10. مرداد 1398 - 7:46   |   کد مطلب: 7562
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند گفت: مجوز جدید برای کاوش معبد لائودیسه در نهاوند صادر شده است و فصل پنجم کاوش این معبد به زودی آغاز می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،محسن جانجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نهاوند، اظهار داشت: با توجه به اینکه کاوش بخشی از محوطه لائودیسه در مرحله چهارم کاوش انجام گرفت و در پایان فصل چهارم کاوش امکان لازم برای ادامه فعالیت در آن میسر نبود عملیات کاوش در آن مکان متوقف شد.

 

وی تصریح کرد: در ادامه فصل چهارم کاوش لائودیسه مجوز جدیدی برای کاوش منطقه جدید اطراف دوخواهران صادر شده است و به زودی برای کشف معبد باستانی لائودیسه، فضای جدیدی در اطراف منطقه دوخواهران نهاوند با حضور باستان شناسان برجسته کشور کاوش می‌شود.

جانجان افزود: در فصل چهارم کاوش این معبد حدود پنج میلیارد ریال اعتبار به منظور تملک، تخریب و کاوش دریافت شد و در فصل پنجم کاوش نیز پنج میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: از ابتدای فصل چهارم کاوش معبد لائودیسه در نهاوند که در خرداد ماه امسال آغاز شد گمانه‌زنی‌هایی در محوطه معبد صورت گرفت که پس از لایه‌برداری خاک دو سطح زمین مربوط به دوران قاجار و سلوکی مشخص شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند بیان کرد : در این مرحله کاوش همچنین سرستون‌هایی نیز به دست آمد که احتمالا از خرابه‌های مربوط به دوران سلوکی است.

جانجان تاکید کرد: با توجه به اینکه در جوار محل کاوش دیوار مسجد منطقه دوخواهران وجود دارد که دچار شکستگی شده و باید تخریب شود انجام این کار تاکنون امکان‌پذیر نشده و به همین خاطر نمی‌توان عملیات کاوش را در آن قسمت ادامه داد.

وی اظهار داشت: با توجه به کاوش صورت گرفته و نبود شرایط لازم برای ادامه عملیات سرستون‌های بدست آمده از این مکان به اداره میراث فرهنگی منتقل و محوطه فعلی که در آن حفاری صورت گرفته نیز به علت وجود خطرات ریزش پر شد تا در صورت فراهم شدن شرایط و بر اساس تصمیم میراث فرهنگی ادامه کار در آینده ادامه یابد.

جانجان درباره تونل دستکند در منطقه دوخواهران نیز، تصریح کرد: با توجه به اینکه 25 متر از تونل دستکند تخلیه شده و انتهای آن مشخص شده است لذا کار تخلیه آن نیز پایان یافته که البته جای کار در آن وجود دارد.

وی افزود: با توجه به خطر ریزش ساختمان قدیمی بالای تونل باید جلوی تونل درب آهنی نصب شد تا کسی وارد آن نشود و خطری متوجه کسی نشود.

جانجان عنوان کرد: طبق آثار و شواهدی که در این منطقه کشف شده است قطعا معبد لائودیسه در این منطقه وجود دارد اما از مکان دقیق آن اطلاع نداریم.

رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند بیان کرد: ساخت و سازهای متراکم در منطقه دوخواهران، کار ما را برای کشف معبد باستانی لائودیسه بسیار دشوار کرده است و باید برای کشف معبد اصلی لائودیسه باید صبور باشیم.

انتهای پیام/ ت

دیدگاه شما

آخرین اخبار