به گزارش پایگاه خبری جهادپرس،محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (چهارشنبه) در نشست کمیته فلسطین وزرای کشورهای عضو جنبش عدمتعهد در باکو پایتخت آذربایجان به سخنرانی پرداخت که بهشرح زیر میباشد:
آقای رئیس،
دوستان گرامی،
این برهه سرگشتگی و ناپایداری مبتلابه مردم فلسطین، برگزاری نشستهای کمیته فلسطین جنبش عدمتعهد (NAM) را از اهمیت ویژهای برخوردار نموده است.
سیاست افراطی و یکجانبه تعقیبشده از سوی آمریکا همراه با تحقیر قوانین بینالمللی، تأثیر مخربی بر مردم فلسطین داشته است. دولت ترامپ در رفتار توسعهطلبانه رژیم متخاصم صهیونیستی که خواهان تضعیف مسئله فلسطینیان است، که موضوعی محوری در خاورمیانه است، شریک جرم محسوب میگردد.
مهمترین دلیل نزد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی برای مشتعل نمودن آتش خصومتها میان کشورهای منطقه ما و پیشِرو قرار دادن مسائل غیرموضوعی، همچون برنامه صلحآمیز هستهای ایران، در واقع تحتالشعاع قرار دادن مصائب و مضائق مردم فلسطین و تحمیل خسارت دوباره به منطقه است.
براستی آنچه بهشدت موجب تأسف است، این میباشد که برخی از کشورهای منطقه ما در حال جلب این حیله هستند و بدین نحو باعث پیشبرد دستور کار ایالات متحده و رژیم صهیونیستی میگردند.
آنچه از اهمیت بسیاری برخوردار است اینست که کشورهای عضو جنبش عدمتعهد جبهه متحد خود را حفظ و تقویت نمایند و به رژیم صهیونیستی اجازه ندهند در هدف خود برای به حاشیه بردن مسئله فلسطین توفیق یابد.
اقدام شرورانه آمریکا در انتقال قدس شریف و ایجاد کشور مستقل فلسطین با وجود قطعنامههای صریح سازمان ملل متحد، موجب اختلال و زیان در تلاشها در مسیر یافتن یک راهحل عادلانه و پایدار برای حل این بحران میشود.
در حالی که هیچیک از دولتهای آمریکا در گذشته قصد کمک به فلسطینیان برای ایجاد یک کشور پایدار را نداشتند، این دولت، نقاب از چهره خود برداشته است و همان سیاست را بهروشی تهاجمی و بهطور آشکار بیشرمانه که موجب ترغیب و تشجیع بیشتر رژیم توسعهطلب صهیونیستی است تعقیب مینماید.
اعلام اخیر نتانیاهو در الحاق منطقه اشغالی کرانه باختری رود اردن نیز میباید در پرتو همین سیاست بررسی شود. این تهدید تحریکآمیز نیز بهدنبال همان اعلانهای خودخواهانه در مورد الحاق غیرقانونی شهرکها اظهار گردید. این امر متعاقباً ناشی از تلاش رژیم صهیونیستی برای تغییر غیرقانونی و اجباری جمعیت، شخصیت، هویت و وضعیت قانونی سرزمین فلسطین که طی هفت دهه گذشته مورد اشغال قرار گرفته میباشد.
این روند فاجعهبار استمرار خواهد داشت مگر اینکه مسیر را تغییر دهیم. همه ما میباید خود را مقاوم کنیم و از همه منابع و پتانسیلهای خود استفاده نماییم تا محکم بایستیم نهفقط در بیانیهها، بلکه در سیاستها و اقدامات خود علیه تجاوز رژیم صهیونیستی و تسهیل کنندگان آمریکایی.
رد قاطعانه توهم "معامله قرن" از سوی مردم و رهبری فلسطین پیشتر تأثیر خود را نشان داده است، تحمیل شکست بر آنهایی که در تلاشی بیهوده سعی بر بیاعتباری حقوق یک ملت و تنزل آن به یک معامله ملکی داشتند.
بر واشنگتن و تلآویو باید تفهیم شود که صلح و رفاه اقتصادی حاصل نخواهد شد مگر با پرداختن و رسیدگی به موضوع اشغال که در هسته مرکزی مسئله فلسطین قرار دارد.
آنها بهگونهای فزاینده حداقل در این توهم خود که حق تعیین سرنوشت و حاکمیت فلسطینیان میتواند با قولهای پوچ مالی مبادله شود، در انزوا قرار گرفتهاند. بدون تردید، هرگونه ابتکار منفک از قوانین بینالمللی و بیاعتنا به حقوق سیاسی و انسانی فلسطینیان نه میتواند پایدار باشد و نه مشروع و قطعاً بهطور خفتباری محکوم به شکست خواهد شد.
آقای رئیس،
در این برهه دشوار برای فلسطین، ضروری است که ما بهعنوان کشورهای عضو جنبش عدمتعهد به آنچه گفتهایم از بدو تولد جنبش خود عمل نماییم. این توهم را که رژیم صهیونیستی و ایالات متحده میتوانند شرکای قابل اعتمادی باشند باید از خود دور کرد.
ما در ایران آماده هستیم تا اختلافات و نارضایتیها با تمام کشورهای مسلمان و غیرمتعهد را کنار بگذاریم و دست در دست یکدیگر برای ایجاد یک موضع واحد و متحد برای شکست جسارتهای صهیونیستها عمل نماییم، این انجامشدنی است.
دیدگاه شما