاتی از جمله مشکلات مالی مواجه است و شورای فرهنگ عمومی استان باید یاریرسان ستاد باشد.
شعبانی با اشاره به برپایی میز خدمت در نماز جمعه همدان تاکید کرد: برپایی این میز خدمت در محل نماز جمعه همدان به شدت مورد استقبال نمازگزاران و مردم قرار گرفت.
انتهای پیام/ ع
دیدگاه شما