به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،عبور زائران اربعین حسینی از محورهای مواصلاتی همدان، چند روزی است که آغاز شده و روزانه شمار زیادی از جادههای استان به ویژه آزادراه تهران-همدان به سمت کرمانشاه عبور میکنند.
مسیری که در همدان از میدان فرودگاه و سهراهی فرهنگیان آغاز شده و تا بلوار آیتالله نجفی، چهار راه میدان بار و جاده کرمانشاه ادامه مییابد؛ بااینحال ایستگاههای صلواتی آنچنانکه باید و شاید در این مسیر برپا نشده و شهر حال و هوای اربعین ندارد.
از برپایی ایستگاه صلواتی امام مجتبی(ع) در منطقه محروم بین چهارراه میدان بار تا صدا و سیما که بگذریم؛ هیچ چادر و ایستگاهی برای راهنمایی زائران و پذیرایی از زائران در فاصله تقاطع شهید همدانی تا میدان کربلا وجود ندارد.
زائرسرای مریانج از هفتم ماه صفر تا چند روز پس از اربعین بهطور شبانهروزی فعال است، اما تنها رانندگان با سابقه برای صرف غذا و استراحت وارد شهر میشوند و هیچ ایستگاه یا چادری برای راهنمایی زائران به داخل شهر در میدان کربلا وجود ندارد.
درحالیکه سالهای گذشته و زمانی که هنوز چیزی به نام ستاد اربعین در استان وجود نداشت؛ خادمان زائرسرا در ورودی شهر به استقبال مسافران کربلا رفته و آنها را به داخل دعوت میکردند و حالا که دستگاههای اجرایی هم پای کار آمدهاند؛ شایسته بود که ایستگاهی را برای راهنمایی زائران در این مکان ایجاد میکردند.
ضمن اینکه عبور زائران اربعین، فرصت مناسبی برای معرفی توانمندیها و ظرفیتهای گردشگری استان بود و اگر مسئولان دستگاههای مربوطه چون میراث فرهنگی، کمی خوشفکر بودند میتوانستند از این فرصت برای رونق گردشگری استان استفاده کنند.
سهیم کردن مردم در ثواب پذیرایی از زائران با جمعآوری نذورات
از سوت و کوری مسیر عبوری زائران از همدان به کرمانشاه که بگذریم باید گفت شهر همدان هنوز رنگ و بوی اربعین را ندارد و چه خوب میشد اگر داخل شهر هم به شمیم کربلا معطر میشد.
برپایی چادرهای جمعآوری هدایا و نذورات مردمی در مناطق مهم همدان نهتنها فرصت سهیم شدن همه مردم در ثواب پذیرایی از زائران اربعین را فراهم میکند که حال و هوای دیگری را به شهر بخشیده و دلها را متحول میکند.
ضمن اینکه ایستگاههای صلواتی در کناره یا خارج شهر همدان برپا شده و مردم امکان دسترسی آسان به آنها را ندارند و اگر در محل نماز جمعه یا میدانهای اصلی، جایی برای این جمعآوری نذورات باشد؛ بیشک مردم استقبال میکنند.
و باز هم مثل همیشه ...ضعف تبلیغات!
ضعف تبلیغات و اطلاعرسانی نهچندان پررنگ از دیگر نکاتی است که باید موردتوجه قرار گیرد و بهتر بود کمیته اطلاعرسانی قوی متشکل از خبرنگاران و عکاسان برای انعکاس خدمترسانی مردم همدان به زائران تشکیل میشد.
کمیتهای که با برنامهریزی منسجم، خوراک خبری برای رسانهها تهیه کرده و روزانه چند موکب و ایستگاه حتی آنها که در روستاها برپاشدهاند را در قالب خبر، عکس و فیلم معرفی کند.
هرچند قدردان همه تلاشهای انجام شده برای خدمترسانی به زائران هستیم و به همه خادمان ستاد اربعیین در استان خداوقوت میگوییم؛ اما از آنجا که استان همدان در مسیر عبور زائران قرارگرفته و امسال هم پایانه بزرگ غرب کشور در آن راهاندازی شده انتظار میرود تا شهر حال و هوای ویژهای داشته باشد.
انتظاری که با اندکی برنامهریزی، مدیریت جهادی و ذوق و سلیقه قابل تحقق هست تا زائران با خاطرات خوشی از استان عبور کرده و با آرزوی بازگشت، آن را ترک کنند.
سمیه مظاهری
انتهای پیام/ز
دیدگاه شما